Skocz do zawartości

Wstępne pozycjonowanie

bushaya

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jakiś miesiąc temu stworzyłem stronę www opartą na Joomla. Poczytałem trochę o pozycjonowaniu, FAQ też, ale mimo wszystko mam parę pytań. Na stronie i podstronach dobrze ustawiłem title. Na głównej ustawiłem słowa kluczowe ogólnie opisujące stronę, a na podstronach (ok. 9) ustawiłem słowa kluczowe odpowiadające tematyce artykułu. Dodałem stronę do katalogu WP, i kilku innych podanych w dziale "Katalogi i Preselle". Od początku istnienia zauważyłem w googlach indeksację mojej strony (kilka razy zmieniałem opis). Nie chcę bawić się w kupowanie linków, ale czy wszelkie usługi typu "Dodawanie strony do 200 katalogów za XX zł." ma sens? Większość takich katalogów ma 300-400 góra 500 skatalogowanych stron. Proszę o radę w jakim kierunku powinienem pójść.

Pozdrawiam.

Dodawaj wpisy w katalogach na frazy, które pozycjonujesz i śledź zmiany. Jeżeli nic się nie będzie zmieniać, zastosuj bardziej zaawansowane metody. Poszukaj informacji na ich w innych wątkach. takich tematów jak ten pojawia się miesięcznie co najmniej kilka.

Najtańsze domeny w Polsce - 13685790121473354021 -3% kod na dowolny serwer wirtualny.

Linki: Do katalogów, które dodajesz staraj się nasycić tytuł, opis, miejsce na słowa kluczowe frazami, na które pozycjonujesz. Tylko nie przesadź też z ilością :D Poczytaj na blogach pozycjonerów jakie proporcje oni polecają.

Strona: Nie wiem jakiego typu stronę prowadzisz, ale jeśli jest to strona z dużą ilością treści możesz pobierać opis strony, który wyświetli się w Google, z tej treści, którą masz. Treść na stronie powinna zawierać frazy, na które chcesz pozycjonować.

Na niszowe frazy linkowanie powinno wystarczyć, ale warto jest zadbać o optymalizację strony.

Nie wiem czy czytałeś kurs, który udostępniają na www.sprawnymarketing.pl, jeśli nie zapoznałeś się z nim to na początku nauki o pozycjonowaniu warto.

Też jestem początkującym ;) Staraj się czytać blogi/fora i testować. Zanim napiszesz coś przeczytaj, czy już ktoś już nie pisał na ten temat. Bardziej doświadczeni pozycjonerzy mają dość już powtarzających się tematów (z tego co czytałem ;) ) Pozdrawiam.

Ps. myślę, że wiesz co oznaczają słowa "fraza", "optymalizacja", itp.

C++/C (składnia + biblioteka standardowa, trochę SFML), Java (Swing głównie, podstawy). PHP, SQL, JavaScript, CSS, HTML - podstawy

Tak staraj się iść na jakość. Choć słabe linki też przekazują moc, więc czym więcej linków tym lepiej. Tylko nie dodawaj od razu mnóstwo linków, ale systematycznie.

C++/C (składnia + biblioteka standardowa, trochę SFML), Java (Swing głównie, podstawy). PHP, SQL, JavaScript, CSS, HTML - podstawy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności