Skocz do zawartości

Czy robiliście test 301 dobrej www na stronę która spadła po pinwginie

karolinar

Rekomendowane odpowiedzi

Mam takie pytanie, bo ostatnio koledze z branży wypadła www na parę fraz. Mam podobną WWW, którą pozycjonowałam i jestem wysoko w TOP. Chce on odkupić ode mnie tą www i zrobić przekierowanie, jednak nie wiem czy mu to coś pomoże. Nie robiłam nigdy takiego testu, a chętnie bym mu pomogła w ten sposób.

Z moich doświadczeń, niezależnie od pingwina połączenie dwóch pozycjonowanych domen może skończyć się filtrem. Nie wiem na ile silnie pozycjonowaliscie swoje strony, ale upraszczając załóżmy, że ty masz 5k linków i twój kolega też 5k. Po przekierowaniu 301 Twój serwis pod nową domeną nagle dostaje w sumie 10.000 linków. Zamiast w góre wszystko pójdzie w dół. Owszem, można gdybać - jego linki straciły wartość, jest ich relatywnie mniej, itd. Najbezpieczniej jednak "wygasić" jego stronę wrzucając tam sam index.html z informacją o przeniesieniu serwisu i linkiem do twojej domeny. Masz dobrą domenę i szkoda ją zepsuć. Sam bym tak na dzień dzisiejszy zrobił. Jeśli natomiast domena dotknięta pingwinem to strona firmowa i ważna jest jej nazwa, rozważałbym zarejestrowanie nowej, tylko z inną końcówką i dopiero wtedy 301 z Twojej domeny.

Strony www są jak kobiety. Mają head, body i ... formularz kontaktowy. Na szczęście dla wielu webmasterów nie mają języka, by powiedzieć co o nich myślą :)

Robiłem 301 na nową domenę dwa tygodnie temu i pozycje na razie się trzymają (301 z tej co spadła na całkiem nową).

Nie wiem jak się zachowa 301 z domeny dobrej na tą co wypadła - moc pewnie przejdzie, ale filtr raczej zostanie, więc jak dla mnie bez sensu.

Chyba, że źle zrozumiałem kierunek przekierowania i on chce swoją na Twoją wtedy pomysł jest sensowny.

@rembels - od kiedy przekierowanie 301 obniża pozycje ? bo z tego co ja się orientuję to ma na celu ich podwyższenie właśnie za sprawą zsumowania mocy obu domen.

Cognitive-it.pl - usługi SEO i SEM.

Cognitive-it.org - do poczytania blog o SEO i Adwords.

Z moich doświadczeń, niezależnie od pingwina połączenie dwóch pozycjonowanych domen może skończyć się filtrem. Nie wiem na ile silnie pozycjonowaliscie swoje strony, ale upraszczając załóżmy, że ty masz 5k linków i twój kolega też 5k. Po przekierowaniu 301 Twój serwis pod nową domeną nagle dostaje w sumie 10.000 linków. Zamiast w góre wszystko pójdzie w dół. Owszem, można gdybać - jego linki straciły wartość, jest ich relatywnie mniej, itd. Najbezpieczniej jednak "wygasić" jego stronę wrzucając tam sam index.html z informacją o przeniesieniu serwisu i linkiem do twojej domeny.

... i wreszcie się dowiedziałem jak zniszczyć konkurencję ;)

a tak na poważnie to nawet głupie przekierowanie trzeba umieć zrobić... nie? :soczek:

dopilar.pl

https://dopilar.pl/meskie-sprawy/titan-gel/

Portal o zdrowiu, odżywianiu i diecie - NaturaLab

Myślałam, że ktoś robił coś podobnego.

@Filemandzowy

On chce właśnie zrobić 301 z mojej dobrej na tą co mu wypadła, myślałam, że ktoś to robił no ale niestety...

Najwyżej sama zrobię test i dam znać

Dzięki, inne zbędne komentarze proszę o usunięcie admina i nie zaśmiecanie wątku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności