Skocz do zawartości

Własne zaplecze

fidley

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 34
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Widzę żę nikt tutaj nie poruszył bardzo ważnej kwestii w tym temacie. Dawno mnie tutaj nie było i w sumie nie lubię się tutaj udzielać, ale do rzeczy jeśli chodzi o własne zaplecze:

1. Tak jak przedmówcy mówili na własnych domenach koniecznie - jeśli zamierzasz o nie dbać i coś dalej z nim robić, na czyichś nie ma sensu moim zdaniem. Chociaż to zależy od samych domen, blogi / stronki na darmowych platformach też są na ogół w "czyichś" subdomenach a potrafią dać dużo dobrego.

2. Idealnie postawić to na sieci różnorodnych kont hostingowych, ale jest to rozwiązanie utopijne i trudne w utrzymaniu, jednak tak byłoby idealnie, alternatywnie hosting seło, różne IP, różne dnsy dla postawionych domen między domenami - jeśli oferowana na allegro infrastruktura tego nei spełnia - również większego sensu to nie będzie miało...

3. Nikt nie poruszył tutaj innego aspektu, mówicie przelicz sobie zaplecze, czy Ci się to opłaci, mówicie o skórkach za 400 zł unikalnych, bez przesady :D czołowe blogi na świecie korzystają w większości ze skórek zakupionych i nie są unikalne.. także ktoś tutaj jakieś banialuki wypowiada żeby takie kwoty w skórki dawać i to na zaplecze ;)

4. Własne zaplecze to inwestycja i tego bym się trzymał, jeśli Twój projekt jest dość rentowny, warto w tym temacie iść, bo daje Ci to pewne źródło linków i tylko od Ciebie zależy co z tym dalej zrobisz. W konkurencyjnych branżach czasami brakuje dobrych miejscówek.

5. Ja osobiście nie wyobrażam sobie SEO bez własnego zaplecza, na tą chwilę mam blisko 1000 domen pod swoje projekty i klientów, także 500 domen to jest naprawdę niedużo, a sam mam się jeszcze za małego w tym temacie ;)

Dlatego rozważ tę decyzję jeszcze raz, ale zacznij to stawiać jak wyczerpiesz już wszystkie metody bez satysfakcjonujących rezultatów.

To tak ode mnie.. :)

>> Profesjonalny Hosting SEO - atrakcyjne pakiety! <<

>> Mój blog o pozycjonowaniu - przydatne tipsy i narzędzia! <<

Chce zakupić domeny dla własnego zaplecza i mam pytanie.

Jakie polecacie rozszerzenia domen dla własnego zaplecza ?

Czy kupić kilka .pl, kilka .com, a dać sobie spokój np. z .info, .org lub .eu ?

Czy rozszerzenie nie ma znaczenia ?

Drugie pytanie: czy kupować hurtem np. 20 domen, czy podzielić sobie to na mniejsze paczki np. po 5 ?

W ten sposób w info o domenie nie będzie widniała ta sama data rejestracji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności