Skocz do zawartości

Czołem

euPe

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, krótka(no może nie taka krótka:P) historia jak tu trafiłem.

Znajomy poprosił mnie o dodanie zdjęć do jego strony firmowej. Strona stworzona przez dużą firmę, oczywiście sprzedana poprzez telemarketing wraz z hostingiem i domeną.

Uzyskałem hasła do panelu i zaniepokoiły mnie kwoty na fakturze jakie widniały w płatnościach. (dla ciekawskich 360 netto za hosting bez SQL, 150 netto za domenę PL oraz o ile dobrze pamiętam koło 300zł za stronę z szablonu).

Na szczęście udało mi się zatrzymać go w ostatniej chwili przed uiszczeniem kolejnej opłaty za hosting(domenę opłacił na 3 lata :).

Jako iz hosting powiązany był ze stroną, zaszła konieczność wykonania strony. Postanowiłem spróbować na własną rękę.

Tak więc odziedziczyłem "stronę dokonującą ataków"(strona na poprzednim hostingu spamowała podstronami o pokemonach i viagrze, obecnie jest bardzo dużo 404 na /pokemon-charts itp)

Od kilku miesięcy pomiędzy pracą normalną, a snem edukuje się, poprzez wyłuskiwanie informacji z tego forum, jak i wielu powiązanych blogów. W międzyczasie zgłosili się do mnie kolejni znajomi, którzy również mają podobne, przykre doświadczenia z większymi firmami i nie bardzo chcą korzystać z usług osób trzecich.

EDIT: Poprawa zawieźć na zawieść

Staram się zwykle nie zawieść pokładanego we mnie zaufania, stąd konieczność intensywnego doszkalania się i również moja obecność na tym forum.

Jeszcze raz Witam i Pozdrawiam

...

Gość R.U.Sure
Witam, krótka(no może nie taka krótka:P) historia jak tu trafiłem.

Staram się zwykle nie zawieźć pokładanego we mnie zaufania, stąd konieczność intensywnego doszkalania się i również moja obecność na tym forum.

Jeszcze raz Witam i Pozdrawiam

Witaj,

nie "zawieźć" tylko ZAWIEŚĆ.

Zawieźć od zawozić, a zawieść od zawodzić.

Tak tylko napisałem, żebyś na swojej stronie nie napisał z błędem.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności