Skocz do zawartości

Allegro - mod_rewrite

zeus

Rekomendowane odpowiedzi

Hmm, ja sobie tak myślę, że te wypowiedzi na allegro są niereprezentatywne a cała sprawa "przyjaznych urli" jest tylko chwytem marketingowym, troszke nieprzemyślanym bo tak naprawdę nie napisali co chcą tym osiągnąć.

Co do samego posunięcia to Panowie i Panie tutaj na forum, powiedzcie mi czy jakby allegro miało do początku mod_rewrite to byście coś na ten temat pisali ? A z innej beczki czy Wy jak stawiacie sklepy czy inne strony nie używacie przepisywania urli ? Ja sobie nie wyobrażam dużego sklepu bez dobrze przemyślanych linków, zawierających słowa a nie zmienne. Więc w czym problem ?

Z cyklu "Przysłowia Polskie":
- "We wakacja jak i w wiosnę - Google podskakuje se radośnie."
Mój blog o pozycjonowaniu i nie tylko... Strona firmowa - www.antygen.pl

• Odpowiedzi 33
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

mkane - zgadzam się z tobą w 100%, gdziekolwiek ktos na forum nie napisze - co poprawic na stronie to wszyscy niemalże wymieniają mod_rewrite a tutaj nagle jak wielka firma to wprowadza to wiekszosc na nie :D Do tego w 1000% zgadzam sie z mrtn -> allegro ma cholerny potencjal contentowy - i przyznam ze to mnie akurat troche martwi :)

mkane, zeus.

Dobra analiza potrzeb klienta to (sądze) ponad połowa sukcesu pozycjonowania !

Nie ma co porównywać aukcji na allegro trwającej tydzień do artykułów w sklepie, które są o wiele dłużej w sprzedaży.

Przy masie aukcji na allego (oraz przy ich głębokości od stropny głównej) google nie zdąży niczego zrobić - czy bedzie mod_rewrite czy go nie bedzie...

Narazie widzę że podstrony Allegro dostają czkawki.

Przelotka w .htaccess slimaczy sprawę.

Niech sobię robią co chcą ;)

Firmę w Polsce utrzymuje czynną od 1997 roku w Hamburgu od 2008 Roku więc nie robią na mnie wrażenia awatary i linki w stopce. Zajmuje się od zarania początków Black Hat Seo. Mam prawo do zapomnienia. Niech się firma Google zajmie sztuczną inteligencją zanim  Sam Altman ich wyprzedzi :) Moje stare konto https://www.forum.optymalizacja.com/profile/21-kill-bill/  :( boże jaki młody byłem i głupi. Wróciłem i wchodzę z drzwiami nie drzwiami.

Moim zdaniem to całkiem dobre w swojej idei ale trochę nieprzemyslane w wykonaniu posunięcie.

Allegro powinno promować swoje kategorie, a nie pojedyncze aukcje. Wiec linki aukcji powinny byc skonstruowane tak: allegro.pl/kategoria/nraukcji-opis-przedmiotu.htm aby aukcje były podstronami kategorii. Oprócz tego oczywiście linki w menu kategorii z lewej strony oraz pod logo powinny byc bez parametrów, inaczej to wszystko psu na budę.

W tej postaci jak teraz to może trochę pozycje aukcji podniesie, ale raczej niewiele (1-2 miejsca), a problem ich nieaktualności pozstanie zawsze. Co innego z kategoriami, ale widocznie nikt o tym nie pomyslał stosując linki z parametrami (które chyba możnaby zwyczajnie pominąć).

ebay ma PR9 (ebay.com) i www.allegro.pl ma PR6 (allegro.pl ma tylko PR5).

to chyba normalne, że ebay jest szybciej zaindeksowane.

i dla reklamy onet.allegro.pl, idg.allegro.pl allegro.pl, www.allegro.pl itd. to jest dobre, ale dla Pagerank nie - allegro nie jest SEO-friendly.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności