INOMan Opublikowano 4 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 Nie wrzucajcie wątku do koszta tylko rasistowsko-ksenofobiczne wypowiedzi tudzież nie związane z tematem onetu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
search Opublikowano 4 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 Ta dyskusja zmierza w niewłaściwym kierunku, zostawcie dla siebie lub dla własnych rodziny rozmowy o polityce i o pochodzeniu. Faktem jest, że Niemcy twierdzą iż jest to przyczółek do ekspansji cyfrowej w Polsce. Swego czasu Axel chciał kupić telewizję ale wycofał się z negocjacji. Teraz Onet. Znając działania Axla nie wróżę dużego rozwoju w tym kierunku, nie mają potencjału rozwojowego. No cóż, obym się mylił. Edit: Ja osobiście jestem zadowolony, że Yandex nie wszedł do Polski. Wolę mimo wszystko Googla. Chociaż Yandex ostatnio zwiększył aktywność, trochę za późno i za mało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Herkules Opublikowano 4 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 bo są cichymi udziałowcami TVNu największej bzdury dawno nie słyszałem. a ja uwielbiam ludzi, którzy w 2007 roku nie interesowali się uczesną polityką a teraz wszystkich którzy posiadają wiedzę, nawet niewielką wrzucają do jednego worka, proszę się zainteresować najpierw co się działo w tym naszym kraju, i co się dzieje do dziś https://www.bankier.pl/forum/pokaz_tresc.ht...62&strona=1 pewnie zaraz będzie Macierewicz to wariat, któremu jakże korupcyjne sądy przyznały rację w naszym kraju, no brawo obiektywizmowi w tym naszym patriotycznym obowiązku, poznania prawdy Najlepszy Warsztat samochodowy Goleniów Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seomator Opublikowano 4 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 MaxPan napisał(a): Nu tym pięknym posumowaniem kończę dyskusje No i po co tak paplać Moskwicz ? Jak się nie ma argumentów to się stosuje przepychanki rodem z przedszkola.. "Ja mam lepsze kredki jak Ty". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harley7 Opublikowano 4 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 szkoda ze yandex nie kupil. moze by bylo choc kilka procent wyszukiwan odebranych googlowi. pozycjonowanie - interwencja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxPan Opublikowano 4 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 harley7, również dobrze by było jeśli by Sezam kupił Onet, każdy monopol na rynku tylko szkodzi całej branży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banalny Opublikowano 4 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 myślicie , że skoro netsprint się nie wybił to Yandex dał by rade w PL ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxPan Opublikowano 4 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 yandex już ot dawna dostarcza wyniki wykukiwania video czeskiemu Sezamu, od 2011roku dość spektakularnie osiągają sukcesy w Turcji yandex.com.tr gdzie prawie 100%rynku należało do G., przy obecnym bałaganie w serpach myślę że szansa by była na kawałek tortu. Ale tak jak napisałem wyżej sam Sezam miał by więcej szans również z racji kulturowo-mentalnościowych. Czeska wyszukiwarka brzmiało by lepiej. Czesi dość mądrze wyczuli swojego czasu że potrzeba rozwijania krajowej wyszukiwarki jako alternatywy do G, jest priorytetem i bardzo dobrze na tym wyszli. W Polsce rozwijać krajową wyszukiwarkę już nikt nie będzie, bo koszty inwestycji byli by również duże jak ryzyko nie powodzenia projektu. I zostaje 2 warianty a) jest jak jest gdzie jedna wyszukiwarka dyktuje na rynku reguły korę się nie negocjują, 2) Może ktoś i kiedyś zainteresuję się polskim rynkiem i zainwestuje w polską wersje ( z prawdziwego zdarzenia) swoje serwisu, lub kupi duży polski portal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
search Opublikowano 4 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 MaxPan napisał(a): Ale tak jak napisałem wyżej sam Sezam miał by więcej szans również z racji kulturowo-mentalnościowych. Czeska wyszukiwarka brzmiało by lepiej Tu raczej nie chodzi o zachowania kulturowo-mentalnościowe ale o marketing, jakość i o kasę. Yandex a tym bardziej Seznam jest mało znane w Polsce. Oczywiście pomijając ludzi z branży. Już bardzie Netsprint jest rozpoznawalny. Ruscy i Czesi nic z tym nie robią, to jak mają wejść do Polski? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seomator Opublikowano 4 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 Nu masz rację, czeski lepszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxPan Opublikowano 4 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 Cytat Ruscy i Czesi nic z tym nie robią, to jak mają wejść do Polski? to poczytaj sobie kto pierwszy negocjował kupno Onetu.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sindirus Opublikowano 4 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 BartekM napisał(a): Ale, żeby poważny? Na onet wchodziłem naście lat temu No jak wchodziłeś kilkanaście lat temu, to tym bardziej nie powinieneś się dziwić. Dopiero od 5-6 lat powoli się stacza w dół, a teraz sięgnął dna, to go sprzedają Konto współdzielone. Kup teksty przez GT i z fakturą VAT. Potrzebujesz tekstów? Pisz na PW albo zajrzyj, a na pewno coś wymyślimy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beerbant Opublikowano 4 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 sindirus napisał(a): Niewiele się zmieni? Czytałeś, kto kupił Onet? Taki wydawca na pewno wprowadzi swoje nowe rządy = onet z typowego serwisu plotkarskiego będzie jeszcze bardziej typowym serwisem plotkarskim z domieszką tanich sensacji z Faktu. Bo raczej wątpię, by chciał z onetu robić poważny serwis informacyjny (jakim kiedyś ponoć był), bo to jak porywanie się z motyką na słońce. no to teraz bedzie jeszcze większe gó**o niż bravo girl .... Moja fotografia kulinarna Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana W Gdańsku też mamy strzelnicę "Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxPan Opublikowano 4 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 sindirus racja,Onet jako portal opiniotwórczy to na pewno już ot dawna kojarzony głownie z swoich komentarzy pod wiadomościami. Ale jako alternatywna wyszukiwarka + portal typu Yahoo jak najbardziej mógł by uzyskać spory ruch, jeśli dostał by nowy silnik wyszukiwarki i mniej się angażował w politykę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
search Opublikowano 4 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 MaxPan napisał(a): Cytat Ruscy i Czesi nic z tym nie robią, to jak mają wejść do Polski? to poczytaj sobie kto pierwszy negocjował kupno Onetu.. Negocjacje nie oznaczają, ze należny kupić. Widocznie Yandexowi zabrakło siły przebicia, która w Polsce jest niezbędna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.