Skocz do zawartości

Sposób na addera

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli jednak nie zniknie to zaczynam :D Otóż każdy, kto miał chociaż trochę popularny katalog został zasypywany spamem z addera, ja mam na jednym z katalog 100-200 wpisów dziennie z tego ustrojstwa.

Macie rozwiązania tego problemu?

Czy lepiej nie pisać o takich rzeczach na publicznym forum aby te łajzy nie przygotowały addera na takie okoliczności?

EDIT:

Kolego, jak mam napisać, żeby ktoś mi pomógł, i nie brał mnie za tworcę addera?

Mam nawet korespondencję z ludźmi od addera z prośbą o zaprzestanie spamu i usunięcie mojego katalogu z list. Napisali, że zrobili, a spamu zrobiło się więcej. Dlatego masowo kasuję wszystkie wpisy z adresu gmail.com, a w regulaminie napisałem, że wpisy z gmail nie będą akceptowane.

Skąd wiesz, że to Adder? Przeciez tego mało kto używa. Są o wiele lepsze dodawarki np. donlinkage, omnispeed, publiker.

Panie niedowiarku, proszę nie pisać w tym temacie jeśli nie masz nic do dodania!

Żeby zaspokoić Cie dodaję kilka śladów z stat4u:

dqf116.neoplus.adsl.tpnet.pl 83.24.165.116
Firefox, Windows Vista (NT 6.0), 1280x800x24
Warszawa, mazowieckie, Polska
https://www.hoxa.cal24.pl/adder/open.php

adda172.neoplus.adsl.tpnet.pl 79.184.52.172
Chrome, Windows 7 (NT 6.1), 1366x768x32
Poznań, wielkopolskie, Polska
https://www.adder.enterso.info/open.php

89-75-136-117.dynamic.chello.pl 89.75.136.117
Chrome, Windows XP (NT 5.1), 1280x1024x32
Polska
https://top-pc-m.cal24.pl/adder/open.php

W sumie z ostatniego tygodnia będzie jeszcze więcej.

A teraz podaj jakiś sposób albo przestań tu pisać.

Zmień skrypt i/lub wprowadź płatności.

Kolejny... Adder dodaje przed luki w zabezpieczeniach, a nie wypełniając formularz, więc spam i tak będzie.

Pewnie znowu jakiś marketing szeptany :D

Adder się do nieczego nie nadaje.

https://www.adam.krywko.pl/testy-addera-wyniki

łajzy nie przygotowały addera na takie okoliczności

Obraziłeś w tym momencie pewnie z 80 % użytkowników tego forum, które korzystają z róznych dodawarek

Obraziłem twórców.

A je jestem prawie pewien, że to kolejna reklama Addera. Czas wreszcie zrozumieć, że to złe forum na takie rzeczy.

Mam nawet korespondencję z ludźmi od addera z prośbą o zaprzestanie spamu i usunięcie mojego katalogu z list. Napisali, że zrobili, a spamu zrobiło się więcej. Dlatego masowo kasuję wszystkie wpisy z adresu gmail.com, a w regulaminie napisałem, że wpisy z gmail nie będą akceptowane.

łajzy nie przygotowały addera na takie okoliczności

Obraziłeś w tym momencie pewnie z 80 % użytkowników tego forum, które korzystają z róznych dodawarek

Obraziłem twórców. Naucz się czytać ze zrozumieniem.

Pewnie znowu jakiś marketing szeptany ;)
A je jestem prawie pewien, że to kolejna reklama Addera.

użytkownik Dozer Dołączył: Dzisiaj, 09:28

...i wszystko jasne :D

pozdrawiam

Cytat

SEO zaplecze pozycjonerskie - www.ZapleczePozycjonerskie.PL - SKUTECZNE. SEO COPYWRITER teksty na zlecenie. www.SeoCopywriter.pl. Opisy produków w sklepie www wykona seo copywriter - zobacz koniecznie.

Prawda o adderze jest tutaj:

https://www.adam.krywko.pl/testy-addera-wyniki

I wszystkie komentarze np. to.

Ja miałem to samo dodało mi stronę do 80 katalogów z 7000 w bazie ,a po 3 miesiącach google zbanowało 53 z nich ,a reszta z PR0 i DC i tak nie pomogła mi podnieść pozycji w wyszukiwarce... przynajmniej nie znacząco! dziś mam zindeksowane 21 linków dodanych adderem ,a zapłaciłem za niego ponad 400zł... 20zł za link nic nie warty... temu programowi już podziękuję!

No dobra. Nie da rady na Addera. Jest to soft doskonały i żaden otwartymini się nie obroni. Nigdy ;( Całe szczęście, że twórcy Addera nie dodali jeszcze obsługi seokatalogów. Ale bym miał urwanie głowy.

Napewno da rade, chociaż ja mam jeden prosty i moim zdaniem skuteczny sposób, myślałem, że uda mi się podzielić spostrzeżeniami o nim z innymi użytkownikami, ale na tym forum są sami niedowiarkowie-spamerzy i łowcy-reklam-szeptanych, a ani jednej osoby która administruje darmowy katalog otwarty_mini.

Adder to program, który wykorzystuje luki do zabronionych w regulaminie katalogu działań. Z definicji moim zdaniem to to samo co wirus albo trojan. A na dodatek jest to "legalne" i ktoś zarabia na tym pieniądze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności