Skocz do zawartości

1000 uniq i jakieś zyski...

yaro120

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie

Jestem userem tego forum juz bardzo długo... Ale wcześniej się nie rejestrowałem tylko przegladalem :P

...No ale juz nie wytrzymuje. Mam strone posiada 800-1100 uniq /dziennie , dużo treści, dużo podstron, ładna oprawa, 3x wiecej odsłon. I nie moge "wycisnac" nawet 1 dolara dziennie. W styczniu mialem niecalego dolara / dzień. Teraz nei ma nawet pół ;/ A od tygodnia jeszcze mniej co mnie sklonilo do napisania tego posta iNie wiem dlaczego... Ale takie spadki stawek są i już - tylko dlaczego ogólnie tak mało. CTR niecałe 1%... Najchetniej bym wklejil staty ale nei moge z oczywistych wzgledow :)

Adres tej strony to: https://XBX.PL

Co zrobić? Co zmienić ? Sugestie ? Propozycje ? Pomocy...

Czy ze strony 1000 uniq/ dziennie nie da sie wycisnac wiecej niz 20$ miesiac ?

Pozdrawiam

Bede bardzo wdzieczny za pomoc

Adres tej strony to: https://XBX.PL

Co zrobić? Co zmienić ? Sugestie ? Propozycje ? Pomocy...

No dobra a co ma wspólnego:

programy, darmowe programy, sterowniki, spolszczenia, gry, dema, programy, pełne wersje, darmowe programy, download, programy komputerowe, sterowniki, programy muzyczne, programy graficzne, spolszczenia, programy internetowe, darmowe programy freeware, programy shareware, za darmo

z

darmowe aliasy, kserokopiarki, wideofilmowanie, bielizna, kolczyki...

a gdzie analiza grupy docelowej :P

Oferujesz za szybkie przejście do ściągania pliku. Klient jest na stronie, klika w link programu i już ściąga. To może być dobre, ale klienta zaskakuje. Może lepiej, tak jak inni - najpierw mały opis, dopiero klik i ściągamy. Klient ma wtedy szanse pobiegać po stronie, wejśc, gdzie indziej, cofnąc się, KLIKNĄĆ W REKLAMĘ, itp.

Eksperyment Discover.pl

OK... Ale to mi nie pomaga... Pamiętajcie jestem mocno ograniczony systemem postnuke.... (Myśle nad zleceniem CMS'a ale narazie nie mam środków.)

Dostałem tylko jedna ciekawa wypowiedź... (na pw)

A takie texty ze sie da 100$/miech dużo mi nie pomagają, pytam sie co robić żeby było wiecej...a swoją drogą kakby ktoś mi powiedział co mam zrobić żeby mieć 100$/miech... (i będe tyle miał) podziele sie z nim czekiem... obiecuje...

Pozdrawiam

Jeżeli mogę sugerować to:

Wykasuj ten format reklam zastępując go:

Pionowy baner (120x240) -

ten format umieść po lewej stronie gdzie masz obecnie MENU a z menu zjedz niżej.

Wyróżnianie reklamy:

Wcale bym jej mocno nie wyróżniał a jedynie zrobił w kolorach strony - np tło w kolorze tego błękitu który masz a treść czarna.

Ale zrobisz jak uwazasz. Potestuj choć wydaje mi się że w Twoim wypadku lewa górna gdzie jest menu jest dużo skuteczniejsza.

Pozdrawiam

Mariusz

ps. zarobki nie zawsze mają wiele wspólnego z ilością odsłon - jest tutaj ważna tematyka, ecpm jaki Twoja strona uzyska.

To ja jeszcze dorzucę. Wykoś reklamy, które sa bardzo nisko płatne. Mnie teraz wyświetlają się u Ciebie reklamy Aukcje24.pl na przykład. Daj im bloka bo za mało płacą z klika.

@szokpl - dzieki... to moze być to ;) umieściłem :) Ale czy to nie jest zbyt przesadzone ? Utrudniam nawigacje .... Staram sie szanować userów bo mam ich mało...

@ °K° - pozycjonuje... tylko konkurencja ogromna... no i potrzeba czasu i tysięcy linków :)

@ rubisz - boje sie że przestana się wyświetlać jak wprowadze do filtra 20 adresów... Szczególnie ze musze mieć teraz aż 6 reklam/strona :)

Pozdrawiam

spokojnie aż tak bardzo tych userów to nie zamęczysz.

2 sprawa rozbuduj stronę o darmowe kontenty/ nie wiem rss inne takie.

Kliknij w link w mojej stopce poczytaj ;) sobie w opisie i sam sprawdzisz jaki ruch można mieć wcale nie duzym kosztem transferu a już 0 praktycznie obciążeniem maszyny :).

Opdal sobie jeszcze jakiegoś qlweba, na subdomenie zrób stronę z humorem :) łatwy i szybki content.

Buduj buduj a zbudujesz.

Pozdrawiam

Mariusz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności