Skocz do zawartości

Bany kont AdWords

czopens

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Czy ktoś z Was dostał dziś bany kont Adwords swoich klientów? Ja wstaje rano i patrze:

Szanowni Państwo!

Stwierdziliśmy, że Państwa konto Google AdWords nie spełnia naszych Warunków korzystania z usługi oraz zasad reklamowych. W związku z tym Państwa konto zostało zawieszone, a reklamy nie są już wyświetlane w Google. Dotyczy to również wszelkich powiązanych kont. Ostrzegamy, że nie będą Państwo mogli posiadać ani tworzyć innych kont AdWords ani teraz, ani w przyszłości. Więcej informacji na temat zasad zawieszania w programie AdWords można znaleźć na stronie: https://adwords.google.com/support/aw/bin/s...de.cs&hl=pl

Jeśli na koncie znajdują się pozostałe środki wpłacone z góry, mogą Państwo w dowolnej chwili poprosić o ich zwrot, postępując zgodnie z instrukcjami opisanymi na stronie https://adwords.google.com/support/aw/bin/a...=8440&hl=pl.

Jeśli uważają Państwo, że konto zostało zawieszone przez pomyłkę, prosimy o kontakt z nami za pośrednictwem Centrum pomocy AdWords.

Z poważaniem,

Zespół Google AdWords

W sumie poleciało mi 17 kont klientów. Zero kombinacji, co miesiąc robie grube przelewy do Googla, a oni mi takie coś robią - nie ładnie.

Mam nadzieję że to jakaś pomyłka, ale dziś nie można się do nich dodzwonić. Czy ktoś z Was dziś przeżył to samo?

Pozdrawiam

Taka sytuacja u mnie ale tyle że Adsense. Zero informacji.

Temat na forum

Oferujemy usługi z zakresu pozycjonowania stron internetowycha a także tworzenia stron. Pozycjonowanie płatne tylko za wyniki, wystawiamy F. VAT. Zparaszamy do kontaktu w godzinach od 9:00 nawet do późnych godzin wieczornych, chętnie doradzimy, pomożemy.

gg:3124038, email: info@goneett.pl, tel. 792-899-097, NIP: 716-265-12-92, REGON: 060360832

@maniak: adsense i adwords to dwie różne sprawy - nie mieszaj ich. do adwords można zadzwonić i wszystko wyjaśnić. w adsense tego nei zrobisz.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Przeczytałem całą stronę na ich forum adwords. Powiem krótko: współczuje ludziom. Pchają się z kasą a tu cały czas kłody lecą pod nogi. Konsultanci podpięci pod prąd aby nic więcej nie gadali niż wyświetlające się formułki na ekranie, pomyłki, jakieś bzdury z historią stron na koncie pomimo, że dawno zostały usunięte i duuużo innych ciekawych rzeczy. To co tam przeczytałem to przeraża i posiwia włosy na łbie, beton totalny. Jakby zwykły człowiek prowadzący firmę miał takie podejście to nie wiem czy dotrwałby do następnego miesiąca. Ale monopol robi swoje ...

No niestety Google na żadnym polu sie nie popisuje. Czy to SERPy, Adsense, czy Adwrods wszedzie nie ma pewnego jutra :) Ale jak juz ktos wspomnial maja pozycj emonopolisty i sobie robia co chca. Chyba zadna normalna firma nie olewa tak klientów.

Trzymam kcuki za szybkie , pozytywne załatwienie sprawy.

Czy kiedykolwiek miałeś podpięte do tego MCK konto/konta, które łamały zasady adwords / zasady kuponów adwords?

Wystarczy, że na jakimś koncie kiedyś była podpięta strona, która łamała regulamin - usunąłeś kampanie i stworzyłeś nową dla strony poprawnej - konto może zostać zbanowane przez fakt historii konta związanej z tą pierwszą stroną.

Maile odnośnie kampanii z którymi jest coś nie tak to ja dostaje po kilka razy w tygodniu, a to reklama za bardzo mruga, a to tekst reklamowy zaczął się nagle nie podobać itd. Kampanii pod swoje MCK mam podpiętych bardzo dużo więc takie rzeczy się zdarzają. Jak dostaje maila poprawiam i jest gitara. Teraz trochę polecieli, 23 zablokowane konta bez podania powodu to sporo. Tymbardziej, że nigdzie kombinacji żadnych nie było z przelewami MDO nigdy się nie spóźniłem. Do teraz nie mam odpowiedzi co jest nie tak, mam nadzieję że szybko się uporają..

Nam kilka miesięcy temu zablokowali również adwords mimo że miesięcznie szło tam po kilkadziesiąt k. O ile na początku był szok to później śmiech że takie kretyńskie zagrywki po prostu są nielogiczne.

Olaliśmy więc temat a google ma mniejszy przychód i tyle (co dla nich znaczy tyle co piard muchy w lesie równikowym :D).

Dodam że ban był po 2 odrzuceniach jednej z reklam a konto było chyba od początku instnienia adwords. Dysksuje zakończyliśmy po pierwszej odpowiedzi Bota o imieniu Franek. Szkoda czasu.

czopens jeśli faktycznie tak często dostajesz upomnienia to później wystarczy jedna kolejna pi*****a i maja powód to zablokowania danego konta i powiązanych z nim kontami

Z jednej strony Google olewa klientów których już zdobył i wywalają niemała kasę a z drugiej strony wciska nowym kupony gdzie się da. Czy nie bardziej wartościowi powinni być Ci stali, inwestujący kasę niż nowicjusze którzy po wykorzystaniu kuponu i tak pewnie oleja sprawę bo konfigurując kampanie samemu i nie mając o tym pojęcia to nie spodziewam się żadnych pozytywnych wrażeń, efektów po zużyciu tych 250 czy 300 zł z kuponu.

Przydałaby się jakakolwiek konkurencja dla Googla bo jak wiadomo konkurencja w branży zawsze dobrze robi 

@jakubwlodarczyk: Przy dużej ilości kont i kampaniach banerowych, flash i video nie zawsze jest się w stanie dogodzić Googlowi odnośnie wszystkich wytycznych. Jak pierwszy raz robiliśmy kampanie flashowe to po 5 razy słało się banery do akceptacji:) Dlaczego też inni klienci mają odpowiadać za jakieś błędy przy kampanii innego klienta?

Mam nadzieję, że to tylko jakiś błąd Googla.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności