Skocz do zawartości

przekierowanie domeny (bez www) na (z www)

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 4 tygodnie później...

podpowiedzcie mi co zrobić -> hosting iq.pl. Strona byla na poczatku byla linkowana katalogami + SWL i nagle mnie tkneło na zmiane ( jako glowna domene traktowałem bez www ). Potem w SWL'u zminilem URL'a z bez www na www nie odczułem jakos naglego przyrostu linków.

wszystko za sprawa iz starnardowo na iq tworzac strone nowa kaze wpisac 2 rozne domeny z www i bez www. Co zawsze robiłem. Któregos razu trafilem na info o tym iz za duplicate content trafia sie do uzupełniajacego. Trafilem na stronke sprawdzajaca index uzupelniajacy G. i okazalo sie se sporo podstron z domeny z WWW wlasnie sie tam znajduje a bez www zaledwie 2. I jak teraz zrobic przekierowanie ( zakładam ze stałe ) czy z www na bez www czy na odwrot.

generalnie problem jest spowodowany moim szczeniactwem w seo :|

• 11 miesięcy temu...

Witam,

czy jest jakaś różnica jeśli w narzedziach google przestawie z "bez www" na "z www" albo zamiast tego zmienie zawartość .htaccess ? Tzn czy wystarczy zmienic w jednym miejscu? Czy lepiej np. tylko w .htaccess? Mam zaindeksowanych wiele stron z "bez www" - czy po zamianie strace tamte zaindeksowane? I czy tak jak wczesniej ktoś pisał po dostawieniu "www" bedzie z wszystkich zaindeksowanych stron przenosil na strone główną a nie do odpowiedniej kategorii/produktu/strony?

Tanie felgi aluminiowe, stalowe i nie tylko.

Jeśli odpowiednio ustawisz przekierowanie 301 to będzie przenosił tam gdzie chcesz. Moim zdaniem najlepiej zrobić .htaccess oraz narzędzia ale jedno w zupełności też wystarczy.

W przypadku 301(nie wiem jak z narzedziami) google bot przy kolejnych reindeksacjach danej strony będzie przeskakiwał na www. czyli będzie podmieniał i nic nie powinieneś stracić.

Ok,

a co bedzie z zaindeksowanymi stronami produktow?

domena.pl/nazwa-mojego-produktu-p-ID

bedzie przenosic do

www.domena.pl (czyli do strony głównej i to by była lipa :/) czy do www.domena.pl/nazwa-mojego-produktu-p-ID

?

Jeszcze jedno pytanie jak sie ma do tego "duplicate content" ?

Tanie felgi aluminiowe, stalowe i nie tylko.

• 2 lata później...

nie wiem dlaczego u mnie to niedziała dla domeny

https://traktarczowy.pl/

Options FollowSymLinks

RewriteEngine On

RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www.traktarczowy.pl

RewriteRule ^(.*)$ https://traktarczowy.pl/$1 [R=permanent,L]

RewriteRule ^pl-([^-]+).html$ index.php?id=$1

Firma WALTER w swojej ofercie posiada: najlepszy trak tarczowy pionowo poziomy.

Produkuje także trwałe piły tarczowe

strony www Krosno

Witam,

Docelowo Big Daddy ma rozwiązywać problemy natury filozoficznej, czyli "z www" czy "bez www" oraz "z / na końcu linka" czy bez. Skoro dzieje się tak jak napisałeś, to faktycznie algorytm zaczyna działać.

Podobna kwestia filozoficzna jest czy w adresie ma byc index.php|html czy nie.

Może się stać, ze jeden site dostępny jest pod 4 adresami (z www, bez, z index i bez index).

Dlatego obok przekierowania z www na bez www dobrze sobie zrobić przekierowanie z domena.pl/index.php na domena.pl/

Forum biznesowe kasowy dla przedsiębiorców i investorów internetowych.

Można mnie także znaleźć na regionalnym: Poznań Forum.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności