Skocz do zawartości

Zwiększenie ruchu, serwis ogłoszeniowy

Thor

Rekomendowane odpowiedzi

To był tylko przykład pokazujący że taka opinia:

ogłoszenia lokalne mogą być dodatkiem nie nadają się obecnie na żaden główny serwis lokalny

nie jest słuszna. bo jak się chce to można. A lokalny serwis nie będziesz przecież promował w TV jak to robią gumtree czy tablica, bo to jest jak strzelanie z panzerfausta do komara.

Zgadzam się z @shpyo może późno ale lepiej niż wcale - ale też doszedłem do tego, że trzeba szukać źródeł ruchu spoza google.

Jak się przyglądnąć ostatnim ich działaniom to jedyne czego można być pewnym, to tego, że wylecisz z top1-10 - wyprzedzi cię spam, zapleczówki, MFA i strony na 2-3 miesiące. Trzeba dążyć do pozyskania największego ruchu z poleceń, innych portali, reklam i w dłuższej perspektywie jak już pojawi się pozycja w firmie o nazwie budżet to za kasę trzeba budować świadomość marki wszelkimi możliwymi sposobami poza googlem.

W moim mieście jest jeden serwis ogłoszeniowy, gdzie marka domena zakorzeniły się tak jak allegro w głowach ludzi, i nawet pobyt poza top1-10 na główne frazy nie przeszkadza serwisowi być bardzo dochodowym.

Ja proponuję, abyś zintegrował swój portal z serwisami społecznościowymi. Jak dotrzesz do ludzi w danej okolicy to dzięki magii społecznościówek, ruch powinien się zwiększyć. (To właśnie dzięki temu, że Twój serwis jest regionalny i dlatego, że większość osób ma znajomych ze swojego miasta/osiedla).

Jak będziesz mieć więcej treści, większy ruch to podziałaj nad optymalizacją, szczególnie nad linkowaniem wewnętrznym. Cala machina zacznie się sama napędzać. Powodzenia :)

• 1 miesiąc temu...

W Adsense dla serwisu 300tys uników wyjdzie może tysiak.

Przy 40 tys wyszukiwań ścisłych miesięcznie słowa Kalisz ruch miałbyś miesięczny na poziomie 4 tys. - gdybyś zajmował 1 miejsce. Akurat ta restauracja ma ruchu może na 500 userów. Ciekawe, czy im się to opłaca?

ps. Rozkład backlinków tej restauracji to masakra:) Prędzej czy później filtr gwarantowany - każdy anchor ze słowem Kalisz i to z zapleczy słabej jakości.

Nie cierpię spamerów!

Witam , jestem właścicielem nowo powstałego portalu z ogłoszeniami. Zastanawiam się jak pozyskać ogłoszenia. Czy mogę je przekopiować z innych serwisów z darmowymi ogłoszeniami?

Jak wystartować? HELP!

Dołącz do grona pierdyliarda zakładających serwisiki ogłoszeniowe ... Tylko dlaczego zanim "zostałeś właścicielem" nie zastanowiłeś się nad potrzebą bycia właścicielem czy nad tym dlaczego ludzie mają wybrać właśnie Twój serwis a nie pierdyliard innych ? :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności