Skocz do zawartości

GoldenLine.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...

Jednak warto tam zaglądać. Ja wczoraj zalogowałem się do GL i miałem wiadomość o pracę sprzed roku z HR korpo SEO, hehe

• 4 tygodnie później...

Kiedyś GL zastępowało tak trochę w Polsce facebooka - bo można było grupy tworzyć, wysyłać znajomym wiadomości etc.

Potem przyszedł FB i GL zaczęło "umierać" - a jak dla mnie, to właśnie wtedy stało się tym czym zawsze miało być: serwisem społecznościowym łączącym pracodawców i pracowników.

GL na to "umieranie" zareagowało stworzeniem dodatkowych narzędzi dla rekruterów, ulepszyli ten serwis.

Wcześniej trochę spoczęli na laurach, konkurencja od FB dała im kopa.

Nie wiem co rozumiesz przez złote czasy - ilość ruchu jaką miał GL?

Pytanie czy to się przekładało na pieniądze, z tego co ja obserwuję ten serwis to teraz raczej więcej zarabiają przy mniejszym ruchu, niż wcześniej przy większym.

Po prostu odpadł cały ruch ludzi którzy nie specjalnie byli zainteresowani znalezieniem pracy czy szukaniem pracowników, przenieśli się na FB.

Zostały osoby na których GL zarabia - tam dodatkowe możliwości dla rekruterów są płatne, i to jest główny dochód tego serwisu.

Gdyby FB wprowadził dobre narzędzia dla headhunterów to wtedy byłby koniec GL, LinkedIn i podobnych serwisów.

• 2 tygodnie później...

To że dawni właściciele zostawili sobie bardzo mało udziałów (z tego co pamiętam nie więcej niż 20%, a chyba o wiele mniej), było spowodowane tym że to mądrzy ludzie. Wiedzieli że serwis niedługo będzie tracił na popularności i zająć się trzeba czym innym. Teraz zajmują się całkiem innym projektem.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

Całkiem możliwe, że przy nowoczesnym, innowacyjnym zarządzaniu (chociaż w sumie nie wiem, jaki kształt powinno ono w tym wypadku przyjąć) GL mogłoby najpewniej znów pojawić się na salonach. Niestety, jak tu już powiedziano Fb "porywa" użytkowników wielu takich stron (chociaż poziom komunikacji tutaj, a tam, to też osobny temat). 

• 1 miesiąc temu...
  • 3 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności