Skocz do zawartości

zmiana algo 6-8 czerwiec

mrtn

Rekomendowane odpowiedzi

Pewnie wielu czytało, ale bardzo ciekawe zdani jest tu :

https://www.chip.pl/news/internet-i-sieci/w...-do-binga#nl_pp

"Jak twierdzi, jedyne zmiany w algorytmach wyszukiwarki mają na celu poprawienie jakości wyszukiwarki i dobro jej użytkowników."

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

• Odpowiedzi 83
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Moim zdaniem te wszystkie zmiany mają zniechęcić klientów do pozycjonowania -> zachęcić do korzystania z AdWordsów.

Pamiętaj tylko, ze jest jakaś granica opłacalności zakupu Adwords - zatem to nie jest tak, że 'wywalą' pozycjonerów i wszyscy przesiądą się na Adwords i Google na tym zarobi.

Google do tego zmierza aby zarabiać na granicy opłacalności i do tego zachęcić do korzystania z AdWordsów tych wszystkich, którzy obecnie się pozycjonują.

Nie wierzę, że Google pogarsza wyniki wyszukiwania przez niekompetencje swoich pracowników.

a może robią to z BEZSILNOŚCI ?

Przecież tam gdzie walczy soft przeciw softowi - boty przeciw botom nie może być wielkiej wygranej. Może być czyjaś lekka przewaga (ciekawe czyja jest teraz smile.gif ) , może być remis i właśnie wyniki będą jakie są obecnie.

Doszliśmy do momentu kiedy pozycjonerzy z paluszkiem w..... przegonili możliwości Googla.....

Teraz pozostają Googlowi tylko ręczne działania i głupie sztuczki jakie fundują ostatnio.

Myślę, że masz rację, prościej jest ręcznie poustawiać wyniki niż tworzyć algorytm, którego przecież zawsze będzie można oszukać.

Wystarczy, że Google zatrudni 20 obeznanych z tematem osób z tego forum i 99% polskiego zaplecza zostaje zabanowane z powodu swojej łatwości do wykrycia.

tak troche ze strony usera wyszukujacego

wyszukuje duzo skryptow (czasami brak pomyslu na rozwiazanie problemu) i przed pingwinem bylo ok, po pingwinie juz duzo gorzej a dzisiaj jest juz tragedia

nie wiem w jakim kierunku to idzie ale chyba tylko w kieruku komercji bo takiemu jak ja taka wyszukiwarka tylko przeszkadza i niepotrzebnie zajmuje czas

pozdr

Wystarczy, że Google zatrudni 20 obeznanych z tematem osób z tego forum i 99% polskiego zaplecza zostaje zabanowane z powodu swojej łatwości do wykrycia.

bo większość zapleczy u nas jest śmieciowa, z artykułami o treści typu "go tu dym strach był". Ja po tym jak mi G ubiło parę "śmieciowych" precli postawiłem nowe, faktycznie wartościowe. Dobry kontent + przekładaniec z artykułów bez linków wychodzących. Ciekaw jestem jakie PR dostaną (bo świeże) przy najbliższym rozdaniu.

@up no ja takiej treści typu nie znajduje, poza tym tematem :]

Zaplecze jest takie jakie łyka G, a że utrzymuje się zwykle do pierwszej wizyty moda, to jeszcze wcale nie znaczy, że jest złe. Ja kiedyś starałem się robic raczej dobre zaplecze. Odmieniło mi się kiedy dostałem bana na moderowany katalog, w którym były dobre strony, katalog był ogólnotematyczny i miał raptem 3 linki wychodzące. Ban się należał nie przeczę, bo były te aż 3 linki, ale po nim - banie - doszedłem do wniosku: jeżeli moderowany katalog, z dobrymi stronami dostaje tak samo łatwo bana jak jakiaś strona postawiona z automatu, albo webmini/easydir postawiony i zapomniany przez własciciela, to ja jakość mam w ( )( ) i daję to co przyjmuje G. Mam tez sporo dobrego zaplecza, ale tu poszedłem trochę w inna stronę i póki co G nie tylko to łyka, ale i docenia :]

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Gdzie popełniłem błąd? Powoli linkowałem stronkę na frazę, trochę seolightem nie dużo, kupiłem też 100 linków z jakiś słabych katalogów na początek zeby nie narobić google smaku. O dziwo po 3 tygodniach stronka wskoczyła na 1 miejsce. Sprawdzam dziś i jest w kosmosie nie ma jej w serpach w ogóle, czy ta ban czy wynik tego nowego algo?

Może byla by inna, gdybyś potrafił odróżnić bana od działania algo.

Sprawdź czy site:https://domena.pl cos zwraca czy nie, jak zwraca nie masz bana, jak nie zwraca, masz bana.

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

OK więcej informacji.

strona jest w site więc nie ma bana

backlinków ok. 90 z tego 70 zaindeksowanych

fakt linkowana strona tylko na dwie frazy (ten sam anchor)

opis synonimizowany

wiek domeny 2 lata

301 na www

konkurencja słaba

co robiłem?

głównie seolight, i kupno słabych linków katalogi <3PR

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności