Skocz do zawartości

zmiana algo 6-8 czerwiec

mrtn

Rekomendowane odpowiedzi

Google po prostu stara się w ten sposób wywalać 'spam' xrumerowy, który coraz częściej zalega na kolejnych stronach wyszukiwania.

niema to ja pośmiać się zranią przed pracą, z wypowiedzi ludzi co w życiu nie za-spamowali żadne forum oprócz PIO :).

Mario uświadom sobie jedno link z for i blogów to obecnie bardziej "naturalne" linki jak z twojego zaplecza na WP co ma 10 artykułów po 1000 znaków i w środku 3 linki.

Chyba nie odkryłem ameryki jak powiem że strony zrobione miedzy innymi rumerem najmniej ucierpieli w zmianie algo ( tylko trzeba umieć to robić). Najbardziej ucierpieli strony robione waszymi preclami skrojonymi na jedno kopyto i katalogami z multikodami 5 zl brutto za 350 szt. A cóż mity muszą trwać interes się kręcić bo juz prawie każdy na tym forum ma swój sklep SEO i sprzedaje katalogowanie w najbardziej "wartościowe" grupy katalogów o których jeszcze 3 miesięcy temu nikt nie słyszał, a klakiery z kont po 15 postów pisza zachwycający posty jakie to nie mega profesjonalne te sklepy, i jakie skoki pozycji po takim zabiegu ;)

• Odpowiedzi 83
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
niema to ja pośmiać się zranią przed pracą, z wypowiedzi ludzi co w życiu nie za-spamowali żadne forum oprócz PIO ;).

Tak naprawdę to fajnie jest kogo rozbawić - niektórzy to muszą tworzy specjalne repertuary w kabaretach, a ja jednym zdaniem potrafię to zrobić.

Musisz pamiętać, że tak jak nieraz (jak to przyznałeś) po 5 razy edytujesz swoje posty, żeby brzmiały po polski, to powinieneś też czytać posty po kilka razy bo po prostu nie zawsze je rozumiesz.... - nie odbieraj tego jako jakiegoś zarzutu, ale zwykłą dobrą, radę - masz prawo przecież nie zrozumieć od razu w obcym języku.

Jak najbardziej obecnie zaspamowane fora przez XR są super naturalne dla googla. Pokazują się pięknie w wynikach - jak to widać na cytowanym przykładzie szybkich pożyczek + miasto.

Sugerowałem tylko, że ta potencjalna zmiana algorytmu 'rozpychająca' wyniki ma być próbą ukrycia tych zaspamowanych for przed userami... Nie poruszałem sprawy pozycjonowanych stron rumakiem.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Tu nie chodzi Rumera (jako narzędzie) tak dokładnie bo można i ręcznie jechać fora. Tylko nie wszyscy potrafią zrozumieć ze takie zaplecze jak robią większość na tym forum są mniej naturalne jak link w poście czy sygnaturce. Ludzie piszą na forach, dzielą się linkami, dyskutują. Co ewidentnie bardziej naturalnie dla obecnych zmian algo. Inna sprawa 500 seokatalogow z jednakowymi kategoriami i podkategoriami, co likują do waszych stron głównych. A później płacz na forum że pozycje polecieli. Sielanka się skończyła kiedy publikerem + seokatalogi, + 36 WP na SEO hoście z 10 artami na krzyż robiliście frazy. Teraz trzeba ruszyć głowa odrobinę a nie szablonowo, wlaczyc dodawarke + podlinkować scrapeboxem z blogów...litości

Tu nie chodzi Rumera...

MASZ RACJĘ ze wszystkim - grupami katalogów, grupami precli....... Nie zarzucam, że nie. Nie zrozumiałeś mojej wypowiedzi po prostu.

Nie odnosiłem się do pozycjonowanych stron, tylko do spamu automatowego jaki wylazł ostatnio w topy i to jego google chyba chciał sztucznie ukryć.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Mario właśnie dla tego te posty wyszli w TOP bo obecnie dla G oni bardziej naturalne, taki paradoks, o to mi chodzi.

no i mi TEŻ. o to mi chodziło. ;):)

Ну, мы договорились

M

Czy ktoś dostrzega jakieś kolejne większe zmiany algo?

W ostatnich dniach 2 domeny z historią ale ze słabą treścią które były w top10 poleciały mi na pozycje ok. 40 - od 2 tygodni nic nie było dla nich robione, wcześniej trochę katalogowania, za to inna domena, znacznie młodsza, wartościowa która od kilku miesięcy była za top10, nagle teraz zaczyna sama wchodzić w top10 też bez większych działań.

Zauważyłem też ostatnio że strony tematyczne skupione na bardzo wąskiej tematyce ze słowem kluczowym w nazwie domeny, po zaindeksowaniu są trochę w topie, ale po 2-3 tygodniach bardzo mocno się osuwają - nie są co prawda mega mocno linkowane, każda do około 20 lepszych i gorszych katalogów, ale brak tu logiki, że na stosunkowo proste frazy nie ma ich po kilku tygodniach na wiele fraz nawet w pierwszej setce.

Skuteczne pozycjonowanie stron www | Nowe randki internetowe

Dokładnie, precle, katalogi to teraz tylko uzupełnienie nowej strategii, jak odpowiednio wszystko zrobione i aktualizowane to wchodzi w topy jak w masło :D ..i to bardzo szybko

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności