Skocz do zawartości

Pytania dot. synonimizowanych tekstów

coldpl

Rekomendowane odpowiedzi

Jako, że jestem początkującym pozycjonerem nie wiele wiem o metodach pozycjonowania.

Przeglądając forum natknąłem się jednak na coś takiego jak teksty synonimizowane. Jak to działa? Rozumiem, że piszę tekst a mieszarka sama dobiera mi synonimy i tworzy coś unikalnego? Poza tym jak to przechodzi przez moderację na preclach i katalogach? No i wreszcie czy są dobre darmowe narzędzia, które mieszają teksty

Zapraszam na mojego bloga finansowego. Znajdziesz na nim m.in kurs seo dla blogerów i dowiesz się co to jest faktoring?

Owszem, są darmowe narzędzia służące do mieszania tekstów, wystarczy poszukać w Google. Ogólnie zdanie jest podzielne, niektórzy nie popierają mieszarek lecz jakość wymieszanego tekstu zależy oczywiście od tego jak się go przygotuje do wymieszania. Z jednego specjalnego tekstu można otrzymać kilka a nawet kilkanaście "unikalnych" tekstów.

WYKONAM: teksty, grafikę, strony www oraz bannery flash.

>>> Moje allegro <<<

Tylko właśnie jak przygotować taki tekst? Rozumiem, że trzeba użyć wielu synonimów i po prostu dodać je mieszarce, a ona przestawi je w tekście?

Zapraszam na mojego bloga finansowego. Znajdziesz na nim m.in kurs seo dla blogerów i dowiesz się co to jest faktoring?

Bardzo prosto, dla przykładu:

{Gruby|Chudy|Niski} {Marcin|Tomek|chłopiec} {podszedł do|podbiegł do} {lady|sprzedawczyni} w sklepie i {ukradł|zwinął} gumy do żucia.

Otrzymamy losowe zdania, np.:

1) Gruby Marcin podszedł do sprzedawczyni w sklepie i ukradł gumy do życia.

2) Niski chłopiec podbiegł do lady w sklepie i zwinął gumy do żucia.

W ten sposób tworzy się cały tekst pod mieszarkę, która układa losowo teksty. Oczywiście nie musisz ich sam pisać, możesz je zlecić w dziale "Ogłoszenia i Zlecenia " > "Copywriting".

WYKONAM: teksty, grafikę, strony www oraz bannery flash.

>>> Moje allegro <<<

Cała sztuka polega na tym, aby w każdym kontekście i po każdym wymieszaniu tekst miał sens i był logiczny. :jezyk1:

Jeżeli nie czujesz się na siłach, aby pisać teksty to proponuję skorzystać z usług wspomnianych copywriterów. Osobiście korzystam z seotxt.pl

... jak to przechodzi przez moderację na preclach i katalogach?...

Przechodzi tekst już utworzony na podstawie tych synonimów. Zazwyczaj w jakiejś dodawarce wprowadzasz tekst z tymi synonimami, a dodawarka sama tworzy sobie losowo tekst i jego wysyła do katalogu czy precla tak jak opisał Almaster).

Nigdy nie wysyła się tekstu z wszystkimi synonimami, jedynie już tzw. tekst z mieszarki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności