Skocz do zawartości

webd.pl - Blokada serwerów dla niektórych krajów

tharaxacum

Rekomendowane odpowiedzi

Beer,

co dzień wycinam jakieś IPki z Nigerii (coś się na mnie uwzięli), ale jak sobie wyobrażasz abym co dzień na jakiejś podstronie aktualizował listę

jakie IP mają blok ? bo jak tego nie zrobię to jeszcze trochę i cały kraj wytnę, a potem ktoś będzie pisał po forach,

że jak to tak Nigeria wielki kraj wycięty i zero info na stronie ?

Od tego są testy, aby klient sprawdził konfigurację, czy wszystko mu działa jak chce, to nie jest takie proste jak się z boku wydaje, wojna jak na froncie :D

Najlepszy

Tani hosting na Twoją www.

Bierz co potrzebujesz Hosting skrojony na miarę.

Ponad 500 adresów IP do wyboru do koloru ;) konta www od 19zł. brutto rocznie

• Odpowiedzi 76
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nikt nie mówił, że będzie prosto i łatwo :D - chodzi tylko o jasność informacji, i nikt nie mówił o ipkach ale o wycięciu całego kraju ;)

(dla informacji mniej ogarniętych: Brazylia - piąte pod względem wielkości państwo świata, ponad 200 milionów mieszkańców...)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Od tego są testy, aby klient sprawdził konfigurację, czy wszystko mu działa jak chce,

Tak, jeśli napiszesz w regulaminie / pomocy / itp aby sprawdzić czy jakiś kraj nie jest zablokowany.

Mi by to do głowy nie przyszło. Sprawdzam czy wszystko działa a nie co Szanowny Admin raczył zablokować, bo tak mu taniej.

to nie jest takie proste jak się z boku wydaje

A co mnie to k.. jako klienta obchodzi?

Oferujesz usługę, to się z niej wywiązuj. Proste.

A jeśli nie jesteś w stanie sprostać problemom, zmień biznes albo tak sporządź ofertę, aby była jasna i czytelna dla potencjalnego klienta.

Rozumiem spam problemy, ale to jest kwestia rzetelności.

Teraz to działa na zasadzie - nie podajemy wszystkich informacji, a jak ktoś się będzie burzył to grzecznie oddamy kasę.

I dalej podajemy niepełne informacje...

eM

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Typowy krzykacz jest z Ciebie, jak widzę.

Wskaż mi proszę jakiś zapis w regulaminie firmy hostingowej, który mówi o tym, że serwer jest dostępny z każdego miejsca na świecie i jest to gwarantowane ;]

I dalej podajemy niepełne informacje...

Tak się uparliście na te BZDURY, totalne BREDNIE, niczym politycy w kampanii wyborczej. Otwarcie się przyznać, czy samochodu też nie kupicie, bo dealer wam nie poda BEZ WASZEGO ZAPYTANIA jakie jest ciśnienie sprężania w cylindrze?!

Obudźcie się, to jest realny świat a nie jakaś idylla.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Typowy krzykacz jest z Ciebie, jak widzę.

Wskaż mi proszę jakiś zapis w regulaminie firmy hostingowej, który mówi o tym, że serwer jest dostępny z każdego miejsca na świecie i jest to gwarantowane ;]

Napisałeś po 2 minutach po mnie więc zdecydowanie nie wiesz kim jestem :D

Napiszę tak:

Jeśli chcesz osiągnąc biznesowy sukces, to pisz takie regulaminy, których użytkownicy nie muszą czytać.

Amen.

Mam nadzieję, że moje posty jak i tego gościa na B ;) dadzą wam trochę do myślenia.

I przeczytaj jeszcze raz, ze zrozumieniem to co napisałem.

Pozdrawiam,

Mariusz

Nikt nie mówił, że będzie prosto i łatwo :) - chodzi tylko o jasność informacji

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Piękne jest to co piszecie, naprawdę, tak samo jak świat bez przemocy. Może kiedyś do takiego stanu dojdziemy, czego wszystkim życzę.

Tymczasem wywieszam białą flagę, poddaję się. Dzięki za rozmowę :D

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

A k... wielkie g mnie obchodzi, nigdzie na stronie nie pisze i nie gwarantuje połączenia z KAŻDYM IP na Ziemi, a blokuję nawet polskie jak trzeba.

Chcesz mieć wszystkie IP, kup vps, oczywiście wycięcie całego kraju może wyglądać trochę śmiesznie, ale różnie bywa i tyle

Najlepszy

...idac tropem teorii zakreconego.. rownie dobrze moglbym sie doczepic do tego, ze mi wp.pl odrzuca maile bo ludzie sa na liscie spamhausa czy innej rblce.. a jakos nikt mnie nie pytal czy sie na to zgadzam.. :soczek:.

Piszesz o płatnej usłudze wp.pl czy o darmowej? Jezeli o płatnej, to mógł bys się doczepić. Jezeli o darmowej, to... sam wiesz :soczek:

...co dzień wycinam jakieś IPki z Nigerii (coś się na mnie uwzięli), ale jak sobie wyobrażasz abym co dzień na jakiejś podstronie aktualizował listę, jakie IP mają blok ? bo jak tego nie zrobię to jeszcze trochę i cały kraj wytnę, a potem ktoś będzie pisał po forach, że jak to tak Nigeria wielki kraj wycięty i zero info na stronie ?...

Nikt nie pisał o wywieszaniu IPek powycinanych, ale jak juz doszedłeś do wycięcia całego kraju to chyba warto o tym napisać? Tu nie chodzi Panowie o to, że sa jakies ograniczenia na samym serwerze. Arkadiusz napisał o ustawieniach apache i innych, gdzie się ogranicza rózne rzeczy. I faktycznie wywalanie ich bardziej zaszkodzi niz pomoże nie tylko właścicielom, ale i samym Klientom. Ale w tym konkretnym przypadku wycięto cały kraj. Tak 999 Klientów na 1000 nawet tego nie zauważy i jest super, bo spamu jest mniej. Tylko, że np ja do wczoraj nie miałem pojęcia że sa w tej branzy admini, którzy lekką ręką wycinają całe kraje zostawiając nawet jednego Klienta z reką w nocniku.

Trochę mnie w hostingach rzeczy denerwuje z tymi ograniczeniami i jednoczesnym nolimits np na ilość domen podpiętych, na nielimitowany transfer na to na sramto. A denerwuje mnie, bo zawsze jak pojawi się Klient, który przekracza te nielimitowane rzeczy, to kopie sie go w ( )( ) i smieje sie mu w twarz pisząc, że jest idiotą myśląc, że na współdzielonym koncie jest coś takiego jak nolimits.

Piszecie, że jest okres testowy. Ok fajnie, tylko że teraz zastanawiam sie czy 7 dni wystarczy by wykryc te wszystkie ograniczenia jakie kreatywni admini w trosce o niektórych Klientów i swoją wygodę nakładają.

I by nie było, to tam gdzie mam konta, a po paru firmach się walają i moje i Klientów www, to admini są OK, pomogą, kulturalnie zj***a jak trzeba. Może są też tak kreatywni jak Ci z webd.pl, a ja o tym nie miałem okazji sie przekonać razem z moimi Klientami, może. Nie wiem, wiem natomiast, że na webd.pl moje zabawki i moich Klientów się nie pojawią, mała strata, wiem, ale zysk u innnych.

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

bo ma to ścisły związek z tym że admin musi pogodzić chciejstwo klientów z rzeczywistością :soczek:

klient CHCE mieć dużo i tanio, więc tak dostaje,

tzn. dostaje dużo tego co chce, a to o czym nie wie że też mu potrzebne to nie pyta i dostaje mało,

trochę zakręciłem ale chyba sens oddałem, zobaczcie na ogłoszenia jak ktoś szuka hosting,

normalnie wypasiona szynka w cenie kaszanki musi być inaczej to nie jest oferta,

Najlepszy

Tak mnie naszła jeszcze jedna myśl, którą uznałem, że się podzielę (mimo nocnego uznania, że moje argumenty odbijają się od ścian) :soczek:

Otóż padają tutaj zarzuty, że zablokowanie kraju to pójście na łatwiznę, bo 'płacę - wymagam', więc admin jest od tego, żeby dzień i noc analizować logi i blokować tylko spamerów.

To w takim razie, tak po chrześcijańsku - niech pierwszy rzuci kamieniem ten, który nigdy: nie kupił/sprzedał linka, nie dodawał wpisów do precli/katalogów/for, nie korzystał z SWL, nie tworzył zaplecza... tylko zawsze działał zgodnie z wytycznymi google (czyl. nie szedł nawet na minimalną łatwiznę). A co mi tam, niech się zapcha temat :soczek:

klient CHCE mieć dużo i tanio, więc tak dostaje,

Nie wiem jak inni ale ja tam wole drożej ale lepiej i bardziej funkcjonalnie :soczek:

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Arkadiusz, aj tam, aj tam. Twoje argumenty docierają, przynajmniej do mła. No poza ostatnim postem, bo związku dostrzec nie mogę pomiędzy topami w G, a blokadą całego kraju.

@slawus z tymi nolimits mialem na mysli to, że chyba nawet na PiO byl temat, gdzie wywalono gościa z hostingu bo nielimitowany transfer przekraczał, a może nie transfer, a mial sporo domen na koncie bez ograniczeń co do domen, ale polecial bo zasoby CPU zżerał. Czyli o takie nolimits przy jednoczesej niemozliwości tego wykorzystania, poprzez inne ograniczenia. O... coś jak oferta nielimitowanej ilosci skoków z wysokiego mostu w cenie 1 skoku bez zabezpieczenia :soczek:

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Otóż padają tutaj zarzuty, że zablokowanie kraju to pójście na łatwiznę, bo 'płacę - wymagam', więc admin jest od tego, żeby dzień i noc analizować logi i blokować tylko spamerów.

To w takim razie, tak po chrześcijańsku - niech pierwszy rzuci kamieniem ten, który nigdy: nie kupił/sprzedał linka, nie dodawał wpisów do precli/katalogów/for, nie korzystał z SWL, nie tworzył zaplecza... tylko zawsze działał zgodnie z wytycznymi google (czyl. nie szedł nawet na minimalną łatwiznę). A co mi tam, niech się zapcha temat ;)

Arek nie chodzi o pójście na łatwiznę tylko o informacje o usłudze bo kupując samochód chyba nikt nie chciałby po zakupie dowiedzieć się , że nie można nim wjechać do Gdańska :soczek:.

W kwestii serwerów widziałem u któregoś hostingodawcy który oferował konta SEO w regulaminie prawie kompletną informację o ograniczeniach na tych kontach - także jak widać czasami można :soczek: i wcale do niego nie mam pretensji o ograniczenia bo to jest jego prawo. Co więcej uważam, że mimo tych ograniczeń jest rzetelnym hostingodawcą ...

Arek nie chodzi o pójście na łatwiznę tylko o informacje o usłudze bo kupując samochód chyba nikt nie chciałby po zakupie dowiedzieć się , że nie można nim wjechać do Gdańska :soczek:.

Ale przecież teraz niektóre nowe samochody (nie pamiętam dokładnie z jaką częścią) mają tak, że muszą jeździć w trybie mieszanym, tzn. nie nadają się np. na taksówki, bo inaczej biorą płyn z chłodnicy do oleju. Myślisz, że dealer o tym informuje w ulotce? :soczek:

PS. Dobra, już nie rzucajcie tymi kamieniami, bo bazy zaraz zabraknie ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności