Skocz do zawartości

webd.pl - Blokada serwerów dla niektórych krajów

tharaxacum

Rekomendowane odpowiedzi

PS. Dobra, już nie rzucajcie tymi kamieniami, bo bazy zaraz zabraknie :soczek:

eee tam, ja tylko kiedyś strzelałem z procy kulkami od łożysk :soczek: skuteczniejsze od kamieni ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

• Odpowiedzi 76
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nie informowanie klienta o ograniczeniach i nie działających rzeczach jest oszustwem. To tak jak byś sprzedawał samochód i nie poinformował kupca, że hamulce nie działają (bo przecież nie pytał).

Oczywiście nikt nie wymaga aby na stronie głównej firmy poggrubionym drukiem wymienione były wszystkie ograniczenia. Ale od tego są regulaminy świadczonych usług, by tam bardzo dokładnie napisać co jest oferowane i jakie ograniczenia posiada produkt/usługa.

Nie informowanie klienta o ograniczeniach i nie działających rzeczach jest oszustwem.

To jest niezgodność towaru z umową, podlega to moim zdaniem jedynie Kodeksowi Cywilnemu. Oszustwo to już kodeks karny, nie mniej jednak usługodawca/sprzedawca nie dokonuje oszustwa tylko sprzedaje towar z wadą nieujawnioną.

Poza tym oferują możliwość zwrotu kosztów, więc nie wiem o co halo. ^_^

ale jaka niezgodność towaru z umową ? przecież webd nigdzie nie pisał że udostępnia wszystkie IP czy wszystkie kraje ?

to może oddam do reklamacji zmywarkę bo producent nigdzie nie napisał że nie pierze ?

pewnych rzeczy się nie pisze bo dla zwykłego użytkownika zamawiającego usługę hostingową jest normalne że są różne ograniczenia z których trzeba zdawać sobie sprawę, a jeżeli się ich nie chce to trzeba głębiej sięgnąć do kieszeni i kupić vps.

Inaczej dojdziemy do takiego absurdu jak wspomniałem: pretensje dlaczego zmywarka nie pierze.

Najlepszy

Tani hosting na Twoją www.

Bierz co potrzebujesz Hosting skrojony na miarę.

Ponad 500 adresów IP do wyboru do koloru ;) konta www od 19zł. brutto rocznie

@slawus, no weź, zmywarka nie pierze, bo jest do zmywania naczyń

dobierajcie jakies przykłady lepiej a nie oderwane od rzeczywistości, bo to wygląda jakoś dziwnie ^_^

Pewnych rzeczy się nie pisze ok, ale dla normalnego człowieka, który kupuje konto hostingowe czasem może byc istotne czy na danym hostingu admin wyciął cały kraj(e) w pień dla swojej wygody, zwłaszcza, że internet to takie miejsce, gdzie kazdy może dotrzeć wszędzie - poza jakimiś wyjątkami jak Chiny, czy Korea Północna.

I o ile absurdem jest pytanie czemu zmywarka nie pierze, to juz takim absurdem nie jest pytanie, czemu nikt siedzący w brazylii nie widzi strony, która z jakiegoś powodu ma z tamtego kraju uzytkowników.

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Zakręcony,

a dlaczego Chiny mogą być wyjątkiem a Brazylia nie ? w Chinach jest jeszcze więcej potencjalnych klientów ^_^

widzisz sam, z góry zakładasz że Chiny "mogą" być wycięte i to nie dziwne że taki wyjątek się zdarzy,

więc też może się trafić klient zszokowany why ? podobnie jak z Brazylią.

Sasza, może ja mam psyche skrzywioną zawodowo, ale wydaje mi się że nikt kto kupuje hosting współdzielony nie zakłada że działa cały świat,

jak widać powyżej @zakręcony też tak nie zakłada :D

PS ja już kończę w tym temacie, dodam na koniec że u mnie żaden kraj w całości nie jest wycięty, poza może połową Nigerii. ;)

Pozdrawiam wszystkich

Najlepszy

Tani hosting na Twoją www.

Bierz co potrzebujesz Hosting skrojony na miarę.

Ponad 500 adresów IP do wyboru do koloru ;) konta www od 19zł. brutto rocznie

@slawus, Chiny sa wyjątkiem, bo tam władze odcinają swoich od imperliaistycznych wiadomości z zachodu, a nie dlatego, że jakis admin w PL wycina im sobie dostęp do swoich maszyn - choc teraz, jak tak czytam ten wątek, to nie zdzwi mnie już i taka akcja admina

więc jak to mawiał Old Shatterhand sorry Winetou, ale ja nie zakładam tak samo jak poniektórzy admini ;)

i zakręcony jednak zakłada, że działa ciały świat - znaczy zakładał do wczoraj, bo trochę mi sie już od wczoraj pozmieniało ;)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

@Arkadiusz

Bez rzucania kamieniami ;)

Takie wycinanie można "przekuć" w "sukces biznesowy".

Wystaczy dostarczyć rzetelnych informacji i ubrać je w odpowienie słówka.

"W trosce o jakość, niezawodność i szybkość... bla bla bla, nie obsługujemy ...."

wielkie pole dla dobrego marketingowca aby z potencjalnej wady uczynić zaletę.

I wszyscy wszystko wiedzą, nie ma półprawd a firma tylko i wyłącznie zyskuje.

Tak to powinno działać.

Więcej bezpłatnych porad hostingom nie udzielam ;)

Pozdrawiam,

Mariusz

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Jeszcze na koniec wątku - taka nieprawdziwa informacja:

Firmy hostingowe w Stanach zaczynają blokować Polskę - bo to dziki kraj,

dużo spamu itp. Internet pewnie niewiele straci na wycięciu Polski z sieci.

Domyślam się że oburzenie było by wielkie.

Dostałem kolejnego meila od użytkownika z Brazylii, dostępu do strony na serwerze Webd brak - odpiszę mu: spadaj koleś.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności