Skocz do zawartości

Long Tail i SWL

zyzzia

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie.. pograżyłam się w lekturze na forum.. zarówno w starych wiadomościach jak i nowszych i myślę że mogę spytać o kilka rzeczy..

Mam sklep internetowy z meblami.. jest to branża gdzie nie ma potrzeby pozycjonowania kilkuset słów.. jednak troche się tego uzbierało..

Zoptymalizowałam w miarę swoich możliwośći sklep i nasyciłam kategorie słowami.. kataloguje, precluje i bloguje najogólniejsze frazy

A oto moje pytania:

1. Co zrobić z cała resztą słów tych pojedynczych oraz mniej popularnych? - też katalogować czy jakoś inaczej je dopalać?

2. Jak używać E-weblinka żeby miało to ręce i nogi? ile dawać na wpis do katalogu czy precli na miesiąc? Dużo jest info z 2010r że ok 500-700pkt na jeden wpis na 10dni? - nie używałam nigdy SWL i boję się pogrzebać całą moją pracę nieumiejętnym posługiwaniem się.

3. Skąd wziąść pkt? gdzie kupić? - na allegro? dysponuje na razie tylko 3 blogami i sklepem

4. Przeglądałam temat o konkurencyjności fraz.. jednak nie jest ona aż tak zrozumiała- niektórzy zapominają że piszą dla początkujących a słowa typu

Moja jedna fraza "meble sosnowe" - z tego co widze ma sporo AdWords i wysoką konkurencję.. jak sprawdzić które są na prawdę ciężkie a które w miarę?

zapraszam do mojego sklepu - meble sosnowe

Co do konkurencyjności fraz to na pewno nie sugeruj się liczbą wyników, to nie ma się nijak do konkurecyjności frazy. Otóż, jak już pewnie wiesz, interesujesz się wynikami z peirwszej dziesiątki (TOP10) bo na niej Ci zalezy, prawda? Dodatkowo, w sieci jest kilka dobrych narzędzi dzięki którym latwiej jest oceniać konkurencyjność fraz, masz do wyboru te płatne jak i zarówno darmowe. Dzięki nim po prostu łatwiej i prędzej można ustalić wiek domeny, ilość linków prowadzących do danej strony itd. To wszystko tyczy się oceny konkurencyjności frazy.

WYKONAM: teksty, grafikę, strony www oraz bannery flash.

>>> Moje allegro <<<

Darmowymi będzie ciężko. Generalnie oceniając fraze pod kątem konkurencji powinnaś zwrócić uwagę na 2 rzeczy: ich optymalizację oraz podlinkowanie. Piszesz, że zoptymalizowałaś swój sklep, więc z pierwszym punktem powinnaś sobie poradzić.

Teraz chcesz się dowiedzieć ile linków prowadzi do stron konkurencji. Najpopularniejsze narzędzia to majesticseo.com, ahrefs.com oraz opensiteexplorer.com. Niestety w darmowych wersjach dane są mocno ograniczone. Ale już z nich można wyciągnąć jakieś wnioski.

Programem, który może Ci posłużyć do analizy jest marketsamurai, który może zebrać dane z całej dziesiątki na raz (dane pochodzą z bazy majesticseo.com).

Dodatkowo w pewnym stopniu może Ci pomoć narzędzie propzycji słów kluczowych od Google. Co prawda konkurencja tam podana dotyczy wyników płatnych ( i to niezbyt szczegółowo) ale często konkurencja w wynikach organicznych i płatnych idzie w parze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności