Skocz do zawartości

Czy moje techniki pozycjonowania są legalne?

spookypld

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie. Klient zapytał, czy moje techniki pozycjonerskie są w pełni legalne. Trochę mi kopara opadła bo dałem mu ofertę za parę złotych / mc i ten już wszystko zaakceptował, ale dowalił mi na koniec takim pytaniem. Tak więc sam zastanawiam się co było najlepszą odpowiedzią. Ja pytanie przemilczałem, bo jakoś za cholerę nie mogłem niczego wymyślić. Nie będę nikogo edukował z podstaw podstaw.

Co Wy uważacie za legalne pozycjonowanie? Katalogi i Precle, r?

ja mówię wprost: używam wszystkich technik jakie mam pod ręką i jakie przynoszą pożądany efekt. Ewentualnie tłumaczę jak będzie wyglądało zaplecze I i II rzędu i czego będe używał. I jasno mówie, ze rezygnacja z takich czy innych narzędzi powoduje to i to i to ...

jak klient nie chce to przecież nie trzymam go na siłę.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Gdyby SEO było nielegalne to kto by Ci podpisał umowę :)

Jedynie chyba pozycjonowanie wspomagane hackingiem podchodzi pod przestępstwo.

No i może depozycjonowanie albo pozycjonowanie na zastrzezone znaki towarowe czy cos w tym stylu..

Zajrzyj jeśli interesuje Cię wynajem autokarów.

Strony WWW wykona dla Ciebie profesjonalna agencja interaktywna poznań

Co nie jest zakazane przez polskie prawo jest dozwolone, czyli legalne. Zapewne chodzi o bezpieczne pozycjonowanie zgodne z wytycznymi. Takiego nie ma. Każda czynność pomijając pewne aspekty optymalizacji jest niezgodna ze wskazówkami Google.

Nieprawda, w WBF dają pełną użytecznych wskazówek zgodnych z Wytycznymi - twórz treści do których ludzie sami będą linkować itd... :)

Trochę mi kopara opadła bo dałem mu ofertę za parę złotych / mc

Klient zwąchał że nie masz pojęcia o tym co chcesz robić i dobrze pyta ;)

Tania oferta = nielegal, droga oferta = brak zapytania i klienta :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Trochę mi kopara opadła bo dałem mu ofertę za parę złotych / mc

Klient zwąchał że nie masz pojęcia o tym co chcesz robić i dobrze pyta :)

Jakbym mu dał droższą ofertę to pewnie byłoby tak jak napisał zgred. ;) Poza tym przy 20 frazach z long taila można było sobie pozwolić na niską cenę / frazę... Aczkolwiek chyba przesadziłem, bo w sumie jeszcze nie zacząłem pracować a już klienta miałem dość po tym pytaniu. Niektórym nie da się dogodzić.

Edit. Byłbym zapomniał. Oczywiście pytał też mnie o gwarancję pozycji LOL.

Szkoda, że jeszcze nie zapytał czy moje techniki są bezpieczne ;p

Nieprawda, w WBF dają pełną użytecznych wskazówek zgodnych z Wytycznymi - twórz treści do których ludzie sami będą linkować itd... :)

Akurat mam jedną taką stronę...po pingwinie 80% fraz i zarazem ruchu poleciało w kosmos. Tworzę produkt, którego popularność w dużej mierze przekłada się na ilość linków zwrotnych. W taki właśnie sposób interpretuje między innymi pojęcie "naturalnego linkowania"

http://spinning.com.pl - przynęty spinningowe

Akurat mam jedną taką stronę...po pingwinie 80% fraz i zarazem ruchu poleciało w kosmos. Tworzę produkt, którego popularność w dużej mierze przekłada się na ilość linków zwrotnych. W taki właśnie sposób interpretuje między innymi pojęcie "naturalnego linkowania"

Jak kupię milion e-weba to już będzie legalna technika, bo wkońcu ludzie do mnie linkują, co prawda ze spamu, ale jednak! ;)

Klient zwąchał że nie masz pojęcia o tym co chcesz robić i dobrze pyta :)

raczej klient naczytał sie bzdurnych określeń serwowanych przez klakierów a powielanych przez mających zerowe pojęcie w temacie.

PS

jak juz sam Kaspar przyznał nie ma wytycznych są tylko wskazówki ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

To są normalne pytania klientów, nie wiem czemu niektórzy się dziwią. Gdybym miała 10-letnią domenę sama bym pytała o to co się może z nią dziać. Trzeba na spokojnie tłumaczyć klientowi - jeśli jesteś pewny swojej wiedzy to nie będziesz miał z tym najmniejszych problemów.

Wiem, że kobieta to rzadkość na forum PiO... niemniej jednak zwracaj się do mnie w rodzaju żeńskim ;)

Jeśli posiadasz psa to polecam Ci dla niego szelki Guard

Zauważyłem że klienci coraz częściej zadają takie pytania, a to między innymi dlatego że naczytają się głupot na tym forum.

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności