Skocz do zawartości

Czy moje techniki pozycjonowania są legalne?

spookypld

Rekomendowane odpowiedzi

Gdybym miała 10-letnią domenę sama bym pytała o to co się może z nią dziać. Trzeba na spokojnie tłumaczyć klientowi - jeśli jesteś pewny swojej wiedzy to nie będziesz miał z tym najmniejszych problemów.

Dziś nikt nie może być pewny, czy Google nie przyjdzie jednego dnia i wyrzuci naszą 10 letnią domenę z wyników. Właśnie jak ktoś się zna, to takie pytania przyprawiają go o konsternację. Odpowiedz takiemu klientowi, że może dostać bana lub filtra to pójdzie do innego, który mu powie, że absolutnie nic złego nie może się stać.

spookypld nie odpowiem, że nic nie może się stać, ale nie dziwi mnie takie pytanie klienta i Ciebie też nie powinno - proste.

Wiem, że kobieta to rzadkość na forum PiO... niemniej jednak zwracaj się do mnie w rodzaju żeńskim ;)

Jeśli posiadasz psa to polecam Ci dla niego szelki Guard

"Pozycjonowanie to sztuka wykorzystania nie tylko zasad działania, ale i słabości danego algorytmu.

To nie jest nielegalne z punktu widzenia polskiego prawa.

Jednak Google, podając "wskazówki" osobom zainteresowanym obecnością w ich wyszukiwarce,

twierdzi, iż są to "wytyczne", których przestrzeganie pomaga w zdobyciu dobrej pozycji oraz chroni przed jej utratą.

Niestety, to nie jest prawda, o czym przekonało się wiele wartościowych witryn.

Chcąc utrzymać witrynę w TOP10, koniecznością jest zdobywanie "sztucznych linków" przy użyciu odpowiednich narzędzi.

Ze swojej strony mogę jedynie zagwarantować, iż nie bedę używać technik pozycjonowania opartych na ..."

spookypld słuchaj jeśli Twoją jedyną wiedzą na temat SEO nie jest uruchomienie dodawarki i naparzanie na lewo i prawo do śmietników to według mnie powinieneś klienta tak zaciąć że w 100% zaufa Twojej robicie, nie raz miałem różne pytania o techniki, bezpieczeństwo, pozycje strony po "kilku dniach pozycjonowania" itp, to z reguły dzwonię i mówię jasno taka i taka sprawa, kilka konkretnych informacji o SEO a osoba wie że nie jest w lesie i to faktycznie przynosi efekty, porównaj w takiej rozmowie chociażby inne strony do jego. Jeśli nie będziesz się jąkał, owijał w bawełnę, na jakieś pytanie które nie wie czy dobrze sformułował Ty panikujesz to facet Ci podziękuje i więcej nie odezwie.

Wykonam: Linki z forów/blogów, tematy, posty, komentarze, mocne i stałe linki.

Synchron.pl - skuteczne pozycjonowanie - referencje, duże doświadczenie, wystawiam fv - gg:8897114

Wypromowanie nazewnictwa 'nielegalne pozycjonowanie' lub rozdział na czarne i białe seo to celowa polityka.

Jak słyszę o nielegalnym pozycjonowaniu, to kojarzy mi się to ze złamaniem prawa polskiego. Podobnie kojarzy większość ludzi.

To celowa taktyka aby zrazić potencjalnych klientów do pozycjonowania.

Ja nie rozróżniam białe czy czarne seo, rozróżniam skuteczne i nie skuteczne seo. Taki powinien być podział.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności