Skocz do zawartości

Czy subdomeny to dobry pomysł?

Almaster

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawia mnie jaki sposób jest lepszy, dla przykładu, posiadam stronę z grami online, domenę: www.nazwa-domeny.pl i są kategorie gier: "ubieranki", "logiczne", itd.

Pytanie: lepiej tworzyć subdomeny, np. www.ubieranki.nazwa-domeny.pl czy robić to w taki sposób: www.nazwa-domeny.pl/ubieranki.html?

WYKONAM: teksty, grafikę, strony www oraz bannery flash.

>>> Moje allegro <<<

Właśnie się nad tym zastanawiam, w takim razie kiedy tworzyć subdomeny i kiedy na nie pozycjonować? Jeśli będę miał konkretny serwis z paroma konkretnymi rzeczami? Ogólnie, jaka jest różnica w pozycjonowaniu na frazę "gry dla dzieci" w przypadku subdomeny: www.gry-dla-dzieci.nazwa-strony.pl pomiędzy www.nazwa-strony.pl/gry-dla-dzieci.html?

>>> Moje allegro <<<

Różnica jest taka, że każdą subdomenę będziesz musiał pozycjonować oddzielnie, dlatego lepiej jest pozycjonować poszczególne katalogi jednego serwisu.

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

Rozumiem, tak jak myślałem, zatem będę się trzymał tradycyjnego pozycjonowania z wykorzystaniem katalogów a nie subdomen, dziękuję za pomoc. :D

>>> Moje allegro <<<

subdomeny to bardzo dobry pomysł na rozszczerzenie serwisu oraz wzpomcienie pozycjonowania

przykładem są teraz np euro.interia.pl

ja bym nie głosił takich bzdur i herezji bo za to kiedyś na stosie palili ....

jeśli cały serws jest np o grach to z punktu widzenia SEO lepiej jest robić podkatalogi niz subdomeny. Subdomeny tworzysz wtedy gdybys chciał stworzyć serwisy o rozłącznej tematyce np katalog zrobisz w subdomenie a nowy dział z grami w podfolderze. Takei zalecenia daje też gugiel.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

• 1 miesiąc temu...

... a czy jest szansa, że utworzona subdomena "otrzyma moc domeny", jeśli domena ma wysoki PR i w przypadku prostych fraz subdomena wskoczy na wysokie pozycje w Google?

Innymi słowy, czy mniejszym nakładem pracy z mojej strony "wypozycjonuje się" podstrona typu: www.mocna-domena.pl/podstrona czy www.podstrona.mocna-domena.pl ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności