Skocz do zawartości

Stara domena - nowa strona

zolifx

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Psiadam starą domenę, która została zarejestrowana w 2000 roku. Niestety ze względu na rezygnację z prowadzenia firmy mój ojciec zlikwidował stronę około roku temu. Pomyślałem, że w końcu dorosłem do przejecia schedy. Aktualnie zleciłem postawienie nowej strony...powinna być gotowa pod koniec miesiąca. Przejdę jednak do meritum:

1) linki do strony znajdują się już na różnych serwisach branżowych oraz w katalogach. Czy w związku z tym moja nowa strona nie zostanie zbanowana albo nie zadziałają filtry - w sensie nowy serwis, a już dużo katalogów i linków?

2) chcąc dalej katalogować moją stronę...czy powinienem dodawać do katalogów podstrony czy główną. Rozchodzi się o to że produkuje 3 różne produkty. Czy zatem powinienem wprowadzić główną do różnych kategorii, czy też podstronę do odpowiedniej kategori.

3) bardzo zależy mi na rynku niemieckim i dobrej pozycji w G.de, czy w związku z tym muszę odawać ją do niemieckich katalogów?

Za wszelką pomoc wielkie dzięki!!

Z domeną jak z winem - czym starsza tym lepsza. Nie zostanie zbanowana, najlepiej oczywiście jeśli była pozycjonowana na te same/podobne frazy na które teraz będziesz ją pozycjonował, w skrócie, taka domena to skarb :D

WYKONAM: teksty, grafikę, strony www oraz bannery flash.

>>> Moje allegro <<<

1) nie, nic takiego Ci nie grozi. Nawet lepiej ze domena ma staż, zwłaszcza, że będziesz miał tam podobną treść do tej z przeszłości.

2) do katalogow nie dodasz podstron (przynajmniej do wiekszosci). podstrony do precli mozesz dodac. Wszystko zalezy od tego jaka bedzie struktura strony. Jesli prowadzisz strone o maszynach rolniczych i utworzysz podstrone np. nazwa-serwisu.pl/dojarki/ i tam opiszesz kluczowe info o dojarkach to warto pozycjonowac podstrone. Do katalogow nie dodasz jej ale wlasnie precle tu sie sprawdza, ewentualnie zlecic mozesz linkowanie na forum (choc twierdze ze blasty najlepiej robic samemu).

3) a jaka koncowke ma domena? Wazne by miala koncowke w stylu .org albo .com albo .net a nie .pl.

4) w jakim sensie zmiana opisow w katalogach? chcesz zmieniac stare opisy na nowe? nie ma sensu. co do dodawania nowych fraz to jesli dobrze rozumuje to fajnie byloby jakbys pozycjonowal na slowa z podobnej branzy co kiedys (wiadomo najlepiej te same - stare linki wtedy juz beda). Wtedy historia domeny bedzie miec najwieksza moc

Zajrzyj jeśli interesuje Cię wynajem autokarów.

Strony WWW wykona dla Ciebie profesjonalna agencja interaktywna poznań

domena posiada końcówkę com.pl, sprawdzałem i niestety .com i .de są zajęte (będę starał się je kupić choć niewiem czy się uda).

Co do zmiany w katalogach...w stosuku do starego asortymentu pojawił się nowy, który nie jest opisany np.produkowałem panele i listwy przypodłogowe, a teraz zacząłem produkować kołki i piankę wygłuszającą. Czy jeżeli dodam nowe produkty do juz istniejących wpisów w katalogach może to mieć negatywny wpływ na indeksowanie?

Jeśli są zajęte to kicha, jeśli na pewno nie możesz mieć tej końcówki *.com.pl (owszem, lepiej nie mieć *.com.pl tylko np. *.pl) lecz wątpie żeby miało to jakieś kolosalne znaczenie, ale na upartego możesz kupić domenę z "odpowiednią końcówką", równie dobrze z inną nazwą i przekierować ruch ze starej domeny na nową za pomocą 301, odsyłam do podwieszonego tematu: https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=62516

EDIT: Stare wpisy zostaw w spokoju a nowe śmiało możesz dodawać "na czysto", nie widzę żadnych przeszkód.

WYKONAM: teksty, grafikę, strony www oraz bannery flash.

>>> Moje allegro <<<

Sama końcówka ma znaczenie bardziej estetyczne moim zdaniem. Załóżmy, że masz tą samą usługę w dwóch firmach w Google obok siebie. Jesteś Niemcem i którą usługę wybierzesz? Moim zdaniem .de a nie .com.pl.

Może wydawać się to głupie, ale chodzi tu także o zaufanie do firmy.

Co do samego pozycjonowania w .de to podepnij stronę pod Google Webmaster Tools - tam masz narzędzie bodajże Docelowa lokalizacja geograficzna strony czy coś takiego. Tam wybierasz preferowany kraj.

Zajrzyj jeśli interesuje Cię wynajem autokarów.

Strony WWW wykona dla Ciebie profesjonalna agencja interaktywna poznań

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności