Skocz do zawartości

Ile czekać na nową kopię strony i zliczenie linków?

czilboj

Rekomendowane odpowiedzi

witam po raz 1szy :)

mam do Was 2 pytanka:

1) Kopia mojej strony w cachu Googla jest z 9/02, zwykle bywala codziennie odswiezana. Zostaly wrzucone nowe pliki i nic.. tez macie tak stare kopie czy to ja zostalem tylko tak potraktowany?

2) podobnie ma sie sprawa z linkami - zakupilem kilkanascie linkow z pr 5 i 6 i przez 10dni nie zostaly one uwzglednione przez Googla a sa to str odwiedzane codziennie przez robota, linki sa w stopce na kazdej stronie.. mam czekac czy lepiej zlinkowac wzajemnie i u siebie na stronie wrzucic linki wychodzace do tych stron?

dzieki za odp,

pzdr

witam po raz 1szy :)

do działu powitań
mam do Was 2 pytanka:

poczytaj a Big Daddy, poczytaj o zachowaniach nowych stron - było wielokrotnie. Twoja strona do 3 miesiecy moze pojawiac sie i znikać, linki sprawdzaj w MSN gdyż google daje tylko próbkę linków a czas aktualizacji wyników zapytania link: jest dość długi co nie oznacza, że G ich nie widzi.
dzieki za odp,

prosze.

Dzieki za wyjasnienie. Strona nowa nie jest, ma prawie 2 lata i stabilna pozycje w 10tce, pr4, tylko wlasnie ostatnio w zwiazku z BD zaczelo sie cos sypac - dlatego chcialem podciagnac troche linkami ktore nic nie zadzialaly (chociaz tak jak mowisz w MSN sa widoczne) i trescia ktora nie zostala zczytana do cachu googla. Licze ze tak jak przeczytalem w temacie BD linki sa premiowane proporcjonalnie do czasu ich istnienia, wiec poczekam spokojnie z kilka tyg. Chyba ze widzicie jakis blad w temacie pozycjnowanie na stronie to chetnie poddam sie krytyce :)

Fakt, że nowe strony raz są a raz znikają ale czemu kopie strony raz są z 5.02 raz z 12, a raz z 20.

Tak jak czilboj mam to u siebie.

Fakt, że strona jest nowa, ale czy to jest efekt zmian kopii strony.

Od tego jaka jest kopia tak jestem wysoko na niektóre słowa.

A to jest denerwujące.

Gdy ja mam kopie z 5 konkurencja ma z 20.

Dodam, iż obraz strony pomiędzy 5 a 12 uległ zmienie dzieki informacją zawartym m.in na tym forum.

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

sttorm - pozycjonowanie to nie łapanie pcheł. To wymaga czasu i cierpliwości. Teraz juz wiesz, że G często cofa kopie stron (a w duzej czesci to nie cofa tylko odpowiedź otrzymałeś z innego DC gdzie Twej świeżej kopii jeszcze nie ma) - wczesniej takiego zachowania nie obserwowałeś i nie wiedziałeś, że tak sie dzieje - czyli masz kolejne doświadzenie.

czilboj - trudno jest cokolweik wnioskować. Nie znamy nawet adresu.

Na Twoim miejscu zwiekszyłbym nieco ilość linków i spokojnie poczekał - problem zaczyna być istotny gdy po miesiącu nie ma stabilizacja. Do tego czasu nadal rób swoje...

Zgadza sie, iż nie jest to łapanie pchel.

Tak i tak dużo osiągnałem wiedząc iż 1 stycznia 2006r. nic o tym nie wiedziałem,

a dziesiaj moja strona na kilka fraz jest w google dość wysoko w wp jeszcze wyżej.

Nie ukrywam dzieki twoim odpowiedzią równiez ERBIT :angry:

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności