Skocz do zawartości

Proszę o przykłady dobrze zoptymalizowanych blogów WordPress

SEOamator

Rekomendowane odpowiedzi

Wordpress ogólnie jest dobrze zoptymalizowany pod kątem wyszukiwarek.

Zamiast podawać przykłady blogów, pozwolę sobie wrzucić linka do mojej prezentacji na ten temat na zeszłorocznym WordCampie - https://seonaobcasach.pl/wordcamp-moja-prezentacja/

Ostatnio piszę o finansach na obcasach.

Właściwie to są różne szkoły.

Niektórzy uważają, że H1 powinno być dynamiczne (na każdej stronie inne), czyli tytuł wpisu. Ale w takiej sytuacji bez sensu dawać h2 dla tytułu blogu.

Inni uważają, że H1 obowiązkowo dla tytułu blogu, a H2 dla wpisów.

Trzeba by to potestować.

Ostatnio piszę o finansach na obcasach.

Ja daję h1 do tytułów wpisów. Tytuł strony wsadzam w h2. Dlaczego? Ponieważ w tytule strony ciężko zazwyczaj umieścić frazę kluczową tak żeby "jakoś" to wyglądało. Zdarzają się oczywiście wyjątki. Wszystko zależy od konkretnej strony i celu jaki chcemy osiągnąć.

boxnaprezent.pl - wyjątkowe BOXy prezentowe

Ja mam pytania do optymalizacji bloga firmowego. Na blogu są wpisy z kilku kategorii. W zwązku z tym mam dwa pytania:

1) stosować adresowanie wpisów na zasadzie albo kiedy stosowac pierwsza a kiedy drugą wersję

- www.nazwabloga.pl/nazwa-kategorii/tytul-wpisu

- www.nazwabloga.pl/tytul-wpisu

2) tak się składa, że oprócz wpisow na moim blogu postanowiłem udostępnić katalogi ofertowe w odpowiedniej kategorii do przeglądania online i do pobrania. Skoro jednak w nazwie domeny jest słowo katalog z nazwą firmy, to jak proponujecie nazwać ta kategorię i adres url, w której są tylko same katalogi do przeglądania online i poprania np.

- www.katalogfirma.pl/katalogi/nazwa-numer-miesiac-katalogu

- www.katalogfirma.pl/katalog-online/tytul-wpisu-z-katalogiem

Dodam, że fraza w adresie url może mieć znaczenie, gdyż jak sobie sprawdzam wejścia, to ludzie szukają też oferty na zasadzie fraz kluczowych np. nowy/najnowszy/aktualny/pdf/do pogrania katalog nazwa firmy. Frazy katalog nazwa firmy czy odwrotnie są najbardziej popularne, dlatego taką domenę zarejestrowałem. Tylko czy sens jest stosować dwa razy słowo katalog w adresie url?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności