Skocz do zawartości

filtr +50

M@k

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jako że pierwszy raz spotkał mnie filtr+50. To mam parę pytań.

Czy ten filtr to ręczny filtr czy algorytmiczny.

Czy to jest najczęściej paskudny filtr, czy szybko odpuszcza.

Kompletnie nie wiem za co go dostałem, linków od paru ładnych miesięcy ubywa, a nie przybywa.

Czy ktoś robił z tego filtru 301, czy warto? Czy lepiej odpuścić i nową domeną od nowa się zająć.

Czy dostawaliście jakieś upomnienia w panelu Google webmaster? Bo ja nic. ani teraz ani wcześniej.

Na razie tyle. Za wszelkie odpowiedzi będę wdzięczny.

301 możesz robić, przynajmniej ja kilka razy robiłem i zawsze pozycje były nawet lepsze niż wcześniej. ja zawsze dostawałem za to co na stronie, nie za linki. Komunikatu również nie miałem nigdy. Co ciekawe domeny miałem kilkuletnie, miały nawet sitelinks na maxa, Google je podpowiadało w pasku, indeksowało wszystkie podstrony jak leci i tak dalej, więc dla robotów to był strony miodzio - 99%, że poszły w ruch spam raporty.

Jeśli jesteś czysty to napisz na googlowskim forum, Kaspar tam zagląda często, tylko przygotuj się na wyciąganie brudów w razie gdybyś miał np. "zły profil backlinków" :soczek: ...chociaż nie wiem po co o nich piszą skoro nie mogą zaszkodzić i tak według nich:]

Jeśli jesteś czysty to napisz na googlowskim forum

taaaak... - tam znajdą mu milion 'problemów' na stronie - a to zły kolor tekstu i nie ta czcionka i dlatego filtr...

Szkoda czasu.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

To filtr algorytmiczny, głównie za duplicate content i uznanie strony za doorway np. przy pp finansowym

brak powiadaomienia w GWT

kara od 3 miesięcy do 2 lat (w przypadku stron z pp finansowymi)

301 + zmiana contentu i powinno być dobrze

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Jeśli jesteś czysty to napisz na googlowskim forum

taaaak... - tam znajdą mu milion 'problemów' na stronie - a to zły kolor tekstu i nie ta czcionka i dlatego filtr...

Szkoda czasu.

M

Nimi bym się nie przejmował, chodzi mi, że to jedna z szybszych możliwości kontaktu z kimś żywym z Google:]

Nimi bym się nie przejmował, chodzi mi, że to jedna z szybszych możliwości kontaktu z kimś żywym z Google:]

faktycznie masz rację - jeśli trafi się na kogoś z googla . Raz Googlarz wyraził swoją opinię o banie jaki dostała pewna stronka , poprawiłem według zaleceń i odbanowali ;) - bardzo szybciutko

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

napisz mi na PW domene - przejrzę i może coś znajdę.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Ja bym raczej zalecał wiecej wstrzemięźliwości z tym 301 bo nie jest to panaceum na wszystko. Obawiam się, że następny update bedzie skirowany właśnie w 301 ... Ciekawe co wtedy będziecie doradzać ?

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności