Skocz do zawartości

Garść pytań

pasdampozycja

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, przejżalerm częste pytania i poradnik, były tam informacje na interesujące mnie tematy, ale albo nie załapałem, albo o inny kontekst mi chodzi :)

A więc tak:

1) Czy jest sens dodawać linki do tego typu katalogów (darmowe i proste w obsłódze):

https://dobra.baza.cixx6.com

https://pewna.baza.cixx6.com

2) Jeśli jest sens, to w ilu takich katalogach trzeba by bylo dodac linki, żeby sklep internetowy był powiedzmy w top20 w googlach? 10-50, 51-100, 101-500, 501-1000, 1001-2000, powyżej 2000?

3) Do ilu katalogów dziennie mozna dodawać linki (Bo czytałem, ze za przesade mozna złapac bana)?

4) PR jest od 0 do 10, gdzie najlepsze PR to 10? czy 0?

5) Jeżeli dodam link do płatnego katalogu i zapłace za miesięczne premium dla linka, to po tym miesiącu kończy się premium i mój link zostaje w katalogu jako "zwykły", czy jest całkiem usuwany?

Myślalem, że będzie tego więcej, ale skrystalizowały mi się na razie tylko te pytania :)

1. Raczej nie ma sensu, te strony nie mają żadnej mocy.

2. Zacznijmy od tego na jakie frazy chcesz być w top10-20? Jedni Ci powiedzą, że w jak największej ilości katalogów, a inni że lepiej mniej linków a lepszej jakości.

3. Jw, żależy jakiej jakości są to katalogi

4. 0 - najniższy, 10 - najwyższy. Jest jeszcze n/a (szary) czyli nieprzyznana wartość PR

5. To zależy od skryptu katalogu, ale domyślam się, że wpis zostanie, a tylko przez miesiąc będzie w jakiś sposób wyróżniony

Dzień bez afery na PiO jest dniem straconym :)

small_logo_footer.jpg

2) Jeśli jest sens, to w ilu takich katalogach trzeba by bylo dodac linki, żeby sklep internetowy był powiedzmy w top20 w googlach? 10-50, 51-100, 101-500, 501-1000, 1001-2000, powyżej 2000?

To zależy, jaką frazę pozycjonujesz, choć pozycjonowanie samymi katalogami - mało realne i skuteczne :)

ad.2. Zależy od branży i fraz. Przy niektórych wystarczy sama optymalizacja, przy innych przy 2k linków się do top 10 nie dopchasz

ad.3. bez znaczenia

Jeśli zachowacie to w tajemnicy, truskawka będzie wasza.

- nie jestem babą a młodą SINGIELKĄ !!!!!!!!!!!!!!!

Ok, dzięki wszystkim za pomoc mam jeszcze jedną wątpliwość:

6) Jesli wkupiłem płatny link na miesiąc i teoretycznie poprawił on moja pozycje o 5 miejsc. Po miesiącu staje się on zwykłym linkiem. Moja pozycja wraca do poprzedniej, czy zostaje na miejscu osiągnietym dzięki temu premium?

i jedno pytanie:

7) Czy jest możliwość sprawdzenia jak moja strona wyskakuje na googlach po wpisaniu jakiejś frazy, bez wetowania googli strona po stronie? Do tej pory robilem tak: Wpisałem w goglach "Jakąś fraze" i leciałem po koleji aż znalazłem siebie na powiedzmy 12 stronie. Ale to dość czasochłonne jeśli chciałobysię sprawdzić 10 fraz :) Jest na to inny sposób?

6. Zależy co daje Ci to konto premium: wyróżnienie (np. żółte tło) czy więcej linków

7. Free Google Monitor

Jeśli zachowacie to w tajemnicy, truskawka będzie wasza.

- nie jestem babą a młodą SINGIELKĄ !!!!!!!!!!!!!!!

6) Jesli wkupiłem płatny link na miesiąc i teoretycznie poprawił on moja pozycje o 5 miejsc. Po miesiącu staje się on zwykłym linkiem. Moja pozycja wraca do poprzedniej, czy zostaje na miejscu osiągnietym dzięki temu premium?

Jeden link premium to tak naprawdę x linków, np. po 1 na każdej podstronie katalogu.

Po zrezygnowaniu z premium masz tylko 1 link - we wpisie.

Dobrą pozycję uda Ci się utrzymać, dopóki Google nie zindeksuje ponownie tych podstron, na ktorych były dotychczas Twoje linki.

Upraszczając.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności