Skocz do zawartości

Twitter a SEO

Maenal

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jak tak sobie pracuję to czasami wpada mi w oko artykuł o seo. I ten mnie zainteresował Traktuje on o wpływie twittowania na pozycje. Co prawda dane są takie sobie w tym artykule, ale interesuje mnie co współforumowicze sądzą o takich infromacjach? Ja jestem mocno sceptyczna, ale mogę się mylić :P Nie za bardzo moge sobie wyobrazić, że frazy poza frazami ściśle związanymi z brandem dałoby się w ten sposób wypozycjonować do topu.

Specjalny przewodnik po krakowskim Kazimierzu. Imprezy, knajpy, restauracje - Kazimierz bez tajemnic

Fantastyczny Gabinet kosmetyczny Kraków

Menopauza - objawy, przyczyny, leczenie w serwsie dedykownym problematyce kobiecej

Na zdrowy chłopski rozum to by miało sens w nawiązaniu do legendarnego TR, natomiast szczerze nie zauważyłem poprawy pozycji w związku z twiterem czy fb.

Natomiast wpisy na FB i Twit z moich obserwacji mocno przyspiesza indeksowanie - przykładowo zainstalowałem skrypt forum i dodałem linka na fb, momentalnie na forum pojawił się bot google, może przypadek, a może co wg. mnie jest bardzo prawdopodobne fb jak i twit jest indeksowany na bieżąco.

"Badanie" dowodzi jedynie, że popularne wśród użytkowników witryny anglojęzyczne zanajdują się na czołowych pozycjach w Google i przodują na twitterze. Równie dobrze można wiązać kolor tła strony z pozycją w Google i ilością tweetów (strony z białym zajmują większość czołowych pozycji w Google i należą do najczęściej cytowanych na Twitterze).

Korelacja nie oznacza związku przyczynowo-skutkowego (dlatego ten raport i coroczne publiacje SEOmoz'a nie są zbyt przydatne dla pozycjonera).

Na emeryturze po SEO zajmuję się R&D.

Ja mam jeszcze taką obawę, że niektórzy świetni epiarowcy będą podawać ten raport jako prawdę ostateczną, co może prowadzić do tego, że klienci będą fantazjować, że kampania na twitterze, FB, czy też innej społecznościówce, zastąpi im pozycjonowanie. Na zasadzie: "powiedzieli mi, że 8k twittów zapewnia mi top 5! Oczywiście może z tego nic nie być, ale ja to się zawsze nieco irytuję czytając takie newsy.

Specjalny przewodnik po krakowskim Kazimierzu. Imprezy, knajpy, restauracje - Kazimierz bez tajemnic

Fantastyczny Gabinet kosmetyczny Kraków

Menopauza - objawy, przyczyny, leczenie w serwsie dedykownym problematyce kobiecej

czytałem o społecznościowych trochę i moim zdaniem warto tam być ponieważ

- obecność w tych sieciach ma wpływ na PR co oficjalnie przyznało google,

- zbieramy ruch na swoją stronę

- w pozycjonowaniu daje kolejną cegiełkę do przesuwania się w górę

nie warto jednak zwykle linkować zbyt mocno do profili, bo to oznacza odpływ użytkowników z naszych stron ...

Jeśli lubisz tematykę ekonomiczną i finansową odwiedź mój blog https://opinierum.pl/

na mój rozum wygląda to dziwnie jeśli domena ma 200 000 linków przychodzących i żadnego tweeta czy like'a. gdzieś czytałem artykuł o nowej domenie traktowanej linkami jedynie z twittera, która weszła w top w niszy marketingowej. wyglądał ten artykuł trochę jakby sprzedażowy ( tego tweetowego serwisu) ale wydaje mi się, że jest w tym socialu coś. trzeba będzie poeksperymentować.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności