Skocz do zawartości

Jutro WIELKI mecz Polska-Czechy

PORTAL PRACASTALA.PL

Rekomendowane odpowiedzi

bez przesady teraz go krytykujemy, ale aż tak po nim nie można jechać

Wasilewski to środkowy obrońca, Wojtkowiak nie zagrał..więc panowie trochę obiektywizmu

https://pl.wikipedia.org/wiki/Franciszek_Smuda (zobaczcie sobie jakie kluby grał)

gdyby nie Franz nie było by Citki i Widzewa..gdyby nie on Legia by nie podniosła się a Wisła Kraków nie prezentowała się tak dobrze (do dziś nie mogą wrócić ) chwila..a Lech grał przecież z nim super piłeczkę w pucharach, Z Zagłębiem zdobył mistrza jestem pewien że często go wielbiliśmy ale niestety nie potrafimy zejść ze sceny w razie porażki, popatrzmy na Irlandczyków 4:0 i co? oczywiście, że trener ponosi winę, ale również cały PZPN i piłkarze, TRENER sam meczu nie wygra

przestańmy w końcu wszystkich obrzucać błotem, nie udało mu się, no szkoda, ale wielu poprzednikom również, u nas potrafimy uwielbiać i dopingować by zaraz nienawidzić i obrzucać błotem

Nie poszło to nie poszło, poda się do dymisji, jego sprawa, jednak nie mamy żadnych podstaw, kompetencji, wiedzy, ani doświadczenia by oceniać jego warsztat trenerski!!! (Holandia gorzej zakończyła euro i co? wyzywają się, nie, mówią o zmianie trenera i pokoleniowym przeskoku jaki trzeba dokonać, a pamiętajmy, że ostatnio byli na pudle)

Najlepszy Warsztat samochodowy Goleniów

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

• Odpowiedzi 184
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
A kto to smuta?...

Franciszek S. potocznie zwany Dyzmą - pierwszy trener reprezentacji który na dużej imprezie w poważnych meczach grał 3 prawymi obrońcami (Wojtkowiak,Piszczek,Wasilewski). Chyba pierwszy raz zgadzam się z tym Panem:

Smuda to jest trener,który ma x mistrzostw polski na własnym koncie, awans do ligi mistrzów z widzewem łódź (ostatni awans naszej drużyny) , jako pierwszy trener od x lat wprowadził drużynę polskiej ekstraklasy do meczów ćwierćfinałowych granych na wiosnę.... oraz jest to trener, który stworzył jedną z lepszych reprezentacji od 20 lat, która rozegrała trzy najlepsze mecze od 20 lat. Grając jak równy z równym ze wszystkimi w grupie.

Każda krytyka jest chora i nieuzasadniona . Dziennikarze obrażają smudę, bo on zwyczajnie ich ośmieszał,a oni teraz robią z nim to samo .

Smuda powinien zostać i kontynuowac rozwój tej drużyny .

Najbardziej mnie rozbawił Hajto . Hajto stwierdził,ze Boenisch to najgorszy obrońca naszej reprezentacji, a na zapytanie Bońka- kogo miał wstawić . Hajto zamilkł po czym stwierdził,że go to nie interesuje, bo on ocenia tych co grają . zabawna sytuacja .

PS. boenisz jest to jedyny polski obrońca,który bardzo dobrze spisuje się w ofensywie dla którego nie jest problemem przebiec całego boiska od obrony do ataku . Gdy Boenisch dojdzie do pełnej formy będzie filarem naszej drużyny

@Herkules:Wasilewski jeszcze 10 lat temu w Śląsku grał nawet na prawej obronie , w klubie tak samo - to Dyzma wymyślił , że może grać w środku . Z Widzewem miał absolutnie b.dobrych piłkarzy (80% zaliczyło mecze w reprezentacji ( Szczęsny , Łapiński, Michalski, Siadaczka , Citko , Majak , Czerwiec ,Koniarek) i jeszcze kilku. Citke wymyślił trener Karalus z Jagielonii - zresztą Citko grał na poziomie tylko przed kontuzją , później to już tylko cień piłkarza. Wisła tak samo - Żurwski , Frankowski , Uche , Kosowski , Głowacki , Baszczyński - taki zespół teściowa mogła by poprowadzić. W Legii raz osiągnął chyba 4 miejsce , w następnym chyba 3 miejsce i po 0:4 z Zagłębiem Lubin Smuda się pożegnał. Zawsze go wyp*** , nigdy sam nie odchodził. Zajeżdżał piłkarzy , piłkarze śmiali się z niego gorzej niż z Piechniczka , ale miał znajomości i zawsze się gdzieś wcisnął. Z Zagłębiem to mistrza zdobył Cz.Michniewicz.

Gdy Boenisch dojdzie do pełnej formy będzie filarem naszej drużyny

Jak Może dojdzie do pełnej formy , to może będzie grał. A jak może będzie grał , to może będzie filarem. Puki co grał po 18 miesiącach kontuzji - to nie było odpowiedzialne.

Dyzme nawet piłkarze krytykują , byli i obecni. Dyzma żadnej reprezentacji nie stworzył. Sam powiedział , że ma 12-13 piłkarzy gotowych do gry. A więc jedziemy: Piszczek, Błaszczykowski , Lewandowski , Szczęsny , Wasilewski , Dudka - to by nawet przedszkolak wiedział , że ONI grać muszą - każdy gra wiodącą role w markowym klubie. Więc zostaje 6 piłkarzy:

1.Tytoń ( Tytoń , Boruc , Fabiański , Kuszczak - tu można losować , bo każdy gra na podobnym poziomie)

2.Boenisch - takiej kaleki to jeszcze w reprezentacji nikt nie widział , w dodatku 18 miesięcy nie grał w piłkę - to oczywiste , że nie powinien grać , tylko Wawrzyniak.

3.Perquis - malowany lis. Nawet w naszej lidze mamy takich z 5 , ale brawo za mecz z Niemcami. Ogólnie kicha.

4.Polański - na tle Obraniaka to strzał w 10tke.

5.R.Murawski - był ktoś gorszy od niego ?

6.Mierzejewski- grał za mało , żeby go oceniać.

7.Obraniak - wszystko o nim napisał Piekarski. Rzeczowo: https://www.weszlo.com/news/10719-Mariusz_P..._w_moim_ogrodku

8.M.Rybus - cienko , Jak Rybus nie miał dynamiki na 100% coś zostało spieprzone w przygotowaniach. Zresztą nikt nie miał dynamiki. NIKT (!) , jak by 6-7 nie miało , można podejrzewać....może przybalowali dzień wcześniej , lub po prostu nie w formie...

tak więc pytam się : co on zbudował ? Oprócz oczywistych powołań wypalił może Tytoń i Polański . 3 lata Dyzma nad tym myślał ? 3 lata pracy żeby wytypować 2 pełnosprawnych piłkarzy ? Tak naprawdę - jednego , bo jak pisałem bramkarzy mamy na równym dobrym poziomie.

Nie oceniamy (przynajmniej ja:)) Smudy za jego dokonania w klubach, bo niewątpliwie jest chyba najbardziej utytułowanym polskim trenerem. Ale to nie zmienia faktu, że jako selekcjoner reprezentacji się nie sprawdził. Reprezentacja to nie klub. Inne są zadania, inne możliwości. Z jednej strony możliwość szerokiego wyboru zawodników, z drugiej brak wpływu na ich przygotowanie, mało czasu na zgranie drużyny itd.

Smuda wyraźnie ma kłopot z dostosowaniem się do tych warunków dlatego powinien odejść.

Ad1

tu się zgodzę

Ad2.

Wasilewski nie grał 2 lata po kontuzji nie mam nic do Boenischa ( a Wawrzyniak to cenias, co już udowadniał choć Legię kocham)

Ad3

To ja chyba inny mecz z Ruskimi widziałem (według nieoficjalnego głosowania zawodnik meczu, proszę mi wymienić tych 5)

Ad4

Jeden z lepszych zawodników

Ad5

no tu się niestety zgodzę,

Ad6

Ale dał dobrą zmianę z Ruskimi

Ad7

a kim jest Piekarski zawodnikiem który pograł trochę w Brazylii a potem kondycyjnie nie dał rady w naszej lidze i został menagerem (ściąga tych cienkich brazylijczyków, łącznie przez prawie 10 lat kariery rozegrał 80 meczy gdzie strzelił 4 bramki, w reprezentacji 2 mecze i nic)

Ad8

Też się zawiodłem, nie wiem co z tego chłopaka uszło, niby w Legii taki mocny, nawet zawodnik sezonu Tereka Grozny

ja i tak przezywam grę Polaków

579874_405892896119243_363510166_n.jpg

Ad2:

Tak , ale Wasilewski w tym sezonie rozegrał 4195 minut w dosyć poważnym klubie - czyli ok 46 meczów i był jednym z najlepszych zawodników. Boenisch rozegrał...125 minut w Bundeslidze i troche w 4 lidze niemieckiej w rezerwach.

Ad3:

Jodłowiec ,Komorowski( 50% sezonu w PL) ,Głowacki (już w PL lidze) , Celeban - no dobra 4. Nie mówie , że lepszych , ale czy wyraźnie gorszych ? Mecz z Rosją ok dobry. Ale nie zapominaj , że tuż przed nami Rosja to frajerzy nr 1 na tym turnieju.Rosja,Polska,Holandia.

Ad7:

Był b.dobrym piłkarzem. Czy sprowadzał szrot ? hmm : Roger, Edson - a przywoził na Legie jeszcze lepszych. Tylko , że niestety Oni chcieli taniego , dobrego (najlepiej U21) ,małe wymagania finansowe i najlepiej biegły j.polski w mowie i piśmie. Tak się nie da. Jak sypneli groszem to piłkarze byli. O właśnie Edson by się na lewą przydał.

Ad8:

Właśnie , zawodnik sezonu - a po wyjściu z tunelu na mecz nie ta dynamika itd. Ćwiczenia z gumami się przysłużyły. Organizmu nie oszukasz. Nikt mi nie powie , że nie chcieli wygrywać.

panie banalny ale Edson to więcej % ;) pamiętam te nabytki nawet Kenetha Zeigbo, niestety Piekarski nigdy nie zagrał w polskiej lidze dobrego sezonu (nawet jak legia zdobyła majstra) Roger popłynął w Grecji, Głowacki zawsze błędy w reprezentacji (ile razy dostawał szansę, teraz siedział na ławie w Turcji) Jodłowiec dobra pierwsza częśc sezonu (ale tam w Polonii to Baszczyński trzymał dziadek wszystkich ), są zdania różne na ten temat no ale niestety mamy co mamy

Moim zdaniem tylko młodzi zawodnicy którzy są chętni do gry (tak 19-21 lat, co im palma jeszcze nie odbiła, przecież mamy chłopaków 16-18 co pokazują klasę, nie bali się inni wrzucać 18 latków, niech nawet 2 lata w tyłek dostają, ale się ograją)

@Herkules:Wasilewski jeszcze 10 lat temu w Śląsku grał nawet na prawej obronie , w klubie tak samo - to Dyzma wymyślił , że może grać w środku . Z Widzewem miał absolutnie b.dobrych piłkarzy (80% zaliczyło mecze w reprezentacji ( Szczęsny , Łapiński, Michalski, Siadaczka , Citko , Majak , Czerwiec ,Koniarek) i jeszcze kilku. Citke wymyślił trener Karalus z Jagielonii - zresztą Citko grał na poziomie tylko przed kontuzją , później to już tylko cień piłkarza. Wisła tak samo - Żurwski , Frankowski , Uche , Kosowski , Głowacki , Baszczyński - taki zespół teściowa mogła by poprowadzić. W Legii raz osiągnął chyba 4 miejsce , w następnym chyba 3 miejsce i po 0:4 z Zagłębiem Lubin Smuda się pożegnał. Zawsze go wyp*** , nigdy sam nie odchodził. Zajeżdżał piłkarzy , piłkarze śmiali się z niego gorzej niż z Piechniczka , ale miał znajomości i zawsze się gdzieś wcisnął. Z Zagłębiem to mistrza zdobył Cz.Michniewicz.
Gdy Boenisch dojdzie do pełnej formy będzie filarem naszej drużyny

Jak Może dojdzie do pełnej formy , to może będzie grał. A jak może będzie grał , to może będzie filarem. Puki co grał po 18 miesiącach kontuzji - to nie było odpowiedzialne.

Dyzme nawet piłkarze krytykują , byli i obecni. Dyzma żadnej reprezentacji nie stworzył. Sam powiedział , że ma 12-13 piłkarzy gotowych do gry. A więc jedziemy: Piszczek, Błaszczykowski , Lewandowski , Szczęsny , Wasilewski , Dudka - to by nawet przedszkolak wiedział , że ONI grać muszą - każdy gra wiodącą role w markowym klubie. Więc zostaje 6 piłkarzy:

1.Tytoń ( Tytoń , Boruc , Fabiański , Kuszczak - tu można losować , bo każdy gra na podobnym poziomie)

2.Boenisch - takiej kaleki to jeszcze w reprezentacji nikt nie widział , w dodatku 18 miesięcy nie grał w piłkę - to oczywiste , że nie powinien grać , tylko Wawrzyniak.

3.Perquis - malowany lis. Nawet w naszej lidze mamy takich z 5 , ale brawo za mecz z Niemcami. Ogólnie kicha.

4.Polański - na tle Obraniaka to strzał w 10tke.

5.R.Murawski - był ktoś gorszy od niego ?

6.Mierzejewski- grał za mało , żeby go oceniać.

7.Obraniak - wszystko o nim napisał Piekarski. Rzeczowo: https://www.weszlo.com/news/10719-Mariusz_P..._w_moim_ogrodku

8.M.Rybus - cienko , Jak Rybus nie miał dynamiki na 100% coś zostało spieprzone w przygotowaniach. Zresztą nikt nie miał dynamiki. NIKT (!) , jak by 6-7 nie miało , można podejrzewać....może przybalowali dzień wcześniej , lub po prostu nie w formie...

tak więc pytam się : co on zbudował ? Oprócz oczywistych powołań wypalił może Tytoń i Polański . 3 lata Dyzma nad tym myślał ? 3 lata pracy żeby wytypować 2 pełnosprawnych piłkarzy ? Tak naprawdę - jednego , bo jak pisałem bramkarzy mamy na równym dobrym poziomie.

Ja się tobą zgadzam,a szczególnie z opisem tych 8 zawodników ,ale do nich trzeba jeszcze dodac Piszczka, bo on tez zawiódł w BvB gra zupełnie inaczej.

Kogoś byś wstawił zamist tych 9 zawodników, przy załozeniu,że są to najlepsi z najlepszych ? Smuda przetestował ponad 60 albo 80 zawodników!!

Nasza reprezentacja jest zwyczajnie kiepskai żaden trener nic tutaj nie poradzi, bo to nie wina trenera,że zawodzą zawodnicy .

Te 3 mecze były najlepszymi meczami rozegranymi przez nasz reprezentację, a jeżeli ktoś to neguje, to niech pokaże lepiej grającą nasza drużynę ? !

To jest paradoks,ale Boenisch jest obecnie najlepszym polskim obrońcą, który ewentualnie może podlączać się do zadań ofensywnych.

Nie wiem czym to jest spowodowane,ale polscy zawodnicy we własnych klubach potrafią w meczu ligowym przebiec nawet 16 km, a w reprezentacji ledwo 11 km na mecz.

Trzeba być realista i cieszyć się z każdej bramki lub remisu ,a nie oczekiwac rzeczy niemożliwych . My nigdy nie będziemy grać tak jak Hiszpania albo Brazylia .

. Drugi paradoks to wystąpienie Błaszczykowskiego związane z faktem,że rodziny piłkarzy nie dostały biletów w lożach Vipowskich !! błaszczykowski mówi , że rodziny wcale nie dostały biletów,a Lato twierdzi,ze każdy piłkarz mił aż 11 biletów na mecz ,ale biletów normalnych . Widzicie nie było loży vipowskiej, dla żony to nie ma grania .

Z taką mentalnością długo nic się nie zmieni.

Reasumując:

- Zachecam do tego,zeby zdać sobie sprawę z tego,że nasza reprezentacja zajmuję 62 miejsce , i taki jest nasz poziom gry.

Każdy punkt zdobyty z takimi drużynami jak Grecja,Czechy, Rosja nalezy uznać za nasz gigantyczny sukces, a jeżeli tego nie zrobicie będziecie wiecznie sfrustrowanymi fantastami, którym ciągle coś się wydaje.

Juz wkrótce zaczynają się eliminacje do Mistrzost Świata , i zobaczycie po tych eliminacjach znowu będzie stara śpiewka typu : wina trenera.

Tzeba sobie powiedzieć wprost... My do tych mistrzostw świata nie awansujemy.

Za to siatkarze zdobędą medal olimpijski ;)

Za ten dowcip to Czesi mogą naszym łoić dooopę raz za razem :D

burdelmu.jpg

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

tak więc pytam się : co on zbudował ?

Nadzieję, że Adamiakowa zagra dobrze.

@Lesiu rozbawiłeś mnie :D

@Kokodżambo i do przodu - bez urazy, jak Ty się spuszczasz nad tymi 3 nędznymi meczami to naprawdę niewiele widziałeś.

Nie oczekuje od trenera reprezentacji Polski cudów ale jeżeli połowa składu to bidoniarze albo inwalidzi to My nic z takim gównianym składem nie zdziałamy.

Podniecasz się, że w dwóch miechach zagraliśmy po jednej połowie?! Sorry gościu, Ty chyba naprawdę nie masz wstydu pisać takich głupot. Podniecasz się, ze przyjeżdżamy na turniej ponoć z najlepszą drużyna ostatnich lat, przygotowana fizycznie i mentalnie a ona w pierwszym meczu siada praktycznie po 30 minutach.

Smuda nadzwyczajnie w świecie się zesrał ze strachu. Nawet w meczu o wszystko nie wystawił ofensywnego składu. Myślenie, ze Lewandowski, król strzelców wygra mu wszystko zawiodło.

Tu potrzebny jest ktoś z autorytetem a nie ktoś kto się obraża na wszystkich, którzy go krytykują. Krytyka jest potrzebna gdy jest konstruktywna, ale On nawet takiej nie przyjmował.

I dla mnie największymi wygranymi tych mistrzostw jest Boruc i Żewłakow bo nie musieli się wstydzić tak jak reszta.

@kokodżambo

Te 3 mecze były najlepszymi meczami rozegranymi przez nasz reprezentację, a jeżeli ktoś to neguje, to niech pokaże lepiej grającą nasza drużynę ? !

Nie wiem czemu usilnie starasz się udowodnić, że to jakiś nasz sukces. Drużyna bez żadnych schematów taktycznych, nikt nie wie jak ma grać. A nazwanie boenisha najlepszym obrońcą jest śmiechu warte. Oto lepsze mecze polskie reprezentacji:

https://www.youtube.com/watch?v=uD8vN-eAuYY

https://www.youtube.com/watch?v=6EqJ-CSZ9-s

Robią to od zawsze

Nieprawda. Dołącz to sobie do filmików powyżej:

Ogólnie było jeszcze trochę dobrych meczy

Nie wiem czym to jest spowodowane,ale polscy zawodnicy we własnych klubach potrafią w meczu ligowym przebiec nawet 16 km, a w reprezentacji ledwo 11 km na mecz.

Może dlatego, że Dyzma nie rozdzielił im prawidłowo zadań i nikt nie wiedział co robić? Sam sobie odpowiedz czemu w klubach potrafią grać lepiej a w reprezentacji nie. Bo czymś to chyba jest spowodowane nie?

- Zachecam do tego,zeby zdać sobie sprawę z tego,że nasza reprezentacja zajmuję 62 miejsce , i taki jest nasz poziom gry.

A z jakim trenerem Polska spadła na to 62 miejsce? Możesz mi przypomnieć?

https://www.sport.pl/euro2012/1,109077,1129..._najnizsze.html

5 lat temu byliśmy na 16 miejscu w rankingu FIFA. Ze Smudą spadli na najniższe miejsce w historii. Akurat przywołanie tego rankingu przez Ciebie nie obroni trenera.

Przez cały czas jak Smuda był trenerem nie wygraliśmy ani jednego meczu z drużyną, która zakwalifikowała się do EURO 2012. Nawet przypadkiem. Nie wiem jak można w tym dostrzec pozytywy. Nie odmawiam Smudzie osiągnięć

Jak widzisz cały czas mijasz się z prawdą.

Jedyne z czym jestem się w stanie z Tobą zgodzić to fatalna dyspozycja Piszczka. Oglądam co jakiś czas mecze bundesligi i tam przez cały mecz Piszczek biega od jednego pola karnego do drugiego. Tutaj nie dość, że niepewny w defensywie to jeszcze praktycznie zero pożytku w ofensywie.

tak więc pytam się : co on zbudował ?

Nadzieję, że Adamiakowa zagra dobrze.

@Lesiu rozbawiłeś mnie :)

@Kokodżambo i do przodu - bez urazy, jak Ty się spuszczasz nad tymi 3 nędznymi meczami to naprawdę niewiele widziałeś.

Nie oczekuje od trenera reprezentacji Polski cudów ale jeżeli połowa składu to bidoniarze albo inwalidzi to My nic z takim gównianym składem nie zdziałamy.

Podniecasz się, że w dwóch miechach zagraliśmy po jednej połowie?! Sorry gościu, Ty chyba naprawdę nie masz wstydu pisać takich głupot. Podniecasz się, ze przyjeżdżamy na turniej ponoć z najlepszą drużyna ostatnich lat, przygotowana fizycznie i mentalnie a ona w pierwszym meczu siada praktycznie po 30 minutach.

Smuda nadzwyczajnie w świecie się zesrał ze strachu. Nawet w meczu o wszystko nie wystawił ofensywnego składu. Myślenie, ze Lewandowski, król strzelców wygra mu wszystko zawiodło.

Tu potrzebny jest ktoś z autorytetem a nie ktoś kto się obraża na wszystkich, którzy go krytykują. Krytyka jest potrzebna gdy jest konstruktywna, ale On nawet takiej nie przyjmował.

I dla mnie największymi wygranymi tych mistrzostw jest Boruc i Żewłakow bo nie musieli się wstydzić tak jak reszta.

Pokaż mi lepsze mecze, które rozegrała nasza reprezentacja ?:D! Smuda powiedział wprost,że założenia taktyczne były inne,a zawodnicy ich zwyczanie nie realizowali .

Zawodnik nie potrzebuje,żadnego autorytetu,zeby grać dobrze na mistrzostwach, bo mistrzostwa to autopromocja !!

Śmieszny jestes tak samo jak śmieszni są ci wszyscy pseudo znawcy polskiej piłki. Ja pamiętam jak smuda zagrał ofensywnie w meczu sparingowym z Hiszpanią , i przegraliśmy 6 - 0

Wtedy ci sami pseudo znawcy twierdzili,ze my nie możemy grac ofensywnie, bo musimy grac z kontry ... Zeby grać ofensywnie z Czechami trzeba mieć obrona na wysokim poziomie nie mówiąc już o pomocy . My nie mamy niczego poza Wasilewskim , Błaszczykowskim i tym jednym biednym napastnikiem .

Dobry mecz jest to pojęcie względne . Przykładowo dla hiszpanów Wygrana z Irlandią może być złym meczem , a wygrana z Chorwatami 1 -0 może być tez złym meczem :)

Dla nas każda bramka jest sukcesem, a każdy mecz, którego nie przegrywamy jest tez sukcesem .

Rozumiesz analogie, czy nadal nie ?

@ Kokodżambo : graliśmy ofensywnie ??!! 1 stzał celny Peszki w 36 minucie ? :D Ja to bym zaczął od tego , że grała to Hiszpania , my {byliśmy|staliśmy} na boisku. Ok n, niech będzie staliśmy ofensywnie ( w sumie co to za różnica stać tak czy tak)

Oczywiście grając z Hiszpanią można mieć pełne gacie. Ale Ku*** , z Czechami albo Grecją ?? I to jeszcze u siebie ? No Czesi mieli podobną zdobycz punktową jak Mołdawia w eliminacjach. Ich też mielibyśmy się bać ?

Na takim turnieju nie chodzi o to żeby grać ładnie , tylko wygrywać. Jak nikt nie ma siły biegać to kto jest winien ? Trener czy 14 piłkarzy którzy nagle zapomnieli jak się biega - chociaż w klubach umieją to robić. Jak już gra się z kontry warto chociaż wykombinować ze 1-2 szybkich piłkarzy typu Grosicki , Makuszewski z Jagielonii.

fragment wywiadu z Grosickim: (weszlo.com)

- Dostałeś jakieś wskazówki, gdy wchodziłeś na boisko w meczu z Czechami?

- Takie jak zawsze. Żeby pilnować swojego obrońcy i za*********ć. Wiadomo, że jak wchodzę na boisko to będę za*********ł i do przodu, i do tyłu, ale ciągle otrzymywałem wskazówki negatywne. Kogoś pilnuj, nie przegraj głowy, nie dostań głupiej czerwonej kartki… Po co zaciągać zawodnikowi hamulec? Przecież ja wiem, że nie warto zbierać kartek, naprawdę. Nigdy natomiast nie usłyszałem: atakuj, wygraj mi mecz, wierzę w ciebie!

To jest właśnie kunszt trenerski Dyzmy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności