Skocz do zawartości

Jutro WIELKI mecz Polska-Czechy

PORTAL PRACASTALA.PL

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 184
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
spójrz człowieku na metodologie ustalania rankingu FIFA :D

Grecy eliminacje do Euro przeszli bez porażki, remisując tylko trzy z dziesięciu meczów, mimo że mierzyli się m.in. z Chorwacją. Wystarczyło do tego 14 goli (najmniej spośród wszystkich zwycięzców grup), bo Grecja przestała je tracić.

Czesi byli w grupie, Hiszpania, Szkocja, Litwa oraz Lichtenstein

Rosjanie wygrali ostatnio z Włochami.

No to teraz bez metodologi, z jak silną drużyną narodową Polska wygrała przed euro? Podpowiedz.

Bogusław Senator, firma Poczta Kwiatowa INC.

Marches nie znasz się, to po co się wypowiadaz ?

Po pierwsze i zasadnicze w euro nie ma słabych drużyn ! . Grecja to czysto defensywny bardzo silny zespół , który w eliminacjach stracił tylko 4 albo 5 goli .

Remis z Grecją jest dla nas sukcesem .

Czesi od zawsze byli i nadal są silną drużyna z tym ,że tym razem zwyczajnie ograli nas taktycznie,. 95% akcji Polaków przechodziło prawą stroną , i Czesi zwyczajnie zagęścili ją zagęścili.

Brak przerzucenia akcji na lewą strronę był kluczem do porażki

Reasumując:

Polska reprezentacja rozegrała trzy bardzo dobre , na wysokim poziomie mecze, a jedyne czego zabrakło to szczęścia ... Boenisch, Polański, Obraniak, sa to zawodnicy,którzy przynajmniej o dwie klasy przerastają każdego kopacza z naszej ligi, a bez tych zawodników przepierdzielibyśmy każdy mecz przynajmniej z 2- 0 ,a z Rosjanami z 4-0

Smuda powinien zostać i kontynuować swoje dzieło, bo jest zalążek dobrej drużyny

@janekszeryf - tak TVP to shit ale Szpakowski to jeden wieli szacun, on to przeżywa i miał nadzieję na wygraną jeszcze większą niż nie jeden kibic, według mnie nie jest zepsuty kasą, karierą tylko komentuje bo to kocha i to słychać po jego głosie, wypowiedziach. Już nie wspomne o Zimochu (nie słyszałem go dzisiaj).

Szpakowski niestety jest permanentnie nieprzygotowany do komentowania. Nie zna zawodników, trenerów, w ogóle nie orientuje się we współczesnej piłce. Sprawia wrażenie jakby w ogóle się nia nie interesował a ostatni mecz jaki obejrzał to mecz z Niemcami na MŚ 1974 roku. Takich zaangażowanych osób znalazłbyś w kraju mnóstwo. Przydałoby się jednak trochę profesjonalizmu. Ale w TVP od lat obserwujemy to samo kółko wzajemnej adoracji.

@kokodżambo

Niestety Polska nie rozegrała trzech meczów na wysokim poziomie. Jedyny, który można uznać za stosunkowo udany to ten z Rosją. Zarówno Grecy jak i Czesi w momencie, w którym zrozumieli, że muszą wziąć się do roboty i odwrócić losy spotkania zrobili to z dziecinną łatwością. Boenisch, Polański, Obraniak... Wybacz ale ci zawodnicy nie wnoszą do drużyny zupełnie nic. Jedynie Polański zrobił na mnie dobre wrażenie (czego szczerze mówiąc się nie spodziewałem). Pozostała dwójka jest naprawdę słaba. Boenish od 1,5 roku nie grał w piłkę. W obecnej formie najsłabszy zawodnik w całej reprezentacji. Już Wawrzyniak byłyby lepszy. Jest jaki jest ale prezentuje wyższy poziom. Obraniak nie ma ani szybkości, ani dokładnego rozegrania. Nie rozumiem czemu on jeszcze gra w tej drużynie. Oglądam polską ligę regularnie i można wskazać kilku zawodników zecydowanie lepszych.

Co do Smudy to może jest to dobry trener na piłkę klubową ale w reprezentacji sobie po prostu nie poradził. Nie rozumiem jak selekcjoner może mieć przygotowaną jedną taktykę i żadnego pomysłu jak odwrócić losy spotkania. Poza tym daje zawodnikom miejsce w składzie tylko za nazwisko (np. Boenish). Poza tym nie oszukumy się. Może nie ma na Euro słabych drużyn ale my mieliśmy zdecydowanie najsłabszych przeciwników. Losowanie nie mogło być bardziej korzystne.

Ja w przeciwieństwie do większości nie cieszę się, że Rosja odpadła. Biorąc pod uwagę atrakcyjność turnieju wolałbym, żey oni grali dalej a nie na przykład wiecznie nastawiona defensywnie Grecja.

Co wy z tymi zmianami?:D

Mierzejewewski, Grosicki itd. to zwodnicy,którzy nie dorastają do pięt pierwszej jedenastce. Każda zmiana to osłamianie drużyny !! My nie jesteśmy Brazylią, gdzie na każdą pozycje mamy zmiennika o podobnych umiejętnościach. Mamy pierwszą 11 ( najlepszą od kilkunastu lat) ,a potem długo długo nic.... Trzeba było obserwować jak zmiennicy grali w meczach sparingowych, i owszem oni błyszczeli ,ale na własnym miernym tle .

Jak czytam o tym,że smuda nie dokonał zmian , to nie wiem śmiać się czy płakać.?! nie dokonał zmian, bo nie chciał osłabiać drużyny

janpos - twoja wiedza opiera się tylko na miernych gazetai je zwyczajnie cytujesz. może trochę własnych obserwacji ? Zadaniem Boenischa było podłączanie się do akcji ofensywnych i robił to. Który zawodnik z polskiej ligi jest w stanie przebiec od obrony do pola karnego przeciwnika ?

Mecze oceniam z perspektywy ostatnich 15 lat . Polska rozegrała 3 świetne mecze ( jak na nasz polski poziom ) . Ja jestem zadowolony,a Smuda powinien zostać i przygotowywać reprezentacje do kolejny mistrzostw.

@kokodżambo

Gazet nie czytam. Moje zdanie opieram właśnie na wąłsnych obserwacjach. Wawrzyniak w lidze prezentuje się zwyczajnie lepiej. Tak samo Olkowski z Górnika Zabrze, który zrobił w tym sezonie pozytywne wrażenie. Powiedz mi na jakiej podstawie wystawia się zawodnika kontuzjowanego przez tak długi czas? Boenishowi ewidentnie brakowało szybkości i podłączał się zdecydowanie za późno. Poza tym takie podłączenie powinno kończyć sie dograniem piłki. Wskaż mi chociaż jedno jego dobre dośrodkowanie w tych 3 meczach. Zresztą powiedz mi ile meczów polskiej ligi obejrzałeś w tym sezonie, że twierdzisz, że nie ma zawodników lepszych od np. Boenisha?

Nie wiem jak można nazwać 3 mecze świetnymi skoro strzeliliśmy w nich 2 bramki i żadnego nie wygraliśmy Tak jak już napisałem jedynie mecz z Rosją był dobry. A Grecy i Czesi z łatwością odwrócili losy spotkania gdy zaczął im się palić grunt pd nogami.

Dobrze napisałeś ci zawodnicy brylują w polskiej lidze, polska liga to dno . W telewizji to wielkie g.. widac i trzeba isć na stadion, żeby zobaczyć w jakim spacerowym tempie, są rozgrywane mecze.

Jak widac zawodnik po kontuzji (grający w Niemczech albo we Francji) jest znacznie lepszy,niż sprawny zawodnik z polskiej ligi . Człowieku takie są reali, i nic z tym nie zrobimy .

Nie wiem jak można nazwać 3 mecze świetnymi skoro strzeliliśmy w nich 2 bramki i żadnego nie wygraliśmy Tak jak już napisałem jedynie mecz z Rosją był dobry. A Grecy i Czesi z łatwością odwrócili losy spotkania gdy zaczął im się palić grunt pd nogami.

Jak widzisz można, bo ja jestem realistą ,a nie oderwanym od rzeczywistości fantastą . Ja pamiętam takie serie jak przez ponad rok reprezentacja nie potrafiła strzelić bramki, pamiętam jak przegrywaliśmy mecze z Azerbejdżanem ( chyba 3 - 0 ) , a teraz zremisowaliśmy z Rosjanami, Gekami - przegraliśmy z Czechami, bo zabrakło szczęścia.

Smuda stworzył podwaliny dobrej drużyny , i teraz trzeba to kontunuować czyt. szukać zawodnika grającego we Włoszech,Francji ,Niemczech z korzeniami polskimi, który oczywiście będzie chciał grać dla Polski.

pozamiatane.jpg

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Polska reprezentacja rozegrała trzy bardzo dobre , na wysokim poziomie mecze, a jedyne czego zabrakło to szczęścia ... Boenisch, Polański, Obraniak, sa to zawodnicy,którzy przynajmniej o dwie klasy przerastają każdego kopacza z naszej ligi, a bez tych zawodników przepierdzielibyśmy każdy mecz przynajmniej z 2- 0 ,a z Rosjanami z 4-0

Zgadzam się w 100% :D.

@Beerbant- :D !! :(

@kokodżambo

No właśnie widzę, że to Ty jesteś oderwanym od rzeczywistości fantastą. Oczywiście nie odpowiedziałeś mi na pytanie ile meczów polskiej ligi obejrzałeś. Na stadiony też chodzę. I nie widać, że zawodnik z Niemiec po kontuzji jest lepszy od tego z polskiej ligi. Tylko Ty to widzisz. Pamiętaj, że polscy zawodnicy grający na zachodzie zaczynali w polskiej lidze. Nie wiem więc czemu zakładasz, że nie można znaleźć w nie nikogo dobrego. Byłbyś znakomitym skautem, który olałby Lewandowskiego czy Piszczka tylko dlatego, że są z polskiej ligi. Gratulacje.

Poza tym jak Ty chcesz równac do najgorszych czasów to się nie dziwię, że jesteś z tego zadowolony.

@Beerbant

No trafny obrazek. Igrzyska się dla wielu skończyły i następny mecz jaki obejrzą będzie jak Polska awansuje na nastepną imprezę.

Byłbyś znakomitym skautem, który olałby Lewandowskiego czy Piszczka tylko dlatego, że są z polskiej ligi. Gratulacje.

przeczytaj jak wypowiadał się Lewandowski o treningach w Polsce po przejściu do Niemiec.

Z przeszłości zostały jeszcze: Katalog Turystyczny, s3zow.pl
Blog o pozycjonowaniu i optymalizacji prowadzę pod adresem: https://zeid.pl

Jak widzisz można, bo ja jestem realistą ,a nie oderwanym od rzeczywistości fantastą . Ja pamiętam takie serie jak przez ponad rok reprezentacja nie potrafiła strzelić bramki, pamiętam jak przegrywaliśmy mecze z Azerbejdżanem ( chyba 3 - 0 ) , a teraz zremisowaliśmy z Rosjanami, Gekami - przegraliśmy z Czechami, bo zabrakło szczęścia.

https://www.hppn.pl/reprezentacja/rywale-bi.../30,Azerbejdzan

i tyle w tym temacie Panie specjalisto... ja rozumiem że można nie pamietać wyniku ale tak naciagać to już inna bajka. czekam też na okres kiedy przez rok nie strzeliliśmy bramki.. bo nie mogę znaleźć

zagraliśmy dobre 45 minut z Grecją, 60 z Rosją i 30 z Czechami. łącznie zagraliśmy półtora meczu a gra się 3. dziękuję. ostatnie mniejsce w najsłabszej grupie, mistrzostwa u siebie. takiej szansy juz nigdy nie będzie.

Ważne, że wiadomo gdzie były całodobowe z alkoholem, (i to nie daleko strefy we Wrocku;) tyle z opinii na temat bardzo cienkiego meczu, na Euro była jedna słaba drużyna i byliśmy nią MY, przypominam, że inni grali w kwalifikacjach a My nie ;)

ale co Adamek i siatkarze pokazali ;)

panie kokodżambo

a teraz zremisowaliśmy z Rosjanami, Gekami - przegraliśmy z Czechami, bo zabrakło szczęścia.

Fartem zremisowaliśmy z Grekami, w pierwszej połowie roznieśli by nas Ruscy, a ostatni mecz to blamaż nie widzę 3 dobrych meczy, dwa były na przysłowiowym "farcie" i jak to w ostatnich bywa, zawodzimy wtedy gdy spoglądają na nas miliony osób ;)

i nie ma czegoś takiego jak znawca polskiej ligi, przypominam, że przez większość czasu była ona ustawiona ;) (pamiętam czasy Sokoła Tychy i Legii w ćwierćwinale LM ;) z 60% osób stąd to dopiero w pieluszkach latała ;)

Mimo wszystko głowa do góry

Wyobraźmy sobie teraz fakt, że wszystkie miasta, które organizowały EURO, są pod ogromną kreską finansową ;)

a jak nas nosi po Euro to polecam zadzwonić

banner-infolinia-narkotyki.jpg

Najlepszy Warsztat samochodowy Goleniów

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

Byłbyś znakomitym skautem, który olałby Lewandowskiego czy Piszczka tylko dlatego, że są z polskiej ligi. Gratulacje.

przeczytaj jak wypowiadał się Lewandowski o treningach w Polsce po przejściu do Niemiec.

A co mają do tego treningi? Użytkownik kokodżambo stwierdził, że w polskiej lidze nie ma sensu szukać zawodników bo jest słaba. A to nieprawda bo nawet w słabej lidze da się znaleźć wartościowych graczy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności