Skocz do zawartości

3 miesiące pozycjonowania gratis - warto?

fidley

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Część firm oferuje 3 miesięczny okres pozycjonowania zupełnie za darmo - po sprawdzeniu efektu można przedłużyć umowę.

Jeśli po tych 3 miesiącach nie przedłuży się umowy to firma pewnie usunie wszystkie linki ze swojego zaplecza, pytanie na ile może to być szkodliwe dla strony? Czy jeśli w międzyczasie będę samodzielnie zdobywał linki zabezpieczy mnie to przed dużymi spadkami jeśli nie przedłużę umowy? Będę wdzięczny za rady.

Jeśli chcesz wejść w taką umowę tylko po to, żeby zdobyli dla Ciebie trochę linków to nie ma sensu. To jak bardzo może Ci to zaszkodzić zależy od tego jak dużo linków zdobędą, a jeśli stosują taką technikę zdobywania klientów to można się spodziewać, że zdobędą ich dużo i do tego w większości na własnym zapleczu, gdzie najłatwiej o podpięcie linków. Po ich nagłym odpięciu najprawdopodobniej wpadniesz w filtr i przynajmniej na jakiś czas nie będzie Cie w ogóle w wynikach. Jeśli będziesz zdobywał linki samodzielnie może to pomóc, najlepiej jeśli będziesz je zdobywał w momencie gdy oni będą odpinać swoje, ale znów jeśli podepna ich duża i odepną w jednej chwili, to raczej nic twoje linkownaie nie pomoże.

Jesteś pewien, że można tą umowę po trzech miesiącach rozwiązać?

Bo moim zdaniem czegoś nie doczytałeś lub nie domówiłeś.

Moim zdaniem wygląda to tak - przy umowie na rok masz 3 miesiące gratis.

Ewentualnie zapis, że jeśli nie będzie efektów to możesz rozwiązać. Lecz jeśli

efekty będą to nie łudź się - nie ma szans na rozwiązanie umowy. Żadna firma

nie będzie pozycjonowała Cię za darmo.

Takie moje zdanie.

Zajrzyj jeśli interesuje Cię wynajem autokarów.

Strony WWW wykona dla Ciebie profesjonalna agencja interaktywna poznań

Ja zwrócę uwagę na coś innego - fidley chce ewidentnie zadziałać na szkodę firmy, która podejmie się pozycjonowania, bo od razu wychodzi z założenia, że nie ważne czy będzie 1 pozycja czy 10, on po 3 miesiącach podziękuje. Czy naprawdę tak się powinno postępować? Jak dla mnie zasada działania taka sama jak w przypadku kradzieży czy braku płatności za usługę.

Skuteczne pozycjonowanie stron www | Nowe randki internetowe

musi podziękować przed upływem 3 miesięcy - jak zrobi to po to zapewne umowa jest na 12 lub 24 miechy z wypowiedzeniem 6 miechów i karą 8-12 tysięcy :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Ja zwrócę uwagę na coś innego - fidley chce ewidentnie zadziałać na szkodę firmy, która podejmie się pozycjonowania, bo od razu wychodzi z założenia, że nie ważne czy będzie 1 pozycja czy 10, on po 3 miesiącach podziękuje.

A oni ściągną linki ze swoich zaplecz i frazy polecą w serpach :)

pewnie przez te "gratisowe" 3 miesiące niewiele (lub nic) nie zrobią licząc, że zapomnisz ją wypowiedzieć (to co napisał Zgred), bo i o to w tej "super ofercie" chodzi. A jeśli masz nową stronę (domenę) i w miarę konkurencyjne frazy to i tak w więszkości przypadków przez te pierwsze trzy miesiące w modelu opłaty "za efekt" byś nie zapłacił (a jeśli byś zapłacił to wiedziałbyś za co). Więc to taka łapanka niezorietnowanych w temacie a nie super-okazja...

A oni ściągną linki ze swoich zaplecz i frazy polecą w serpach :)

Jeżeli jadą SWLem, to mogą odciąć dopływ nowych linków, ale zazwyczaj to nie jest tak, że zdejmujesz linki i strona leci, Google jeszcze długo je pamięta.

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

Kiedyś rozmawiałem z jedną firmą która dawała pierwsze 3 miesiące za darmo, firma bardzo konkretna z kapitałem zakładowym ponad 2mln zajmująca się nie tylko seo ale całym e-marketingiem wraz ze społecznościówką, po kilku pół godzinnych rozmowach widać że wiedzą co robią i sprzedawcy potrafią omotać. Natomiast jeżeli frazy ci gdzieś wskoczą i będziesz miał dobre wyniki to będziesz musiał odpowiedzieć na pytanie czemu chcesz zrezygnować i na pewno łatwo cię nie puszczą.

Oczywiście jak odepną swoje zaplecza to wiadomo że frazy polecą, chociaż dawno temu miałem przypadek firmy z pomorza która pozycjonowała jeden serwis (bardziej próbowała) i podziękowaliśmy im za współprace, tylko w tym przypadku nic się nie stało bo efekty mieli bardzo mizerne. Sami w przeciągu kilku miechów zrobiliśmy to co oni próbowali przez prawie rok.

Jeżeli sam czujesz się na siłach to walcz sam, a jeżeli cierpisz na brak czasu i nadmiar gotówki to bierz firmę ale dobrze ją prześwietl bo czasami na efekty możesz czekać pół roku albo i dłużej.

Fidley nie ma co się chwalić zadatkami na oszusta.

Czy aby nie przesadzasz takim stwierdzeniem?

Po pierwsze wcale nie mówię, że zamierzam taką umowę rozwiązać, po prostu chcę wiedzieć co się może stać jeśli to zrobię to po pierwsze.

A po drugie kto tu kogo oszukuje? Czy jeśli firma dzwoni do mnie i oferuje 3 miesiące pozycjonowania wybranych fraz za darmo z możliwością zdecydowania po 3 miesiącach czy chcę kontynuować, to czy ja kogokolwiek oszukam nie przedłużając jej? Moim zdaniem nie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności