Skocz do zawartości

Podwójne przekierowanie 301

pozycjonowanie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam pytanie co do przekierowania 301. Czy można zrobić coś taliego i czy ktoś taj już próbował ?

Zafiltrowana domena A -> przekierowanie 301 na domena B (pozycje wróciły nawet na lepsze pozycje ale obecnie ponowny filtr).

Teraz czy stawiać nową domenę i dawać 301 z domeny B czy 301 z domeny A ?

Nowości z branży zoologicznej czyli wszystko dla psa i nie tylko https://www.dlapieska.pl/ 

Większe prawdopodobieństwo sukcesu na nową domenę C ale niezbędny warunek to zmiana struktury strony i modyfikacja treści. Wszystko też zależy od sposobu linkowania domeny A czy było linkowanie w głąb serwisu czy tylko strona główna.

Najogólniej przy filtrze stosując 301 należy modyfikować zafiltrowany serwis aby wywołać wrażenie zmian treści, struktury, właściciela, bawiąc sie z google w kotka i myszkę trzeba to robić z głową bo kolesie z GSQT są coraz bardziej cięci na SEO ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Mnie się udało pozbyć pingwina na większości domen, ale kosztowało mnie to ponad 28 000 PLN (całkowite przebudowanie stron - musiałem niestety zlecić, wymiana treści, multikody i pomoc firm zewnętrznych) dla 35 domen, ale opłaciło się, bo teraz dla każdej wygląda to tak:

wyjsciezpingwina.jpg

Zrobiłem też 301 na innych serwisach i tu muszę powiedzieć, że mam wahania 2 oczka w dół, nastepnego 1 w górę, potem 3 oczka w dół, ogólnie spada, tam gdzie nie było znaczących zmian na stronach po przekierowaniu.

edit:

tam gdzie kreski - zlecono przebudowę / wpuszczono stronę na nowym silniku

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Linkowana przede wszystkim strona główna ale i podstrony również jednak w mniejszym stopniu.

Dziwna sprawa ze zmianą struktury serwisu bo jak mówią na blogu G to najlepiej przy 301 nie należy jej zmieniać bo Google źle to akceptuje. Przy pierwszej 301 z domeny A na domenę B wszystko ładnie przeszło (nowe podstrony ładnie przejęły moc wcześniejszej domeny) - podstrony ładnie się trzymały - jednak od kilku dni znowu spadło wszystko w otchłań.

Nowości z branży zoologicznej czyli wszystko dla psa i nie tylko https://www.dlapieska.pl/ 

Obecnie nie, właściwie już od tego momentu:

https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...147848&st=0

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Qurde tylko dziwna sprawa bo przy pierwszym przekierowaniu z domena A na Domena B po około tygodnia po przekierowaniu wszystko ładnie weszło w stare (dobre) pozycje i trzymało się od pingwina aż do teraz. Wiec przejście 301 poszło gładko jednak teraz coś jest nie tegez

Na poczatku jest ok, potem się pierniczy, szczerze, to ja nie jestem specjalistą seo, nie prowadzę agencji, pozycjonuję tylko swoje strony, na których robię różne rzeczy i stosuje różne techniki - nie muszę pytać się klienta o zgodę. Jak widzę, że cos jest nie tak, to zdejmuję 301 i zakładam na nową domenę i dodatkowo stosuję inne linkowanie niż poprzednio i patrzę co się stanie. Ewentualnie tam, gdzie wiem, że serwis jest do xxxx, a trzymał się 3 lata wtopie na 6-7 letniej doemnie przebudowuję wszystko od 0 - tylko na to trzeba czasu i pieniędzy; w tej chwili wszystko jest popierniczone, ale wydaje się, że tak ma właśnie być - trzeba się przyzwyczaić do cykliczności Pandy - słaby lub duplicate content i Pingwina - próby manipulacji serpów za pomocą linków / keyword stuffing. Naprawdę ciężko jest cokolwiek doradzić, wszystko może zmienić się nawet tej nocy lub za tydzień i wtedy cała teoria w pi...du

Robbieriviera powiedz mi jeszcze jak robisz jeżeli domena B na którą już poszło wcześniej 301 dostała filtr to jak przekłądasz to nowe 301 ?

Domena A -> 301 -> domena B -> 301 -> Domena C

czy bezpośrednio

Domena A -> 301 -> domena C

Domena A -> 301 -> domena C

Jeżeli domenę B linkowałem to robie z niej kolejny podobny serwis, linkuje i czeam co się z nią dziać będzie

Ja próbowałem jeszcze jednego:

Domena A (zafiltrowana) + 4 subdomeny domeny A w topie na swoje frazy (niezafiltrowane) => 301 => Domena B = TOP na 2 tygodnie, a w dniu dzisiajeszym nie ma jej w top 150

Domena A -> 301 -> domena B -> 301 -> Domena C - skoro 301 nie przenosi w pełni mocy to Domena B jest słabsza od domeny A, więc lepiej od razy z A na C

Mnie się udało pozbyć pingwina na większości domen, ale kosztowało mnie to ponad 28 000 PLN (całkowite przebudowanie stron - musiałem niestety zlecić, wymiana treści, multikody i pomoc firm zewnętrznych) dla 35 domen

możesz rozwinąć to bardziej? wiem że napisaleś co zrobiłeś ale może da sie podać więcej informacji?

Ja próbowałem jeszcze jednego:

Domena A (zafiltrowana) + 4 subdomeny domeny A w topie na swoje frazy (niezafiltrowane) => 301 => Domena B = TOP na 2 tygodnie, a w dniu dzisiajeszym nie ma jej w top 150

Domena A -> 301 -> domena B -> 301 -> Domena C - skoro 301 nie przenosi w pełni mocy to Domena B jest słabsza od domeny A, więc lepiej od razy z A na C

U mnie to nie przejdzie bo domena A po 301 już nie jest w ogóle widoczna w indexie za to widoczna jest domena B która teraz odnotowuje spadki wiec jak bym zrobił 301 z A na B to ewidentnie zrobię kopie dwóch serwisów

- zamiana silnika z unikalnego skryptu na wordpress (3000) + unikalne templatki i zdjęcia stockowe (8000)

- zakup tekstów z textmarket + seoktxt (2500)

- zlecenie tekstów z określonej tematyki (1500)

- ręczna robota pomocników przy pozyskiwaniu linków ze stron, gdzie żadnym automatem się nie doda (5000)

- zaplecze / multikody / dostep do precli (5000)

- zakup nowych softów, o których nawet nikt nie pisnął na tym forum: 150$

- praca admina (3000)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności