Skocz do zawartości

Problem z małą ilością odwiedzin mimo popoularności słów kluczowych

eta087

Rekomendowane odpowiedzi

Mam stronę, którą udało mi się wypozycjonować na 3 słowa kluczowe

1 słowo 3600 wyszukiwań miesięcznie w dopasowaniu ścisłym. Strona na 1 miejscu na to słowo.

2 słowo 390 wyszukiwań miesięcznie. Strona na 1 miejscu na to słowo. (dopasowanie ścisłe)

3 słowo 2400 wyszukiwań miesięcznie. Strona na 4 miejscu na to słowo. (dopasowanie ścisłe)

A moje statystyki wyglądają tak:

Dzisiaj - 21 unikalnych użytkowników

Wczoraj - 17 unikalnych użytkowników.

Wiem, że statystyki google raczej nie kłamią. Ale jestem zaskoczona tak małą ilością odwiedzin.

Dodam, że w linkach sponsorowanych jest spora konkurencja (pewnie ludzie też w nie klikają).

Czy takie statystyki przy tej liczbie wyszukiwań są według was normalne? Co o tym sądzicie?

Muszę powiedzieć, że dobija mnie ta sytuacja, bo myślałam, że będe miała ze 100 odwiedzin dziennie

(to moja pierwsza strona) Bardzo proszę o wypowiedzi doświadczonych webmasterów.

Ile czasu poświęciłaś na analizę słów kluczowych, jakich użyłaś narzędzi?

Liczba odwiedzin zależy od wielu czynników. To pewnie banalne stwierdzenie ale prawdziwe. W niektórych dziedzinach wyniki sponsorowane potrafią zabrać sporo ruchu. Dlatego, czasami, warto wspomagać się mądrze adwords.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Ile czasu poświęciłaś na analizę słów kluczowych, jakich użyłaś narzędzi?

Liczba odwiedzin zależy od wielu czynników. To pewnie banalne stwierdzenie ale prawdziwe. W niektórych dziedzinach wyniki sponsorowane potrafią zabrać sporo ruchu. Dlatego, czasami, warto wspomagać się mądrze adwords.

Korzystam z narzędzia propozycji słów kluczowych google. Reklamować się w adwords raczej nie będe, bo to nie jest strona firmowa. Zrobiłam ją w nadziei, że coś zarobie w pp.

Ściągnij sobie demo market samuraja, poświęć więcej czasu na analizę. Być może branża którą się interesujesz nie przyniesie Ci wiele wejść. Bez konkretów trudno coś wydedukować :D

e: fajnie, że podajesz adres swojej strony ale lepiej usuń ten link (tutaj zaglądają różne osoby).

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

• 2 tygodnie później...

Kiepskie te frazy. No i popracuj nad grafiką bo nie zachęca ona do ponownych odwiedzin. Tutuł (to co wyświetla się w wynikach wyszukiwania) już śmierdzi reklamą lub PP. Zmień to na coś w stylu "Własna firma - Jak założyć firmę" lub "Własna firma - Pomysł na biznes". Zobaczysz że wzrośnie Ci ruch. Ludzie nie są głupi i odruchowo omijają coś co kojarzy im się z reklamą itp. Ale to moje subiektywne odczucia.

Porównaj karty kredytowe i wybierz odpowiednią dla siebie.

• 2 tygodnie później...

100 odwiedzin dziennie? Skąd to założenie? Bez złośliwości - zwyczajna ciekawość.

Wg. moich informacji 1 miejsce w SERPach daje jakieś 30% kliknięć. Ale oczywiście to zależy od bardzo wielu czynników, tj. reputacja witryny (przez co np. wikipedia ma średnio więcej kliknięć za dane miejsce w SERPach), opis pojawiający się pod linkiem itp.

Tak czy inaczej, zakładając, że 100% wyszukiwań na daną frazę kończy się kliknięciem (to mocne założenie, bo np. automaty do badania pozycji w nic nie "klikają") to mamy 3600 (liczba wyszukań w miesiącu)/30 (dni w miesiącu) * 0.3 (procent kliknięć za 1 miejsce) = 36 kliknięć dziennie.

Twoje frazy są dodatkowo o tyle słabe, że ciężko stwierdzić co autor miał na myśli wklepujac je w G.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności