Skocz do zawartości

Prywatny serwer proxy - free - na miesiąc.

rysioslaw

Rekomendowane odpowiedzi

Firma OVH z okazji jakiegoś ich sukcesu rozdaje malutkie serwerki wirtualne kimsufi, w wersji okrojonej pamięć 125MB, dysk 50GB i transfer 1GB.

Sprawdziłem że idealnie śmiga na tym proxy. Dla niewtajemniczonych do obsługi potrzebna znajomość basha linuxa.

Aby dostać kimsufi trzeba na twitterze znaleźć OVH i podglądać ich. codziennie dają takie info:

Today, 100 beta servers #BHS will be available at 14:00 UTC #OVH

co oznacza, że o 14+2=16.00 czasu Polskiego będą rozdawać 100 serwerów.

Uwaga! Mają rozdać 10.000 a rozdali mniej niż 2000. Teraz dziennie około 200, trwa to około 15-30 minut więc nie trzeba się spieszyć.

Ja zainstalowałem sobie metrotwit więc widzę co tam piszą na bieżąco. Przed rozdawaniem 15 minut wcześniej się przypominają.

Wcześniej otwieramy adres: https://bit.ly/OsIJJ8

Jak dadzą znak że już można, wysyłamy wypełnioną ankietkę. W odpowiedzi dostajemy pin do przepisania na twitterze i na maila.

Po około godzinie dostajemy maila że serwer jest gotowy.

Ja zrobiłem dalej tak:

Z panelu sterowania OVH (manager5) zmieniłem dystrybucję na ubuntu11.

Potem połączyłem się programem putty (freeware). logowanie: root i hasło z maila.

Przydatne komendy:

apt-get update
apt-get install mc
apt-get install nano
apt-get install squid
squid -z

Potem zmieniłem squid.conf według tutorka: https://www.webhostingtalk.pl/topic/21438-konfiguracja-squid/

Ponieważ mam neo i zmienne IP zmieniłem w nim tylko acl cli_aaa_aaa_aaa_aaa 123.123.123.0/24

Zmianę zawartości squid.conf łatwo zrobić używając mc (zmienić nazwę starego),

utworzyć nowy plik i nadać mu odpowiednie prawa

touch squid.conf
chmod 600 /etc/squid/squid.conf

potem:

nano -w squid.conf

i za pomocą kliknięcia prawym klawiszem wklejamy zawartość z tutorka, następnie wpisujemy odpowiednie adresy.

Restart serwera:

service squid stop
service squid start

U mnie wszystko śmiga.

:D

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

• 1 miesiąc temu...

Gdyby ktoś był zainteresowany, promocja nadal trwa. Zmienili niestety sposób sprawdzania klientów i teraz trzeba podać im nr telefonu. Ale warto, proxy śmigają szybko że aż miło.

Chociaż podają, że konto jest na miesiąc, można je za darmo przedłużać na kolejne okresy.

Zobaczymy jak długo. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności