Skocz do zawartości

Czy mała strona rzeczywiście może się utrzymać

PlayKiller

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie.

Wiele osób pisało mi, że przy stronie która ma 220-300 uu dziennie, najlepiej sprawdzi się CPMProfit. Powiem tak.. Na początku było wspaniale. Dziennie zarabiałem miejscami nawet po 2zł, a teraz ledwo po 1-2 grosze dziennie przy takim samym ruchu. Albo mi się wydaje, ale CPMProfit po prostu na początku podkręca współczynnik * wejscie, a później go masakrycznie zmniejsza. Moja strona stargetowana jest do fanów serialu o zombie, grupa wiekowa użytkowników to od 16 do 30 lat na forum, sporo osób ma ukończone 18 lat. Czy na takiej stornie można dać takie reklamy, by się rzeczywiście sama utrzymywała? Nie chcę dokładać do tego interesu, bo nic z tego nie mam. Próbowałem Google Adsense i się nie sprawdziło, to samo Novem itd.

Proszę o odpowiedzi tylko takie osoby, które zarabiają na stronach i miały taki problem lub rzeczywiście wiedzą jak go rozwiązać.

Dziennie zarabiałem miejscami nawet po 2zł, a teraz ledwo po 1-2 grosze dziennie przy takim samym ruchu. Albo mi się wydaje, ale CPMProfit po prostu na początku podkręca współczynnik * wejscie, a później go masakrycznie zmniejsza.

CPMProfit nie polecam obecnie nikomu! Liczba stron w systemie rośnie, liczna uników rośnie, liczba odsłon rośnie, a zarobki cyklicznie zbijane są ponownie do niższego poziomu...

VEX Media - w przygotowaniu.

Mój płatny katalog SEO - w przygotowaniu.

Online-24.pl - w przygotowaniu.

Pokombinuj może z układem reklam. Jeśli masz słaby, możesz mieć mało klików.

Banner był umieszczony zaraz pod logiem a menu. Nie dało się go niezauważyć. Moi goście są uczuleni na wszelkiego rodzaju bannery i nie klikają w nie. Jedynie mogę zarobić na wyświetleniach. Afilacje i inne rzeczy tutaj nie przejdą...

Moi goście są uczuleni na wszelkiego rodzaju bannery i nie klikają w nie. Jedynie mogę zarobić na wyświetleniach.

Model CPM to nie jest działalność charytatywna, oni też muszą się z czegoś utrzymać i są (pewnie) rozliczani z kliknięć. Jak nikt u Ciebie nie chce klikać w reklamy to nie zarobisz w żadnej sieci. W CPMProfit zarobki w znacznej mierze zależą od kliknięć, więc jak masz CTR nawet na poziomie 0,1% to stawki są przyzwoite. No ale jak nie masz kliknięć wcale to nie zarobisz w tego typu sieciach.

Da się np. sprzedając linki bez pośrednictwa żadnych systemów tylko prywatnie. Na normalnej stronie znajdzie się jeden, dwóch chętnych i ją powinieneś utrzymać bez problemu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności