Skocz do zawartości

Pozycja strony na google

cozero

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 35
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

W takim razie nie tylko u mnie pozycja nie zgadza się z tym co mówi pozycjoner. (codziennie sprawdzam w Poznaniu, ostatnio też sprawdzałem będąc w Łodzi).

Nurtuje mnie w takim razie pytanie co jest nie tak że dla różnych miast (i różnych przeglądarek) są inne wyniki, czy to znaczy że strona jest źle pozycjonowana? Jaka jest tego przyczyna. Czy jesteście mi w stanie to wyjaśnić?

Oczywiście za wszystkie dotychczasowe posty bardzo dziękuję.

W takim razie jaki jest sens pozycjonowania, skoro w każdym mieście na daną frazę strona jest na innym miejscu?

Przecież nikt ze "zwykłych" użytkowników nie zmienia sobie lokalizacji na PL, tylko ma to co automatycznie wykryje google. (spradzone na kilkunastu osobach, wiele z tych osób nawet nie wiedziało o czymś takim jak lokalizacji w google).

hahaha dobry żarcik z tym koszeniem szmalu :)

A najlepsze jest to że mimo iż firmę mam w Poznaniu to w wynikach jest poza TOP10, a np w lokalizacji Warszawa jest w TOP10, a jak dobrze rozumiem ta lokalizacja w google ma działać troszeczkę inaczej ;)

W takim razie co zrobić żeby w każdej lokalizacji być TOP10?

W takim razie co zrobić żeby w każdej lokalizacji być TOP10?

otworzyć przedstawicielstwo w każdym większym mieście ....

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

hahaha dobry żarcik z tym koszeniem szmalu :)

[...]

No na tej zmianie seowcy nie stracą, tylko klienci. Bo w monitoringu pozycji nic się nie zmieni. A kasa będzie spływać...

A najlepsze jest to że mimo iż firmę mam w Poznaniu to w wynikach jest poza TOP10, a np w lokalizacji Warszawa jest w TOP10

To da się 'naprawić' ;)

[,,,]

Co do tracenia przez klienta to ja raczej dostaje sygnały przeciwne.... Więc z tym koszeniem MEGA HAJSU to bym sie nie zapędzał...

Nie zawsze klient straci, ale w rozliczaniu za top10 może być stratny, gdyż każdy będzie dostawał inne wyniki. Obecnie można płacić za top4, bo to jest w miarę uczciwe. Poczytaj o google venice.

No ja właśnie zauważyłem spadek zapytań na tą właśnie fraze.

Fraza naszywki miała być właśnie tak pozycjonowana żeby wszędzie była w TOP10 (z drugiego końca Polski zamawiasz naszywki, dostajesz przesyłkę i przyszywasz, naklejasz na docelową odzież. To jest właśnie plus naszywek).

Co innego fraza haft gdzie raczej klienci szukają konkretnie w danym mieście (haft poznań)

[,,,]

Co do tracenia przez klienta to ja raczej dostaje sygnały przeciwne.... Więc z tym koszeniem MEGA HAJSU to bym sie nie zapędzał...

Nie zawsze klient straci, ale w rozliczaniu za top10 może być stratny, gdyż każdy będzie dostawał inne wyniki. Obecnie można płacić za top4, bo to jest w miarę uczciwe. Poczytaj o google venice.

Czytałem, ja mówie o sytuacji gdy klient jest np. na 13 miejscu a strona na frazę która go interesuje w danym regionie jest na 4 miejscu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności