Skocz do zawartości

Pozycja strony na google

cozero

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 35
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
[,,,]

Co do tracenia przez klienta to ja raczej dostaje sygnały przeciwne.... Więc z tym koszeniem MEGA HAJSU to bym sie nie zapędzał...

Nie zawsze klient straci, ale w rozliczaniu za top10 może być stratny, gdyż każdy będzie dostawał inne wyniki. Obecnie można płacić za top4, bo to jest w miarę uczciwe. Poczytaj o google venice.

Dzięki czytałem ten tekst venice.

U mnie najwyższa pozycja to 9 z tego co forumowicze pisali i to chyba tylko w lokalizacji Polska. Ogólnie to ja zapłaciłem za TOP6-10 i wszystko było ładnie i pięknie do czasu.

No właśnie, dlatego pisałem o możliwej stracie klienta więc w takim wypadku powinno się renegocjować umowę, by ustalić konkretnie za co będziesz płacił... Za lok. Polska czy może konkretne miasto, ale obecnie nie znam narzędzia, które by tak dokładnie potrafiło monitorować.

Niniejszy wątek pokazuje jedynie, ze nie ma czegoś takiego jak "gwarancja pozycji", "gwarancja TOP10" itp.

Google robi co chce, pozycjonerzy jedynie grają na jego podwórku.

@cozero, nawiasem mówiąc, poczytaj o różnicy między TOP3 a TOP10, jeśli martwi Cię CTR.

Tak zdaję sobie sprawę jaka jest różnica klikalności linku. Tylko w moim przypadku gdy strona była na tym 9-10 miejscu już było widać efekty. Teraz po spadku pozycji klikalność na tą konkretną fraze jest mniejsza (choć nie twierdzę że nie ma w ogóle, bo jednak w kilku lokalizacjach strona jednak jest w TOP10)

Moim celem było najpierw sprawdzenie czy takie pozycjonowanie coś da, dla tego na początku wybrałem opcję TOP6-10

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności