Skocz do zawartości

MaxPan

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 130
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

CS można "tuningować". bez problemu odczytuje na poziomie 80 % sukcesu, a jakie captcha w PHPLD to jest napisane na stronie projektu, lub w samej CS są zdefiniowane. RC jest mało ok 3 % bo to autorska modyfikacja

Bo w standardzie jak się zaznaczy z listy wyboru directory>phpLD to zaznacza chyba 3, oczywiście sam też dobrałem sobie kilka z tego co widziałem jakie są, ale nadal kicha.

Okej, już przeszukuje stronę projektu :)

Dobra, problem rozwiązany :) postanowiłem przejechać 3x dany projekt oraz za każdym razem resetować pominięte do stanu NOT_VISITED. Za pierwszym przejechaniem było ok 900 SUBMITTED, jestem za połową drugiego i jest prawie 2k, więc myślę że za trzecim podejściem dojdzie do ok +3k. Dodam iż robię to w trybie full automat z własnymi posegregowanymi kategoriami :)

• 1 miesiąc temu...

Nie, nie posiada takiej funkcji, to jest zwykły "program" typu auto email clicker o danych zawartych słowach np. "confirmation, veryfi~" :) do tego musisz osobnego softa sobie jakiegoś ogarnąć. Ewentualnie napisz sobie funkcję lub zleć komuś, która wyciąga Ci czyste adresy url z maila tylko te, ktore posiadają taką weryfkacje za pomocą dodatkowego kodu, a poźniej wyślij np do "deathbyacptcha" :) Niedawno też pytałem o to samo. https://www.forum.optymalizacja.com/topic/172640-email-confirmation/#entry1190783

No i tu właśnie leży pies pogrzebany :/. SliQ nie obsługuje łamania captchy, jeśli w mailu z potwierdzeniem jest link do strony z takim zabezpieczeniem. Stąd znacznie mniejsza skuteczność (brak potwierdzeń ze strony usera) i powinno być to poprawione, przynajmniej w "confirmerze" wewnątrz softu. Minęło już prawie 1,5 miesiąca od mojego pierwszego projektu i tak, jak to było już po 2 tygodniach stanęło na ok. 180 potwierdzonych wpisach i koniec, to dość daleko od sugerowanych przez MaxPana 800 możliwych... Biorąc jeszcze pod uwagę ile soft "wciągnął" z deathbycaptcha to jakaś masakra. Niestety pomimo pierwszego dobrego wrażenia nie opłaca się go kupować w takiej cenie i skuteczności tylko pod phpld - lepiej poczekać aż OmniFlasha usprawnią ;) pod kątem dodawania do tego skryptu... Żeby nie było - zakładam użytkowanie przez przeciętnego usera, który (jak ja) zadbał o kategorie, podkategorie, dobrą długość i język wpisu, oraz prywatne proxy i zewnętrznego łamacza. W takim układzie program oferuje stanowczo za mało. Argumenty, że trzeba soft bardziej poznać nie sprawdzają się w tymże przypadku.

P.S. na niezbyt trudne frazy (angielskie na angielskiej wersji strony) pozyskana ilość skutecznych wpisów nie zrobiła kompletnie żadnego wrażenia, żadnego ruchu w górę po tym czasie...

Co do potwierdzenia + captcha, to przy okazji pogadam z Mike, myślę ze nie będzie z tym problemu.

Biorąc jeszcze pod uwagę ile soft "wciągnął" z deathbycaptcha

obecnie "skuteczność" deathbycaptcha jest tragiczna, radze zaczerpnąć info u innych producentów softów SEO w Polsce to pokażą tobie ostanie testy

Każdy ma prawo na ocenę softu, ale ta ocena zazwyczaj idzie w parze z ogólna sprawności w używaniu tego typu softów. Jeśli uważasz ze 67 USD za nieograniczona czasowo licencje i brak abonamentu, aktualizacja bazy katalogów to dużo to twoja sprawa. Nie ukrywam obecnie dodaje do phpld xRumerem, ale specjalnie dla ciebie chyba zrobię dzisiaj test, bo właśnie wyszła nowa wersja Sliqsubmittera 3.7.1.0 widzę. Obstawiam po 2-3 tygodniach będzie ok 600 linków "żywych".

nie zrobiła kompletnie żadnego wrażenia, żadnego ruchu w górę po tym czasie...

bo pozycjonowanie to nie tylko dodawanie do katalogów PhpLd, jak ktoś myśli że to maszynka do TOPow to racja, lepiej nie kupować :D

Linki z PhpLd tzreba wykorzystywać raczej jako dobre źródło zróżnicowania profilu linków a nie jako główne linki pozycjonujące, co jest oczywiste analizując nawet budowę samego katalogu. Przeciętny użytkownik musi wiedzieć jak prawidłowo wykorzystać linki z PHPld a nie czekać na poprawę pozycji po jakimś tam blascie Sliqq Submitterem.

jeśli chodzi o ogólna skuteczność SliqSubmittera to pieta achillesową nie jest potwierdzenie linku i captcha (co na pewno zostanie zrobione), a właśnie captcha przy dodaniu, texcaptcha, recaptcha, zmodyfikowane kategorie i moderacja adminów.

@Max - z całym szacunkiem dla Ciebie, po pierwsze obecnie DBC jest tragiczna ok, ale ja mówię o działaniach sprzed dwóch miesięcy w zasadzie jak dobrze liczę, a hindusi popsuli się mocno stosunkowo na dniach. Po drugie nie wiem po co podkreślasz w tym sofcie że "lifetime" license i brak abonamentu - nie tylko to świadczy o wartości programu. Jak chcesz napiszę jakieś "seo - byle co" i będę sprzedawać po 5USD z taką licencją i bez abonamentu - kupisz to wtedy bo to taki dobry argument? Czytam uważnie zawsze wątki, w większości z nich również Twoje uwagi - zazwyczaj cenne ;), ale nie przesadzaj z przereklamowaniem tego softu. Nie uważasz że lepiej mieć np. OA z abonamentem, który obługuje phpLD i do tego.... 20-30 innych skryptów? Lub Seocata za równowartość SliQ, również bez abonamentu, który obsługuje już chyba z 10 skryptów? Nie mówię, że progam mało wart, tylko, że to dość sporo jak na soft do jednego skryptu, a kwestia z łamaniem captchy w potwierdzeniach mailowych jest moim zdaniem kluczowa, bo jakieś 2/3 maili do potwierdzenia to ma i gdyby SliQ to robił to faktycznie byłaby opcja 500-600 potwierdzonych dodań. Jeśli chodzi o pozycję to również czytałem Twoje pierwsze wrażenia i pamiętam, że pisałeś że "topów" tylko tym nie zrobisz (to oczywiście jasne), ale jeśli robiłem dane frazy wcześniej innym softem i po przerwie podbiłem SliQ to coś powinno w statach drgnąć, zwłaszcza że frazy dość łatwe... Tak samo argumenty, żeby dobrze "rozkminiać" soft i skrypt są i dobre i złe. Oczywiście, że trzeba umieć poprawnie się nim posługiwać, tu nie ma dyskusji i jest to fakt, ale nie mam ochoty kombinować wiecznie, podkręcać, zmieniać, podpinać dodatkowe opcje bo w końcu wyjdzie na to, że sam sobie częściowo "piszę" taki soft :D, a czas nie zawsze pozwala nie nieskończone eksperymenty - czasami trzeba go poświęcić na inne rzeczy związane z seo. Idąc takim tokiem rozumowania każdy powinien sam znać wszytkie skrypty od podszewki i pisać samemu sobie softy. Nie każdy pozycjoner musi mieć zacięcie programisty chyba (choć oczywiście podstawy powinno się jakieś mieć i w tym kierunku)... Tyle z mojej strony.

Pozdrawiam :)

• 2 miesiące temu...

Z racji tego że system zliczania refów działa delikatnie mówiąc nie precyzyjnie ( sprawdzałem własnoręcznie) i post z obietnica za refa bazę 20k phpLD był napisany rok temu ( chyba każdy wie że obecnie niema i polowy tego co było rok temu), proszę nie pisać do mnie o gratis, bo już dawno takich nie oferuje. Również wycofuje się z promocji tego softu bo refy po prostu nie są zliczane prawidłowo.

Panie MaxPan , z tego co Pan mowi 1 rok to chyba wystarczajacy okres czasu na sprawdzenie systemu ref linkow oraz poinformaowanie/edytowanie swojej oferty i ewentualne wycofanie sie.

Czy jesli kupie u Pana server lub capcha tez dostane informacje ze oferte w stopce forum zamiecil pan rok temu i od dzisaj jest juz nie aktualne ....

Lista katalogów panie z pzred roku nie jest już nic warta proszę bardzo ta lista była w gratisie :

https://www.mediafire.com/?13panao9ilclmnn

hasło :

Hc0Ap5Oj0Xs5

po 3 cie nie kupił Pan soft z mojego refa, potwierdzić to może autor oprogramowania

ml@sliqtools.co.uk

. koniec dyskusji.

panpararam.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności