Skocz do zawartości

Venice w google, czyżby nadeszły ciężkie czasy?

djurek

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 43
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Podzowni po znajomy i zrobi kilka miast, poprosi na forum i pewnie ktoś pomoże.

powodzenia :D

Zawsze mozna postawic komputer w kazdym wojewodztwie ;-) tylko co jak ktoś ma iplusa itp.

Nie tędy droga ;)

Moja  fotografia kulinarna  :D  Fu*k Google ......Ask me .... Chcesz nauczyć się strzelać? Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

Moze Zaraz ktos napisze system mońitoringu oparty o uzytkownikòw w danym regionie, tylko pytanie jakie wtedy wplyw bedzie miala tresc i budowa strony, a jaka linki i w koncu domena regionalna.

Bedzie sie działo ;-) chyba bedziemy zmuszeni rozliczac sie jednak za ruchbz wyszukiwarek jak reszta swiata :-)

To znaczy ze Google będzie brało pod uwagę lokalizację szukającego? I co, wpisuję sobie frazę np "urlop" czy "wakacje" i dostaję wyniki z mojego miasta albo regionu? Bez sensu. Przecież nie zawsze szukamy tego co jest w naszej okolicy. Klienta który proponuje np pokoje nad morzem w mieście x nie interesuje czy w jego mieście się wyswietla w topach, tylko czy w całej Polsce.

Koniec żartów, trzeba dywersyfikować zasoby i działania bo całego biznesu na Google opierać nie można.

kilka tygodni temu było już o tym na forum i napiszę to co wtedy: to kolejny przykład, że G. ma swoich użytkowników za debili, za których trzeba non stop myśleć, którzy jak czegoś szukają to nie wiedzą w zasadzie po co i gdzie. Trzeba pomyśleć za nich i na siłę wepchnąć im wynki lokalne w momencie, jak to zawężenie nie jest niczym usprawiedliwione. Żenujące, że G. uważa, iż użytkownik ich wyszukiwarki nie jest w stanie sam wklepać nazwy frazy wraz z nazwą miasta, jeśli chce szukać lokalnie.

To powyższe słowami G. będzie wyjaśnione ładnie, że dbają o jakość wyników i chcą by użytkownik otrzymywał najtrafniejszą odpowiedź zanim tak naprawdę pomyśli czego szuka ;)

A tak naprawdę chodzi o $, bo znów to powoduje zamieszenie w wynikach naturalnych, więc g. próbuje wymusić adwordsa.

A tak naprawdę chodzi o $, bo znów to powoduje zamieszenie w wynikach naturalnych, więc g. próbuje wymusić adwordsa.

google po prostu zaczęło na wielu frontach zabierać kasę pozycjonerom. Zobaczyli, że sami wyhodowali niezłą gałąź przemysłu i postanowili zebrać haracz.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

google po prostu zaczęło na wielu frontach zabierać kasę pozycjonerom. Zobaczyli, że sami wyhodowali niezłą gałąź przemysłu i postanowili zebrać haracz.

to racja, tylko chyba jednak zapominają, że ta "hodowla" nie byłaby tak owocna bez owych pozycjonerów i przydeptując ich co rusz pogrywają dość ryzykownie...

i tak mi się właśnie przypomniało: najbardziej koncentrują się właśnie na dokopywaniu pozycjonerom wymyślając to coraz różniejsze idiotyzmy a taki niby niepozorny problem z "mapkami" i niemożliwością poprawnej aktywacji wielu wpisów wciąż wisi. Ale oficjalne stanowisko G. jest takie, że "cały czas niezwykle ciężko nad tym pracujemy" :) No ale tu nie ma kasy (jeszcze), więc i priorytety są odpowiednio ustawione...

gadacie bzdury. zasada don't let me think jest mi znana chyba od początku mojej przygody z webdeveloperką. to jest naturalny rozwój sieci. zaawansowany użytkownik zmieni sobie lokalizację, stworzy bardziej rozbudowane zapytanie... które będzie bez lokalnych wyników. wogóle jestem ciekaw jak google dobiera frazy do ktorych dołącza lokane wyniki.

to jest naturalny rozwój sieci

i naturalny proces cofania się w rozwoju :)

Moja  fotografia kulinarna  :D  Fu*k Google ......Ask me .... Chcesz nauczyć się strzelać? Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

Venice update jest w 100% wymierzony w pozycjonerów, nie zaś ułatwianie czegokolwiek użytkownikowi. wpychanie userowi fraz lokalnych na siłę nie ma żadnych sensownych przesłanek, nawet osoby mniej obeznane ze współczesną techniką wpisują nazwę miasta chcąc doprecyzowania lokalnego

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności