Skocz do zawartości

Venice w google, czyżby nadeszły ciężkie czasy?

djurek

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 43
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Róbcie swoje, od 7 lat tak naprawdę nic sie nie zmieniło, Content is King, but Linking is Queen

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

To znaczy ze Google będzie brało pod uwagę lokalizację szukającego? I co, wpisuję sobie frazę np "urlop" czy "wakacje" i dostaję wyniki z mojego miasta albo regionu?

Nie!

Po pierwszy wyszukiwanie np. "urlop" albo "wakacje" to i tak w 2012 bez sensu (internauci nauczyli się już wyszukiwać konkretne), ale jeśli już tak, gdzie jest problem, jeśli G daje wyniki na:

urlop z mojego miasta

wakacje z mojego miasta

?

Konkretne to robi sens, jeśli ktoś np. poszuka "najtańsze wycieczki dla 4 osób do costa del sol" i G daje wyniki z tego konkretnego miasta - wiem, że fraza za długo - ale w tym kierunku idzie wyszukiwanie od kilka lat.

watpie aby g wprowadzilo takie zmiany na wszystkie keywordy - sa keywordy ktorych nie mozna podpiac pod regionalne np. nazwy wlasne..

jednym z argumentow przemawiajacym za tym moze byc brak wystarczajacej ilosci stron aby zroznicowac wyniki dla kazdej lokalizacji - nawet jezeli zastosuja w 100%, to pora robic spam na rozne lokalizacje.. walka z wiatrakami, sami niszcza sobie infrastrukture zmuszajac nas do robienia jeszcze wiekszej ilosci stron..

"venice" ma racje bytu tylko na slowa kluczowe typu: pożyczki, poczta kwiatowa itp.. chociaz z drugiej strony uzytkownicy sa przyzwyczajeni do dodania np. miasta czy dzielnicy.. co ostatecznie zrobi g? znow nas zaskoczy :]

watpie aby g wprowadzilo takie zmiany na wszystkie keywordy - sa keywordy ktorych nie mozna podpiac pod regionalne np. nazwy wlasne..

jednym z argumentow przemawiajacym za tym moze byc brak wystarczajacej ilosci stron aby zroznicowac wyniki dla kazdej lokalizacji - nawet jezeli zastosuja w 100%, to pora robic spam na rozne lokalizacje.. walka z wiatrakami, sami niszcza sobie infrastrukture zmuszajac nas do robienia jeszcze wiekszej ilosci stron..

"venice" ma racje bytu tylko na slowa kluczowe typu: pożyczki, poczta kwiatowa itp.. chociaz z drugiej strony uzytkownicy sa przyzwyczajeni do dodania np. miasta czy dzielnicy.. co ostatecznie zrobi g? znow nas zaskoczy :]

Ma rację bytu dla wielu fraz , usług, ale działa na takich kosmosach jak. np. kwiaciarnia internetowa, sklep internetowy. To bez sensu jest

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

i bardzo dobrych linków:)

tylko content może być mierny ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Zwróćcie uwagę jak ewoluuje i w jakim kierunku algo google. IMHO nie rozwija sie w kierunku nastawienia na treść tylko w kierunku lepszej oceny linków zwrotnych i jest to dla mnie normalne bo jak od zawsze mówię "wartościowanie treści" jest głupotą i niedorzecznością w myśl zasady o gustach się nie dyskutuje ... Niezachwianych w swojej pewności ocen cudzych witryn można spotkać chyba jedynie na forum klakierów ...

W sprawie Wenecji to piękne miasto pełne srających gołebi i nawet można za 100 euro dostać nocleg 5 min od placu Marka ze śniadaniem ;) no i cały czas to miasto tonie i cały czas je ratują także może coś jest na rzeczy, że tak nazwali ten shit co wprowadzili ? ;P

Co do linków to najlepiej robić dużo stronek wąskotematycznych i stamtąd linkować tematycznie ale to żadne odkrycie że linki i ich jakość/ilość są najważniejsze ...

PS

nocleg dla dwóch osób w za*******m łózku z baldachimem ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności