Skocz do zawartości

SOTE, IAI, Magento, Presta, cStore, Shoper... Co wybrać?

Igloczek

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 62
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Na każdą platformę są lub mogą być integrację z tymi firmami pośredniczącymi.

Abonament jest dobry, jeśli potrzeba różnych dodatkowych integracji do sklepu (z hurtowniami, porównywarkami itp.), a na początek nie chcemy za dużo wydawać.

Szablony do PrestaShop: https://presta-shop.pl

Nowe szablony w Templatemonster: link

Tani hosting: Hekko

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...

Ze swojej strony mogę polecić Magento. Stałem kiedyś przed takim samym wyborem jak i Ty i postawiłem na właśnie ten system. Byłem wtedy zielony w temacie e-commerce, nie twierdze że teraz jestem ekspertem, ale w temacie M naprawdę dużo wiem. To, że M jest ciężkie w działaniu to zarazem prawda i mit. Wszystko zależy gdzie swoje oprogramowanie postawisz. Ja zaczynałem na hostingu współdzielonym za jak dobrze pamiętam £89 na rok. Magento ładowało strony w średnio 2 sekundy, nie tak źle. Teraz posiadam własny VPS, 2gb ram 2 cpu za £17.99 i pogrzebałem trochę w plikach konfiguracyjnych mysqla, strona śmiga ładując strony w około sekundę, a jak się doda do varnish cache to w pół. Dużo daje przejście na PHP 5.4, naprawdę jest duży skok w szybkości działania, lecz trzeba zmienić delikatnie kod chyba w trzech miejscach bo się magento pluje o coś, ale już nie pamiętam o co bo problem rozwiązałem a notatki nie zrobiłem.

W magento można zrobić naprawdę dużo zaraz po wyciągnięciu z pudełka. Nie twierdzę, że wszystko bo wiele dodatków musiałem napisać sam lub pobrać z magento connect. Jeden nawet kupiłem z czystego lenistwa. Co daje magento? Możesz otwierać dowolną liczbę sklepów pod jednym dachem kożystających z tego samego katalogu lub osobnego. Łatwe dodawanie i modyfikację produktów, może nie a la Wordpress ale napradwę nie jest ciężko coś dodać czy zmienić, po odpowiednim szkoleniu moja żonka śmiga aż miło popatrzeć. Często się spotykam z opinią, że magento nie jest dobre dla początkujących. Wg mnie to bzdura, to tak jakby bowiedzieć, że jak zrobiłeś prawo jazdy to możesz jeździć tylko maluchem bo nie jest skomplikowany a jak się nauczysz to wtedy możesz kupić nowy samochód z większą ilością guzików i funkcji. Samochód jak samochód, jeździ tak samo, w przypadku Magento najwyżej zaczniesz korzystać tylko z tego czego w aktualnej chwili potrzebujesz.

Ogólnie wybierając system, ja bym patrzył na to właśnie bym nie musiał się przesiadać na inny system w przyszłości, bym nie musiał uczyć się nowego, przenosić produkty itp. Magento właśnie to oferuje. Cały czas rozwijane, co chwila powstają nowe dodatki zarówno darmowe jak i płatne. Nikt nie broni napisać czegoś samemu. Dobra integracja z eBay (aktualnie darmowa, ale podejrzewam że zawsze będzie bo magento należy do grupy eBay), PayPal i wieloma innymi systemami płatniczymi.

Można by tak długo pisać i zachwalać. Jak są konkretne pytania dotyczące tego systemu to chętnie postaram się pomóc.

Witam,

nie chciałem zaczynać nowego tematu ale poszukuje sklepu który by posiadał indywidualne koszty wysyłki dla produktów rodzielone dla poszczególnych opcji transportu np. poczta tyle, kurier tyle, pobranie tyle, znacie może takie oprogramowanie?

Pozdrawiam

magento

• 2 tygodnie później...

z tych co są w tytule to magento lub presta.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

• 4 tygodnie później...

Także polecam magento, ale musisz uważać na konfigurację serwera, na którym postawisz sklep.

Nie chodzi o parametry (chociaż to też jest ważne), ale żeby system zainstalował się i działał poprawnie.

Miałem 2 takie serwery, na których nie mogłem tego zainstalować.

Jak nie masz serwera, to weź okres testowy i spróbuj go zainstalować, wczytaj przykładowe dane i pomęcz go trochę :)

Używam presty i jestem w miarę zadowolony. Generalnie polecam "modne" skrypty które są rozwijane i można znaleźć dużo dodatków. Jednocześnie dobrze by było żeby skrypt nie pluł śmieciowymi podstronami, które sam sobie generuje i była możliwość łatwej modyfikacji strony produktowej.

Ja osobiście polecam PrestaShop.

Szczególnie 1.5.X, jest o niebo lepsza od 1.4.4.1, nie mówiąc już o porównaniu z osCommerce, który wg mnie umarł kilka dobrych lat temu.

Z opcji które odradzam:

- oscommerce

- sote

- quickcart

Wykonaliśmy ponad 150 sklepów, przerabiajac wiekszość opcji które są dostępne, i z open source i płatnych skryptów.

Z doświadzczenia, jako wdrażanie, korzystanie i modyfikacja sklepów te systemy wypadają najgorzej, oczywiście nie mówię tutaj o rozwiązaniach abonamentowych.

Tak tak mam firmę działającą z prestashop www.X13.pl, ale nie tylko dla tego ją polecam :)

Polecamy moduły PrestaShop !

• 1 miesiąc temu...

To ja też zareklamuję https://freecart.pl działające w systemie SaaS. Są wszystkie podstawowe funkcje jeśli chodzi o pozycjonowanie:

- wpisywanie metatagów dla kategorii, produktów, strony głównej, podstorn typu: nowości, promocje itd...

- automatyczne generowanie mapy strony w wersji XML (dla ludzi) i HTML (dla klientów)

- konto pozycjonera - możliwość odblokowania dostępu do sklepu tylko do funkcji wpisywania metatagów.

- możliwość skonfigurowania z poziomu admina jak mają się wyświtlać metatagi (np. czy tylko title produktu, czy cała ścieżka produkt > kategoria > strona główna)

- URLe przyjazne i bez dodawania ID - czyty tekst np. "Sklep.pl/nazwa-kategorii/nazwa-produktu.html"

Poza tym można sie dogadać z administratorem, jeśli chodzi o modyfikacje pod pozycjonowanie innych rzeczy.

• 3 tygodnie później...

Ze swojej strony mogę polecić profil instalacyjny drupala o nazwie Drupal Commerce. Na dzień dobry dostajemy w pełni konfigurowalny sklep mobilny. Jak ktoś zna drupala to wie że możliwości tego systemu są wręcz nieograniczone co przekłada się także na sam sklep i co ważne rozwiązanie Open Source. Z wersją demo można zapoznać się pod tym linkiem

Rozwiązania internetowe dla biznesu

Drupal Solution

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności