Skocz do zawartości

SOTE, IAI, Magento, Presta, cStore, Shoper... Co wybrać?

Igloczek

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 62
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ja osobiście polecam PrestaShop.

Szczególnie 1.5.X, jest o niebo lepsza od 1.4.4.1, nie mówiąc już o porównaniu z osCommerce, który wg mnie umarł kilka dobrych lat temu.

Z opcji które odradzam:

- oscommerce

- sote

- quickcart :)

Oscomerca rozumiem a co sądzisz o modyfikowanych jak OSCgold bo ja używam i wydaje mi się że ma wszystko co w dzisjszych czasach jest potrzebne i ma atrakcyjną cenę do możliwości.

Sklep dla ludzi palących. Ocb sklep.

Jeśli ktoś potrzebuje coś porządnego to raczej odpuści projekty typu OpenCart, w których niemal nic się nie dzieje. Projekt się prawie nie rozwija. Z darmowych to można polecić PrestaShop, biorąc jednak pod uwagę fakt, że sam soft darmowy, ale dodatki potrafią być kosztowne.

• 1 miesiąc temu...

Poczekaj jeszcze chwilę to w żadnej przeglądarce się nie wyświetli prawidłowo. To jest stary kod a net idzie do przodu.

Teraz oscgold zmienia się w https://www.shopgold.pl ciekawa alternatywa za niewielkie pieniądze i chyba ma wszystko co jest potrzebne w dzisiejszych czasach.

Sklep dla ludzi palących. Ocb sklep.

• 1 miesiąc temu...

Sczerze powiedziawszy, nigdy nic porzadnego nie widziałam na opisywanych tu wynalazkach. Jedyne silniki sklepowe które spełniają swoją rolę i się rozwijają cały czas to: Prestashop, Magento czy IAI.

Z darmowych opcji PrestaShop, Magento pomijam bo to "kobyła" która nie będzie pewnie nikomu tutaj potrzebna choć jej możliwości są spore.

Z płatnych: Shoper, Redcart ewentualnie IAI

Finanse bez tajemnic. Nie masz rachunku bankowego? Tylko najlepsze konta osobiste dla ciebie lub konto firmowe jeśli prowadzisz działalność gospodarczą.

mam od 2 lat sklep na shoperze https://www.rozaria.pl

wcześniej nie miałem styku z ecomerce

nie żałuje swego wyboru

dosc dobrze rozbudowana pomoc,

na infolinie latwo sie dodzwonic i nigdy nie miałem probremów z chłopakami z BOKu

aktualizacje wydaja dośc często

panel administracyjny do ogarniecia

na start są wszystkie wymagane funkcje

to ważne rzeczy dla nowicjusza i dla osoby rozpoczynającej swój ebiznes

dobra oferta zarówno pod kątem ceny jak i użytecznoci

podsumowując

dla 'allegrowiczów' i początkujących działalności ecomerce -OK

doświadczeni i grubsze ryby stawiają własne rozwiązania lub wybierają inne platformy

• 4 tygodnie później...

Chciałem właśnie założyć sklep na shoperze wykupując wersję standalone, ale przeczytałem umowę i... mają zapis o tym, że są administratorami danych osobowych moich klientów i bla bla bla, mogą robić z danymi co chcą. To jest ogromna wada takiego rozwiązania. Jestem w tym zielony i zdawało mi się, że jak kupuję skrypt i stawiam na własnym serwerze to nie mają dostępu do danych moich klientów, a tu proszę!

Ogólnie każdy sklep musi zgłosić swoją bazę w GIODO, bez względu na to u kogo jest trzymana. Każdy sklep musi informować swoich klientów o tym kto jest administratorem ich danych osobowych. Przeglądałem gotowe sklepy postawione na shoperze i deklarują, że to sklep x czy y jest administratorem danych, nikt nie informuje o tym, że Dreamcommerce S.A. również przetwarza ich dane.

Jak Wy sobie z tym radzicie?

Jak to wygląda przy innych gotowych rozwiązaniach?

Potrzebuję dobrego rozwiązania na sklep w którym będę miał około 100 000 produktów + SEO + Wygodne szerokie importy/exporty produktów do/z bazy + jak największą integrację płatności + szanowanie danych osobowych moich klientów. Jakieś konkretne sprawdzone typy?

Sto tyśków produktów? I shopera oglądasz? Panie dawaj dedykowane rozwiązanie wraz z dedykowanym serwerem. Przy takim przedsięwzięciu nie ma miejsca na półśrodki.

Integracja Sensoryczna | Góra Kalwaria | Integracja Sensoryczna Piaseczno

"Mam wielką łatwość w mówieniu innym co mają robić" - król Julian

Na dedykowane średnio mam środki w tej chwili, pewnie minimum 10koła trzeba na to wydać. Gotowiec do 2000zł mieści się w targecie i niechby obsłużył 10tysięcy produktów, a za 6-12 miesięcy przyjdą konkretniejsze rozwiązania i reszta asortymentu. Na czymś trzeba zarobić ten pierwszy „milion". :D

Żebyście mnie źle nie zrozumieli, nie jestem bucem który obraca milionami i żal mu parę grosza dla informatyka. Jeszcze nie założyłem Działalności Gospodarczej i dopiero szykuję się na szturmowanie internetów, póki co zarabiam jakieś tam drobne kwoty w 'inkubatorze' i jestem w punkcie w którym nie ruszę dalej bez sklepu internetowego.

.....

Potrzebuję dobrego rozwiązania na sklep w którym będę miał około 100 000 produktów + SEO + Wygodne szerokie importy/exporty produktów do/z bazy + jak największą integrację płatności + szanowanie danych osobowych moich klientów. Jakieś konkretne sprawdzone typy?

No tutaj czystym sumieniem mogę polecić www.xannshop.com, pełne poszanowanie danych osobowych + każdy moduł na życzenie klienta jaki jest potrzebny

Marketing internetowy dla firm

10k to już lepiej ale weź pod uwagę ,że za jakiś czas będziesz kombinował co z tym fantem zrobić. I wtedy znów staniesz przed dylematami jak wyżej i kolejny raz będziesz musiał kasę wysupłać.

To będą artykuły różniące się tylko kolorem? Wtedy dajesz atrybuty i masz luźniej w bazie.

Xann a na Twoim skrypcie stoi już sklep z taką ilością produktów? Fajnie by było coś takiego zobaczyć w działaniu.

Integracja Sensoryczna | Góra Kalwaria | Integracja Sensoryczna Piaseczno

"Mam wielką łatwość w mówieniu innym co mają robić" - król Julian

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności