Skocz do zawartości

Kurs tworzenia od podstaw ?

mogila

Rekomendowane odpowiedzi

I właśnie to największy problem ... chętni by się pewnie znaleźli ale muszą to być osoby, które się dobrze na tym znają a nie takie, które coś tam wiedzą - by nie popełnić śmiesznych błędów :blush:

A te co się znają to wykorzystują swój czas by na tym zarobić... ot i koło się zamyka :)

• Odpowiedzi 32
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Czyli jak widze czesc osob sie zgadza a czesc "czesciowo" :crazy:

Nadal sadze iz maly przedownik z podstawami bylby czyms wartym uwagi.

Jesli ktos bedzie chcial.potrzebowal to zaplaci za profesionalne uwagi i czas osob.firm, ktore pomoga.

M

Jak w 1 miejscu trzymac wszystkie swoje ulubione linki www, kontakty, zadania i notatki ? notatnik.com.pl !

• 2 tygodnie później...

Kurs ma jeszcze jedną wadę... Wiedza w nim zawarta może sie zestarzeć w dość szybkim czasie.

Myśle jednak, że pewne podstawy zostają niezmienne bardzo długo.

Jakby w takim kursie było ładnie napisane co to jest anchor (przykładowo), tak by każdy początkujący bez większych problemów zrozumiał, to przecież miałoby to jakiś sens, bo definicja tego zagadnienia się przecież nie zmieni. Zmieniać sie może ew. optymalne zastosowanie anchorów...

Może po prostu warto wymusić na nowoprzybyłych - zanim się zarejestrują, przeczytanie przyklejonych topiców - podetknąć im je pod nos, a na końcu umieścić klauzulkę "[checkbox] zapoznałem się z podstawami pozycjonowania" :D wtedy dopiero zezwolić na zadawanie pytań.

Pzdr.

"bytka abo ne bytka to je zapytka" - W. Shakespeare ;)

Niekończąca się impreza ;) ... wątroba zaleczona :D

Przeca postawiłem Wam Wiki :)https://www.wiki.unikomp.com.pl

Jak już będzie trochę materiału i będzie widać że ma to przyszłość, to myślę że Michał wmontuje to w optymalizacja.com.

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

• 3 tygodnie później...

Co do tego pomysłu to postanowiłem napisać ebooka w postaci .PDF

Tytułem będzie: "Pozycjonowanie od podstaw", lecz może jeszcze go zmienię.

Myślę o napisaniu 2 wersji. Darmowej i tej płatnej. W darmowej oczywiście wstęp, podstawowe pojęcia, troche historii oraz podstawy optymalizacji? (w tym wybór słów kluczowych, title, budowa meta, siły linków (h1, b, strong i inne funkcje). Do wersji płatnej dział poświęcony katalogowaniu (+ na koniec krótki spis katalogów i źródła gdzie można znaleźć ich więcej), opisy wymiany i wartości linków, pr (pytania typu jak go osiągnąć, dlaczego mam dalej pr = ?, od czego zależy no i oczywiście podstawowa wiedza czyli czym jest, co robi i szczególnie obalenie mitu, że PR = pozycji w G.), przenoszenie strony (zmiana domeny / serwera), ewentualności pozycjonowania itd.

W tej chwili mi się nie chce zaglądać do konspektu, lecz wiem, że będzie tego dużo więcej.

Co o tym myślicie? Może macie jakieś pomysły, może chcecie pomóc w jego tworzeniu albo aby wasze wypowiedzi były w nim zawarte?

EDIT:

Napewno wiele z Was może nie być zadowolonych z tego, że mam zamiar zrobić podział na wersje płatną i darmową. Wg. mnie jest to konieczne! Wiem, że można znaleźć większość odpowiedzi na pytania na forum czy w necie, ale wyselekcjonowanie tego, znalezienie też trochę kosztuje czasu itd. Dodatkowo w ten sposób mogłaby wzrosnąć konkurencja i to nie myślę o poważnej konkurencji, ale ludzie którzy nie wydadzą 30 czy iluś tam złotych raczej nie będą dobrymi pozycjonerami. Efekt tego można zobaczyć na allegro, gdzie dużo osób oferuje "pozycjonowanie". Znalezione w sieci jakieś programy, narzędzia mają przynieść im dochody. Niestety psują oni strony ludzi, którzy dodatkowo im za to płacą.

PS: Sami oferujecie streszczenia forum za kilkaset zł ;)

Case study jak pozyskać więcej leadów

pisz pisz, recenzje bedziesz miał jak w banku ;) i to na dobre wyjdzie twojemu kursowi. jak będziesz chciał to dokleimy wersje http darmową na forum.

Mnie osobiście nie przeszkadza że będą 2 wersje. chociaż z góry podpowiadam żebyś w darmowej zawarł skrót, albo chociąz konspekt części płatnej. tak żeby czytelnicy wiedzieli że istotne informacje sa zawarte w 2 cześci i nie wystarczy tylko ta darmówka.

My czyli admini i moderatorzy nie sprzedajemy żadnych streszczeń itp, jak zrobisz takowe to sprzedawaj masz wolną rękę ;)

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

Ja już nie sprzedaję - poszedłem z torbami jak przyszło do płacenia ZUS'u :D

W każdym razie pomysł popieram - robisz coś - masz prawo na tym zarabiać.

Przed opublikowaniem daj to do recenzji paru osobom z forum, co by mieć pewność że merytorycznie wszystko jest OK.

Pozdrawiam,

Z

Liczę na Waszą pomoc.

Szczególnie szukam kogoś z wysokim autorytetem, aby wypowiedział się o pozycjonowaniu (czym dla niego jest, ile się zajmuje itd.) no i może ktoś opowie o własnych korzyściach (np. w ciągu jednego miesiąca zarobiłem 3 razy więcej albo zwiększyłem podwójnie obrót moim klientom).

Kurs ma jeszcze jedną wadę... Wiedza w nim zawarta może sie zestarzeć w dość szybkim czasie

albo kursanci się zestarzeją B)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Proszę o ocenę działu początkowego: https://www.internetowe-aukcje.pl/pozycjonowanie.pdf

Mam nadzieję, że nie napisałem nic niemądrego.

Pragnę, aby w niektórych poddziałach znalazły się Wasze wypowiedzi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności