Skocz do zawartości

No to się zaczęło... ;)

Darq

Rekomendowane odpowiedzi

tak czy siak za taki post i usługę to niestety ale kodeks się kłania i to działalność na szkodę - pośrednictwo tutaj go nie chroni.

Pozycjonowanie jakiejkolwiek strony na jakąś tam frazę jest depozycjonowaniem konkurencji. Bo jak strona pozycjonowana rośnie w serpach to konkurencji spada. Jednym słowem pozycjonowanie i depozycjonowanie to to samo... A w kodeksie nie ma takiego prawa które mówiłoby iż złe linkowanie jest przestępstwem czy też wykroczeniem...

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

@seonerd: ja mowie w kontekscie polskiego prawa... to jest po prostu działanie na niekorzyść drugiej strny. I tak naprawdę od razu pośredniczenie i niewiedzę w pośrednictwie się wyklucza. Więc ... skończy się sądem.

Cytat: Karol Dziedzic z G+

Kilka smaczków z dzisiejszego spotkania dla webmasterów zorganizowanego przez +John Mueller

- nowy interfejs google - pokazaliśmy mu zdjęcie z screenów nowego interface - był zaskoczony i mówił, że byłaby to dosyć hardcorowa zmiana. Ale zasadniczo nie wie czy to prawdziwe testy - ale nie negował.

- negatywne seo - tu ciekawostka. John nie zaprzeczył, że negatywne seo nie istnieje. Powiedział tylko, że starają się nad tym panować i nie powinno wywoływać aż tak dużych problemów. Sugerował, że jak ktoś coś pokombinuje przy naszej stronie wystarczy się odezwać do nich mailowo, g+ czy na forum i rozpatrzą zgłoszenie.

- po oberwaniu pingwinem i próbach usunięcia złych linków i innych działań efekty tej pracy mogą być widoczne po kilku miesiącach (ponownie indeksowanie linków przychodzących)

- ciekawostka - zasadniczo ciągle jesteście brani pod uwagę w 10 - 15 eksperymentach Google związanymi z wyświetlaniem serpów. Wszystko zależne od kraju i miasta.

- teoretycznie Google mówi, że nie powinno być na stronie więcej niż 100 linków wychodzących. Ale zdarza się, że na stronach jest nawet 1000 linków. Zasadniczo nie jest problemem masa linków, po prostu nie wszystkie będą przekazywać moc (ciężko ją podzielić na tyle linków), ale strona sama w sobie nie jest postrzegana jako mega spam.

- 301 vs cannonical. Zasadniczo 301 "rozpatrywane" jest od razu. Aby zadziałał rel=cannonical trzeba poczekać na zindeksowanie strony. Jeden i drugi sposób jest ok (mówimy o działaniach w obrębie jednej strony, nie pomiędzy różnymi).

- linkowanie tym samym anchorem po różnych podstronach nie powinno rodzić dużych kłopotów. Algo wybierze najlepsza podstronę. Aczkolwiek można sobie nieco zafiksować stronkę (to taka osobista uwaga)

- jeżeli kupujemy artykuły w jakiś web magazynach John sugeruje żeby używać nofollow na linkach (tak tak tak :) wiemy jak to działa)

- jak nie jesteście pewni czy albo czym oberwała wasza strona to warto zgłosić ją do ponownego rozpatrzenia w webaster toolsach - powinniście dostać info zwrotne co się ze stroną dzieje i czy czymś oberwała

- jeżeli google popełni błąd i jakaś strona ucierpi to nie przywracają jej ręcznie tylko starają się poprawić algorytm, żeby lepiej radził sobie z daną sytuacją

Zwiń wpis

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Ale czy brak jasnego stanowiska G co do możliwości szkodzenia linkami pozwoli wygrać ewentualny proces? Szczerze interesuje mnie to zagadnienie.

Jest jasne stanowisko iż złe linki szkodzą... Tutaj na jedynym słusznym forum...

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

Ciekawe, jak na takie "ogłoszenie" zareaguje administracja forum... Co by nie mówić, to jest to propozycja wykonania odpłatnie konkretnych działań na szkodę innej firmy/osoby.

VEX Media - w przygotowaniu.

Mój płatny katalog SEO - w przygotowaniu.

Online-24.pl - w przygotowaniu.

nie znam kolegi oferującej taką usługę i nic do niego nie mam,

ale ja bym dał go na jakiś forum owy pręgierz bo nie w porządku jest jak ktoś najpierw wiele może się dowiedzieć i nauczyć z tego forum a później wykorzystuje tę wiedze być może przeciwko jego członkom

choć może z drugiej strony ktoś inny też tak może robić tylko nie mówi tego tu głośno

2_tani_hosting_www.jpg

MyDevil.net chyba najlepszy hosting dla Dev i nie tylko ref
Najwartościowsze kursy online

A miałem jedynie na celu zaoferowanie BLAST Scrapebox

Teraz nie bardzo rozumiem co niby powyższe ma oznaczać a w szczególności co konkretnie oznacza słowo "jedynie". Są dwie opcje:

1. Jesteś świadom, że "BLAST Scrapebox" jest w stanie zaszkodzić konkurencji i tym samym przyznajesz się do oferowania działania na szkodę.

2. Jesteś świadom, że "BLAST Scrapebox" NIE jest w stanie zaszkodzić żadnej witrynie i tym samym przyznajesz się, że chciałeś wykiwać potencjalnych

klientów oferując depozycjonowanie, o którym wiedziałeś, że w żadnym wypadku nie przyniosłoby zamierzonych efektów.

A miałem jedynie na celu zaoferowanie BLAST Scrapebox.

jest to pokrętne tłumaczenia a dlaczego ? już Ci mówię zastanawiałem się nad kupieniem SB jakiś czas temu i widziałem Twoje oferty odnośnie blata SB i chciałem do Ciebie napisać właśnie w tym celu, aby sprawdzić czy takie dopalenie zaplecza niskich lotów coś mi da. Tak więc doskonale wiem ze odróżniasz balst od DEPOZYCJONOWANIA i tłumaczenie ze chciałeś zaoferować blast było dy dobre JEDYNIE gdybyś zrobił literówkę albo kilka w słowie blast przypadkowo zmieniając je na depozycjonowanie....

Darq idealnie Cię podsumował

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności