Skocz do zawartości

Atak konkurencji

sasza

Rekomendowane odpowiedzi

Może dodałeś dojakiegoś katalogu wpisy 'premium' które wyświetlają się we wszystkich kategoriach itp.

Wszystko w Warszawie - fryzjer wilanów - pełen zakres, ubezpieczenie samochodu, domu, mieszkania, firmy. ubezpieczenia na Bemowie - tu nas znajdziesz - zapraszam do kontaktu ubezpieczenia w Wilanowie Zapraszam

Poszedłem tropem 301 wskazanym przez @Dido. Okazało się, że Spyglass nie pokazuje wszystkiego. O wiele więcej pokazał mi ahrefs. Za jego pomocą doszedłem do tego, że dużo tych syfiatych linków np: szybkie.seksy.ostroda.pl prowadzą do tej domeny z 301. Trochę dziwne, że po 301 nie przyrastały te linki stopniowo w miare jak robot google na nie trafiał. Tylko że przypisał mi taki duży pakiet linków w jeden dzień.

Więc jak narazie to okazuje się, że to nie atak konkurencji tylko sam jestem sobie winny. Popełniłem szkolny błąd nie sprawdzając dokładnie tej domeny :(

sasza -> stało się coś przez te linki ? Straciłeś pozycje, masz bana ? Jak nie to o co chodzi ?

Jeśil to faktycznie nie Twoje linki, zgłoś je do goglacza jako nie Twoje i tyle, ostatnio to standard.

Jeśli szybko wszedłeś w topa, nadepnąłeś komuś na "odcisk" bo np. ten ktoś miał top'a przez x czasu, a teraz jestes wyżej - to jak najbardziej może Ci ktoś dopomóc.

Ale nie na 100% - sprawdź czy powiedzmy top5(trudniejsze frazy top10) nie dostał swl'em. Jeśli dostał to się nie przejmuj - teraz to standardowe działanie(wiadomo-po-co).

Trzecia opcja: Ostatnio zakupiłeś podobno https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...amp;mode=linear trochę wygasłych domen konkurencji. Jeżeli przekierowałeś 301 to przyjąłeś ich bagaż łącznie z np. nie wyłączonym SWLem oraz innymi przypadkami.

A co to ma do rzeczy ? Prawidłowo zrobione 301 nie pokaże żadnych linków.

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

Też doświadczyłem tych działań ale w oczach wujka Google to chyba źle wygląda bo to jest spam, ja ma taki problem że ktoś podaje linki do pobrania z przeróżnymi treściami gry, tapety itp że to ja udostępniam download denerwują mnie tacy ludzie.

Te 5000 linków do mojej strony pojawiło się nagle w jeden dzień. Codziennie zaglądam do Narzędzi dla Webmasterów i wczoraj tych linków nie było a dzisiaj już są.

to ze dzisiaj pokazalo je razem w gwt, nie oznacza ze wszystkie naraz pojawily sie wczoraj - rownie dobrze te linki mogly pojawiac sie od lutego do kwietnia, a w maju wszystkie zostaly usuniete - to narzedzie jest malo konkretne i pokazuje linki nawet z wygaslych juz domen

sprawdzaj cache podstron z linkami i wtedy bedziesz wiedzial co sie dzieje

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności