Skocz do zawartości

Konto firmowe i realizacja czeku

grzegory

Rekomendowane odpowiedzi

w BPH mozna zrealizowac jesli sie ma u nich konto firmowe... ale my mamy konto w mBanku... ale tak jak kurt pisał - zakladanie konta w banku ktory bierze 25zł opłaty co miesiac jest nieoplacalne...

Już napisałem do google... zobaczymy co zrobią.... ale skoro to ma zadziałać to sie poczeka i te kilka miesiecy.... mam nadzieje ze konto zmieniają odrazu, a nie po kilku miesiacach? Bo na czek mozna poczekac.... teraz bedzie drugi - na szczescie wstrzymalismy platnosc... wiec wznowimy po tych zmianach... mam nadzieje ze beda to zmiany na dobre...

Było już o tych kontach w „Przyklejonym” ale:

możesz wypłacić na firmę bez imienia i nazwiska – tylko na dane firmy, warunek konto w BPH – przy zakładaniu konta podajesz imiona i nazwiska uprawnionych (muszą byc przy podpisaniu umowy) i na tej podstawie potem sprawdzają wzór podpisu na czeku i przelewają Ci na konto w tym samym dniu,

- co do tego, czy się opłaca samemu trzeba zdecydować /25 zł miesiąc i 2 zł za przelewy

W krk na Rynek Główny bez problemu [ teoretycznie bo jednak cały czas coś się tam im zmienia;) ]

właśnie to samo przerabiałem:

konto firmowe w BPH 15zł/miesiąc - kont możesz mieć 50 - imię i nazwisko przy koncie nic nie daje i tak czek na firmę bez imienia i nazwiska

dla Twoich okien najlepsze markizy - dla wszystkich adwokat - lub książka telefoniczna - oferty różnego typu, taniej nie będzie

w BPH mozna zrealizowac jesli sie ma u nich konto firmowe... ale my mamy konto w mBanku... ale tak jak kurt pisał - zakladanie konta w banku ktory bierze 25zł opłaty co miesiac jest nieoplacalne...

Już napisałem do google... zobaczymy co zrobią.... ale skoro to ma zadziałać to sie poczeka i te kilka miesiecy.... mam nadzieje ze konto zmieniają odrazu, a nie po kilku miesiacach? Bo na czek mozna poczekac.... teraz bedzie drugi - na szczescie wstrzymalismy platnosc... wiec wznowimy po tych zmianach... mam nadzieje ze beda to zmiany na dobre...

trochę zetrwało zanim przyszła pierwsza odpowiedz, chyba około tygodnia - dwóch, potem było kilka maili z instrukcjami co zrobić. głównie to polegało na założeniu nowego konta i powiadomieniu ich o tym.

pamiętaj żeby na maile z google odpowiadać, a nie pisać od początku, gdyż dla nich ważny jest nr problemu zawarty w temacie.

najdłużej czekaliśmy na przekazanie środków z poprzedniego konta na nowe bo ponad 2 m-ce.

ale wszystko przebiegło bez problemów. nawet problemem nie było to, że załatwiałem to ja - dla kolegi z mojego maila na jego dane.

W Ing jeszcze nie byłem zrealizować czeku... ale generalnie chce mieć przychody na firmę a nie prywatnie dlatego nie mogę sobie tego w google zmienić. Jak będę po wizycie w ing to napiszę czy się udało i ile kosztowało :)

Wymóg posiadania konta w BPH w przypadku czeków na firmę jest NONSENSEM i bezprawnym łapaniem klienta za jaja przez lokalny oddział!

Dzisiaj byłem na Towarowej w W-wie osobiście (tam mają centrum realizacji czeków) - doskonale wiedzą co to Google :)

Osoby prywatne płacą 1% prowizji za skup i pieniązki do rączki, firma tak samo tyle, że prowizja wynosi 1.5% jeśli nie ma się u nich konta (jeśli się ma to prowizja 1%).

Jeden warunek to trzeba realizować czek przed 15.00, gdyż sprawdzają telefonicznie przed skupem czy przypadkiem czek nie jest już zastrzeżony i tyle, zadnego konta nie trzeba.

Na dzień dzisiejszy BPH załatwia to najlepiej, a PKO SA to sieć warzywniaków, jak już tu ktoś pisał, zaproponowali mi termin 2 mies. oraz 0,7 + 1,4 % prowizji - prawdziwy rozbój!

Edit: W piątek pojawiłem się zrealizować czek firmowy i niestety okazało się, ze centrala jednak wprowadziła wymóg posiadania konta firmowego dla wykupu czeku - konto 25 PLN/mies. Bardzo mnie przepraszano za błędną informację i nawet się w pewnym momencie głupio poczułem, bo jestem przyzwyczajony do totalnej zlewki klientów w polskich bankach. To tyle, i też przepraszam za niepełną informację. Ale jednak skup robią, w przeciwieństwie do PeKaO S.A znanej sieci warzywniaków bankowych!

Tutaj będą zaj...iste trzy linki...

Że nonsens to wiadomo... Nie wiem jak sie to ma prawnie jesli chodzi o koniecznosc realizowania takiego czeku, ale i tak bedziemy zmieniac konto na prywatne - szkoda zachodu na latanine z czekiem wystawionym na firme... A skoro pozniej i tak przyjdzie nowy - poprawny czek - to nic straconego...

@Kurt - ale rozumiem, ze jak juz zalozyles nowe konto to usunales tez reklamy ze starego? A stare sobie lezalo nieuzywane i czekalo na przeniesienie srodkow?

stare reklamy usunąłem. w momencie założenia nowego konta, Google zamknęło to stare konto. no i na strony włożyłem reklamy z nowego konta.

teraz mogę dokładnie powiedziec jak to wyglądało w czasie:

1. pierwszy mail w maju, odpowiedz 3 dni później. Google zaczęło prace nad sprawą

2. 1,5 miesiąca później 2 maile od Google z weryfikacją danych (3 pytania kontrolne)

3. kilka dni później zamknięcie konta.

4. otwarcie nowego.

5. w październiku przeniesienie środków na nowe konto. do tego czasu na nowym koncie nazbierało się troche $ i wartość ze starego konta dodano do aktualnych środków

pozdr i powodzenia

a nie wiecie jak sytuacja wyglada w Mulibanku ?

czy tam skupuja czeki jak sie ma u nich konto firmowe

Zajmujesz się pozycjonowaniem stron i szukasz kolejnych branż, w których możesz zarabiać? - seo.biznesmlm.pl- zarabiaj na suplementach

Znaczenie snów w sennik.biz

Nowy serwis z artykułami : www.magazynallinclusive.pl

a ja dzisiaj bylem w MultiBanku i powiedzieli ze oni sie wogole czekami nie zajmują

Zajmujesz się pozycjonowaniem stron i szukasz kolejnych branż, w których możesz zarabiać? - seo.biznesmlm.pl- zarabiaj na suplementach

Znaczenie snów w sennik.biz

Nowy serwis z artykułami : www.magazynallinclusive.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności