Skocz do zawartości

Świeża strona 3 m-ce - zapytanie

takedown

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szanownych kolegów.

Chciałbym prosić was o rade jako, że sam nie jestem jakim profesjonalistą a tylko amatorem chcącym wypozycjonowac trochę swój serwis.

Mój serwis to sklep internetowy ale budowany ręcznie bez użycia skryptu sklepu. Wszystko oparte na HTML nie ma możliwości zalogowania utworzenia koszyka itp. Towar jest na tyle niszowy, że i tak zanim ktoś kupi to najpierw zadzwoni albo napisze maila. Serwis ma 90 podstron zindeksowanych przez Google.

Strona ma już 3 miesiące, jak do tej pory została w miarę poprawnie zoptymalizowana tzn. dobrze opisana, w tytułach słowa kluczowe, w descriptions również, tekst na stronie z użyciem nagłówków H1, H2, H3 i z odpowiednim nasyceniem słów dla każdej konkretnej pod strony, zadbałem o linkowanie w serwisie. Postarałem się aby słowa kluczowe były zawarte w nazwie pliku html. Starałem się nie spamować słowami kluczowymi oraz zbudować w miarę możliwości jak największy kontent. Oczywiście Brand page w Google i Plusy Google dla każdej z pod stron.

Dodałem też stronę do kilku katalogów tych najważniejszych (WP, Interia, Onet itp.) ręcznie oraz wykupiłem trochę linków do pod stron z PR nie mniejszym niż 2.

W ten sposób trafiłem na dwa słowa kluczowe na 3 i 5 miejsce oraz na dwa kolejne na 11 pozycje i 13 pozycje. Oczywiście już pojawiło się trochę wejść z długiego ogona.

Koncepcja moja na pozycjonowanie jest taka, żeby nie linkować za bardzo głównej strony ale w miarę równomiernie skupić się na ok. 13 pod stronach dla mnie kluczowych.

Każda pod strona ma przypisane jedno słowo kluczowe dwu frazowe a strona Głowna 3-4 słowa kluczowe 2 frazowe.

Niestety z braku czasu chciałbym kupować artykuły z linkami do pod stron na allegro tylko nie wiem czy to jest dobry pomysł. Chodzi mi o linki typu

- social bookmarking

- artykuły z linkami do pod stron

- umiarkowanie dodawanie do katalogów strony głównej z 4 słowami kluczowymi

Z tego co widzę kupując na allegro wpis do katalogu (katalogowanie ręczne) dostaje np. 50 wpisów faktycznie do katalogów PR2 lub więcej ale wszystkie wpisy są takie same. Zastanawiam się czy nie lepiej było by robić to ręcznie i każdy wpis pisać indywidualnie. Tylko pytanie czy gra jest warta świeczki, nie chodzi o kasę tylko o czas.

Moje pytanie jest do was takie. Czy moje rozumowanie jest słuszne czy może jednak powinienem coś zmienić a może coś dodać. Nie jestem profesjonalistom tylko amatorem ale krytykę również chętnie przyjmę .

Forumowiczom „wiem ale nie powiem” albo ”faktura za audyt ” dziękuje ;)

Wszystkim którzy dotarli do tego miejsca dziękuje za zaangażowanie ;)

Filip :)

Google my bitch -----------------------------------> google.gg

Baterie słoneczne - ViTiS-iT

Możesz też zlecić to komuś, żeby zrobił to tak jak Ty chcesz. Czyli każdy wpis w katalogu będzie unikatowy lub zsynonimizowany. Nie musisz się w to sam bawić. W sumie lepiej niż na Allegro możesz poszukać kogoś tutaj w dziale "ogłoszenia". W katalogach najczęściej przyjmują tylko strony główne plus ewentualnie dodatkowe linki w treści. Na linkowanie podstron będziesz, więc musiał znaleźć inne rozwiązanie niż katalogi. Mogą to być wspomniane przez Ciebie artykuły. Ale staraj się wybierać raczej zadbane miejsca niż śmieci, w których przybywa 100 wpisów dziennie z 3 linkami każdy.

Każda pod strona ma przypisane jedno słowo kluczowe dwu frazowe a strona Głowna 3-4 słowa kluczowe 2 frazowe.

Pamiętaj, że linkowanie podstrony tylko na jedną frazę jest dość ryzykowne. Albo dobierz więcej słów kluczowych na podstronę albo zrób sobie "wirtualne" słowa kluczowe, które będą służyć jedynie do zróżnicowania anchorów.

Pozdrawiam

Panowie, dziękuje za rady.

Żeczywiście słuszna uwaga, ze linkowanie na jedną fraze nie ma sensu i już wprowadzam stosowne korekty.

Pytanie tylko co do zasady linkowania 20-25 wpisów dziennie czy to się tyczy jednej konkretnej domeny ogólnie

czy powidzmy ze moge dodawać 100 wpisów ale dzieląć je na 10 podstron.

Google my bitch -----------------------------------> google.gg

Baterie słoneczne - ViTiS-iT

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności