Skocz do zawartości

Scrabox - Harvestowanie

john80

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Dawno nie używałem SB to scrapowania URLi.

Dlaczego kiedy wpisuje w przeglądarce: site:https://zdjecia.nurka.pl/ (strona przykładowa) wyskakuje mi Około 76,200 wyników (0,20 s) a kiedy używam tego samego operatora w SB program wyrzuca mi tylko kilkaset wyników?

- Probowałem wylaczyc multiharvester

- to samo dzieje sie na proxy i bez proxy

- to samo jest na VPS / PC

Kontakt priv lub facebook. Domeny DR:20 /RD:20-100+ / 0% Spamu / Linki ze strony głównej!!

PgJ4c.jpg

Cześć,Dlaczego kiedy wpisuje w przeglądarce: site:https://zdjecia.nurka.pl/ (strona przykładowa) wyskakuje mi Około 76,200 wyników (0,20 s) a kiedy używam tego samego operatora w SB program wyrzuca mi tylko kilkaset wyników?
Taki już mechanizm google ... maksymalnie do 1000 wyników pokazuje choć w praktyce przeważnie mniej.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Koło google masz taki odwrócony trójkąt, masz google.com ?B)

Zaznaczone google.pl / google.com i tak daje taki sam rezultat. Nigdy nie pokrywa się z tym jak wpisze recznie.

Cześć,Dlaczego kiedy wpisuje w przeglądarce: site:https://zdjecia.nurka.pl/ (strona przykładowa) wyskakuje mi Około 76,200 wyników (0,20 s) a kiedy używam tego samego operatora w SB program wyrzuca mi tylko kilkaset wyników?
Taki już mechanizm google ... maksymalnie do 1000 wyników pokazuje choć w praktyce przeważnie mniej.

Mam ustawione 1000 wynikow. Wyrzuca mi np. 160 a gdy wpisze recznie w przegladarce to samo to pokazuje mi 76,200 wynikow. Gdyby scrapowalo max 1000 to byłoby ok. Narazie wyrzuca 160.

Anyone?

Kontakt priv lub facebook. Domeny DR:20 /RD:20-100+ / 0% Spamu / Linki ze strony głównej!!

PgJ4c.jpg

Im bardziej specjakistyczne zapytanie jak inurl: , intitle: itd tym liczba wyników jakie możemy wyciągnąć w ten sposób mniejsza i klient wykonujący takie żądania bardzo szybko dostaje bana. Ja kiedyś dostałem nawet ręcznie przeglądają w przeglądarce już po 10 zapytaniach B)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Dokładnie jakie wyniki Ci się tak "drastycznie się różnią ?"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności