Skocz do zawartości

sandbox

pajcio

Rekomendowane odpowiedzi

coś mi się widzi, że kolega chce się na kimś zemścić ... oj nieładnie nieładnie

i na dodatek wydaje mi się, że przestrzeń między uszami coś szwankuje

bo sandbox jego objawy i zwalczanie jest przyklejony jak wół !

proponuje za 3

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

nie rozumiem dlaczego miałbym się na kims zemścić?

sam już nie wiem co jest z tą strona po małem zmianie title

(chociaż nie wiem czy to było przyczyną) dodania jednego słowa kluczowego

strona poleciła w dóóół wiem że można sprawdzić sandboxa strona byla na 2 stronie

wyników i nagle spadła gdzię na 40któąś a z poleceniem allinanchor: jest na 43 wieć to nie powinien być sandbox?

Strony które zazwyczaj są w sandboxie są w otchłani googlarki :D

Wszystko wskazuje na filtr.

Największą głupotą jest uczenie się tego, co potem trzeba zapomnieć [...]
- Miarą mówcy nie jest ten kto mówi, lecz ten co słucha [...] / Platon (ok. 437 - 347 p.n.e.)

Drogi wszechświecie, przestań no lecieć w kulki!

opatrznie zrozumiałem , sorki :D

być może przywaliłeś na początku zbyt silne linki na jedną fraze.

Jeden mój serwis dopiero teraz wylazł z sandboxa i trwało to dwa update'y PR (ok 7 miesięcy)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

nic sie nie stało :D kurcze to chyba sandboc:(

ale jak wpisze allinanchor: to i tak strona jest na odległej pozycji

a jeśli chodzi o linki to raczej dodawałem do katalogów to troszke ich było

i dawałem raczej title wieć troszkę tam było tych słów kluczowych

co o tym sądzicie?

"raczej", "troszke", "raczej", "troszke".

Nie bój się nas! Podaj URL strony, datę jej powstania, zaindeksowania oraz słowa kluczowe na które pozycjonowałeś. Resztę sobie znajdziemy :)

Dopiero wtedy będzie można poważnie podejść do problemu, bo hipotetycznie to możemy sobie gdybać w nieskończoność.

Tutaj naprawdę nikt nie gryzie, a strony są wyśmiewane tylko w dziale "do oceny" ;)

Pozdr,

Z

:) www.24lastminute.pl słowa kluczowe biura podróży oraz last minute

Dzisiaj dostałem PR 4:) ale nie było update'a backlinków

i pod uwagę zostały chyba wzięte linki z ostatniego update'a?

a nie te które dodawałem po tym update czy one też zostana wzięte pod uwagę?

bo na razie chyba nie zostały

a data powstania to koniec września

Hmmm... Sporo tego będzie... Po pierwsze - SEO jak sama nazwa wskazuje, to optymalizacja strony pod kątem wyszukiwarek. Twoja strona to wręcz doskonały przykład maksymalnie niezoptymalizowanej strony. Jedziemy po kolei:

1. Wywal z kodu:

<meta http-equiv="reply-to" content="mariusz@maax.pl" />
<meta name="author" content="pajcio" />
<meta name="classification" content="last minute, biura podróży, wycieczki, wakacje, wypoczynek" />

2. Wszystkie Java Scripty wsadź do zewnętrznych plików.

3. Nie masz wogóle contentu! Włazi robot google na Twoją stronę i widzi praktycznie sam kod oraz jakieś 3 lakoniczne zdania. Na jakiej podstawie ma sobie on "wyrobić opinię" na temat zawartości strony skoro nie ma na niej nic napisane?

4. Mają się tam otwierać jakieś ramki z jakimś tekstem - u mnie firefox wywala błąd, że nie może ich znaleźć.

5. Na zapytanie "biura podróży" znalazłem JEDNĄ podstronę Twojego serwisu na pozycji ok 300. Ta podstrona to 24lastminute.pl/kontakt.html. Dlaczego właśnie ona? Dlatego że na niej pojawił się w końcu jakiś TEKST, na podstawie którego googlarka mogła ocenić zawartość strony.

Następnie linki:

6. wejdź sobie na www.msn.com i wpisz w wyszukiwarkę "linkdomain:www.24lastminute.pl/" bez cudzysłowów. Masz jakieś 87 linków. Malutko. Sprawdź ile ma konkurencja z pierwszych pozycji wyników google - nie napiszę, bo nie chcę psuć "niespodzianki".

7. Wszystkie linki mają taki sam anchor text. Po pierwsze - to jest niezdrowe, a po drugie anchor text linków jest źle dobrany - "24LastMinute.pl - wakacje last minute Oferty biura podróży". Lepszy byłby po prostu "wakacje last minute, biura podróży" oraz jego wszelakie hybrydy, łącznie z lakonicznymi, typu "last minute".

Wnioski.

W/g mnie to nie żaden filtr, tylko fatalnie zoptymalizowana strona. Gdybyś tam wrzucił troszkę tekstu i zoptymalizował kod, to przy odrobinie wysiłku dało by się ją naprawdę wysoko w google wsadzić.

Tyle darmowej analizy - zachęcam do darmowego poczytania forum i wyciągnięcia wniosków, lub zamówienia streszczenia - tylko u mnie w promocyjnej cienie :)

Pozdrawiam,

Z

jest aż tak źle? w tym inframe ma wyświetlać się wyszukiwarka! Struktura strony nie pozwala mi na jakieś drastyczne zwiększenie ilości tekstu co mógłbym tam jescze dodać? mam strony które posiadają jakiś tekst np: www.24lastminute.pl/parking-pyrzowice.html a mimo to strony nie widać w wynikach. Jak już wspomniałem wcześniej strona była wysoko w google przez ponad miesiąc wiec czy to na pewno nawala struktura?

jest aż tak źle?

Źle, bardzo źle, nie tak źle - kwestia gustu. Ja napisałem jak to z mojej strony wygląda. Wnioski musisz wyciągnąć sobie sam.

w tym inframe ma wyświetlać się wyszukiwarka!

No więc, że tak powiem - u mnie się nie wyświetla.

Struktura strony nie pozwala mi na jakieś drastyczne zwiększenie ilości tekstu co mógłbym tam jescze dodać?

Napisz jakiś tekst reklamowy. Np dzisiaj zauważyłem, że jeśli pozwolę firefoxowi okienka otwierać, to włącza się jakaś reklama audio. Nie wiem czy to jest dobry pomysł - sporo ludzi blokuje popupy. Napisz po prostu tekst tej reklamy tekstowo na stronie -już będzie trochę contentu. Ja bym ją osobiście przerobił na xhtml, bo ten kod to koszmar dla robota.

mam strony które posiadają jakiś tekst np: www.24lastminute.pl/parking-pyrzowice.html a mimo to strony nie widać w wynikach.

Regulamin parkingu jest raczej średnio związany z frazami na które pozycjonujesz.

Jak już wspomniałem wcześniej strona była wysoko w google przez ponad miesiąc wiec czy to na pewno nawala struktura?

Algorytm oceniania google nieprzewidywalnym jest i zmiennym. Ostatnio widmo Big Daddy zawisło nad galaktyka. No i burdel być w wynikach i przetasowania wielkie. Ciężkie czasy dla pozycjonerów nadchodzą, oj ciężkie - źle dziać się będzie w imperium google!

Poważniej-to co napisałem post wcześniej jest tylko moim osobistym zdaniem. Myślę, że google uznał Twoją stronę za mało ciekawą. No i te linki z identycznym anchorem do strony bez contentu... Możesz jedynie pocieszać się faktem, iż wyniki są tylko tymczasowe i wynikające z obecnych przetasowań SERP'ów, świrowania PR i innych dziwactw które serwuje nam google. Dodawaj sobie spokojnie linki i cierpliwym bądź. Jeśli do miesiąca nic się nie zmieni, zalecam poczynić przeróbki strony.

Pozdrawiam,

Z

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności