Skocz do zawartości

[projekt] SEO Moderator

dnd

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 28.07.2012 o 14:25, pyzdera napisał(a):

Mam jednego seokatalog w którym zastosowany jest nietypowy plik includes/db.php opisywany przez Generala jako "stary" (db-old.php). No i niestety z tego seoka wpisy przychodzą z krzakami. Problem oczywiście jest w kodowaniu bazy - tak myślę.

Jaka to wersja SEOKatalogu? Poszukam jej i rozwiążę problem.

Generalnie skrypt serwerowy czyni założenie, ze baza danych jest w UTF-8, co widocznie w tym wypadku nie jest prawdą.

Profesjonalne moduły dla Prestashop.

• Odpowiedzi 46
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  W dniu 28.07.2012 o 13:03, dnd napisał(a):
, pracę nad XP odłożyłem na później (to jednak zanikający system).
42% userów to zanikający system https://ranking.pl/pl...ng-systems.html proszę cię ...

---

Dla jasności - ja się nie absolutnie nie czepiam wyglądu, bo wygląda nie przekłada się na funkcje w programach....

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

W dniu 29.07.2012 o 07:30, Mion napisał(a):

42% userów to zanikający system https://ranking.pl/pl...ng-systems.html proszę cię ...

---

Dla jasności - ja się nie absolutnie nie czepiam wyglądu, bo wygląda nie przekłada się na funkcje w programach....

Trend jest wyraźny, XP idzie w dół :-) Ale bez obaw, zajmę się wyglądem w XP, bo sam lubię estetyczne aplikacje. Nie da się jednak ukryć, że priorytetem są dla mnie zgłoszenia takie, jak od @pyzdera dwa posty wyżej.

W dniu 28.07.2012 o 14:25, pyzdera napisał(a):

Mam jednego seokatalog w którym zastosowany jest nietypowy plik includes/db.php opisywany przez Generala jako "stary" (db-old.php). No i niestety z tego seoka wpisy przychodzą z krzakami. Problem oczywiście jest w kodowaniu bazy - tak myślę.

Dodałem w skrypcie serwerowym dostosowywanie kodowania połączenia do kodowania bazy i teraz krzaki nie powinny się pojawiać. Najnowsza wersja SEO Moderatora uruchomi się automatycznie, wystarczy użyć linku na pulpicie lub uruchomić program ze strony (https://seomoderator.bluetrain.pl)

EDIT: zapomniałem dodać, że katalog, w którym pojawiły się krzaki, należy z aplikacji najpierw usunąć (prawy klawisz myszy na nazwie katalogu, opcja "Usuń"), a potem dodać ponownie.

Witaj bardzo fajny pomysł i deskoptówka :).

Moje pytanie kiedy będą funkcje opisane w pierwszym poście "Zarys planów na przyszłość" ?

I czy ostatni punkt można by było tak zrobić aby sprawdzał unikalność wszystkich starych wpisów po kolei ?

Reklama w internecie - baza firm - katalog firm + seomaster script

W dniu 29.07.2012 o 22:15, Iran napisał(a):

Witaj bardzo fajny pomysł i deskoptówka :).

Moje pytanie kiedy będą funkcje opisane w pierwszym poście "Zarys planów na przyszłość" ?

I czy ostatni punkt można by było tak zrobić aby sprawdzał unikalność wszystkich starych wpisów po kolei ?

Część tych punktów już jest zrealizowana: oprócz SEO Katalogu obsługiwany jest EasyDir (zaś w najbliższych planach Sinooke), jest też kontrola działania stron obecnych w katalogu - w aplikacji jest to zakładka "Sprawdzanie stron".

Unikalność będzie sprawdzana dla wszystkich wpisów, a więc zarówno oczekujących, jak i obecnych w katalogu od początku jego istnienia. Nie potrafię jeszcze określić, kiedy dokładnie pojawi się ta funkcja, ale chciałbym, by nie trwało to dłużej niż miesiąc, przynajmniej w wersji niezbyt doskonałej.

W dniu 30.07.2012 o 13:53, Huggo napisał(a):

Próbuje moderować seokatalog i klikam w "oczekujące na moderacje" potem na dany wpis który chce moderować i wyskakuje mi błąd "Nie znaleziono żądanego wpisu". W katalogu one są...

To ogólny komunikat mogący oznaczać wiele różnych problemów (aby nie zarzucać użytkownika numerami błędów itd). Konkrety są w logach i byłbym wdzięczny za przysłanie ich na mój email (info [at] bluetrain.pl) - póki co taki ręczny system.

Aby dostać się do katalogu z logami, należy z menu Narzędzia wybrać opcję "Otwórz folder z logami aplikacji" - pojawi się zwykłe windowsowe okienko folderu. Możliwe, że do spakowania wszystkich plików będzie koniecznie wyłączenie SEO Moderatora.

W dniu 3.08.2012 o 13:11, Huggo napisał(a):

I kolejne chore akcję. Teraz nie wykrywa nowo dodanych wpisów do seokatalogu i nie można ich moderować.

W Twoim katalogu z jakiegoś powodu przychodzą wpisy bez treści. Właśnie siedzę nad tym problemem.

Te problemy były spowodowane nieprawidłowym kodowaniem danych w bazie mysql - pojawiały się znaki nielegalne z punktu widzenia kodowania UTF-8, co skutkowało przesyłaniem do SEO Moderator niepełnych danych.

Przyznam, że nie jestem do końca pewien, w jaki sposób SEO Katalog interpretuje bazy danych, które formalnie są kodowanie w latin2, a dane zwracane z nich jako UTF-8 są niepoprawne - w moich katalogach taki problem nie występuje i musiałem go stworzyć sztucznie. Jeżeli w aktualnie wrzuconej wersji problemy będą się pojawiać dalej, poddam się chyba i zacznę korzystać w skrypcie z SEO-Katalogowych funkcji dostępu do bazy danych :-)

W dniu 6.08.2012 o 12:36, Huggo napisał(a):

Jest możliwość dodania opcji w zakładce "sprawdzanie stron" takiej jak zaznaczanie tylko i wyłącznie wpisów z takim i takim błędem?. Np: zaznaczamy tylko błąd "błąd połączenia" i kasujemy z takim błędem wpisy.

W tej chwili nie, ale można posortować listę po rodzaju problemu i wówczas zaznaczenie jest proste, bo wszystkie błędy tego samego rodzaju są obok siebie.

W dniu 30.07.2012 o 08:45, dnd napisał(a):

Unikalność będzie sprawdzana dla wszystkich wpisów, a więc zarówno oczekujących, jak i obecnych w katalogu od początku jego istnienia. Nie potrafię jeszcze określić, kiedy dokładnie pojawi się ta funkcja, ale chciałbym, by nie trwało to dłużej niż miesiąc, przynajmniej w wersji niezbyt doskonałej.

Cos posuwa sie do przodu może? :)

Reklama w internecie - baza firm - katalog firm + seomaster script

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności