Skocz do zawartości

formularz rejestracyjny a ozyskiwanie hasla

kayman

Rekomendowane odpowiedzi

wybaralem ten dzial bo wydawal mi sie najtrafniejszy, jezeli zle to prosze o przeniesienie tematu

chodzi mi o taka rzecz

typowy formularz zawiera

ewentualna nazwa uzytkownika

login

haslo

powtorz haslo

email

captcha

i teraz co ciekawe jak podam isniejacy juz w bazie mail lub login to jest informacja ze isnieje

wiec moge przejsc do formularza odzyskiwania hasla i przejac konto

moge to zrobic takze znajac czyjs mail i wiedzac ze kozysta z jakiegos tam portalu

mnie brakuje jeszcze jednego zabezpieczenia w tym wszystkim

jakie jest Wasze zdanie?

@wiec moge przejsc do formularza odzyskiwania hasla i przejac konto

Nie możesz, bo w prawidłowy przygotowanym odzyskiwaniu hasła w zadzie nie jest hasło wysyłane gdyż jest zakodowane, więc generowane jest nowe, ale to w tym wypadku nie ma znaczenia, ale na email użyty przy rejestracji i skojarzony z nickiem (loginem) danego konta.

Wiec by odebrać nowe hasło musisz mieć dostęp do tego emaila - nie można podać dowolnego :D

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności